Mathematicians

Tidsledning Fotoer Penger Frimerker Skisse Leting

Christiaan Huygens

Fødseldato:

Fødselsted:

Dato av død:

Sted av død:

14 April 1629

The Hague, Netherlands

8 July 1695

The Hague, Netherlands

Framstilling  Wikipedia
OPPMERKSOMHET - Automatisk oversettelse fra engelsk versjon

Christiaan Huygens kom fra en viktig nederlandsk familie. Faren Constantin Huygens hadde studert naturfilosofi og var diplomat. Det var gjennom ham at Christiaan var å få tilgang til topp vitenskapelig sirkler av ganger. Særlig Constantin hadde mange kontakter i England og korresponderte regelmessig med Mersenne og var en venn av Descartes.

Undervist hjemme av private lærere til han var 16 år gammel, lærte Christiaan geometri, hvordan gjøre mekaniske modeller og sosiale ferdigheter som å spille på lutt. Hans matematiske utdannelse var tydelig påvirket av Descartes, som var en tilfeldig besøkende i Huygens 'hjem og tok en stor interesse i den matematiske utviklingen av den unge Christiaan.

Christiaan Huygens studerte jus og matematikk ved universitetet i Leiden fra 1645 til 1647. Van Schooten underviste ham i matematikk mens han var i Leiden. Fra 1647 1649 før han fortsatte å studere jus og matematikk, men nå ved College of Orange i Breda. Her var han heldig som har en dyktig lærer i matematikk, John Pell. Gjennom farens kontakt med Mersenne, en brevveksling mellom Huygens og Mersenne begynte på denne tiden. Mersenne utfordret Huygens å løse en rekke problemer med formen på tauet støttet av endene. Selv om han mislyktes på dette problemet gjorde han løse det beslektede problemet med hvordan å henge vekter på tauet slik at det hang en parabol form.

I 1649 Huygens gikk til Danmark som en del av en diplomatisk team og håpet å fortsette til Stockholm for å besøke Descartes men været ikke tillater ham å gjøre denne reisen. Han fulgte besøket til Danmark med andre rundt i Europa, inkludert Roma.

Huygens første publikasjoner i 1651 og 1654 vurderes matematiske problemer. The 1651 publikasjonen Cyclometriae viste feilslutning i metodene som foreslås av Gregor av Saint-Vincent, som hadde hevdet å ha kvadrerte sirkelen. Huygens '1654 arbeidet De Circuli Magnitudine Inventa var en større verk om lignende emner.

Huygens snart vendte sin oppmerksomhet mot linsen sliping og teleskop konstruksjon. Rundt 1654 utviklet han en ny og bedre måte å sliping og polering linser. Bruke en av sine egne objektiver, oppdaget Huygens, i 1655, den første av Saturns måner. I denne samme året gjorde han sitt første besøk til Paris. Han informerte matematikerne i Paris inkludert Boulliau av oppdagelsen og i sin tur Huygens lært av arbeidet med sannsynligheten utført i en korrespondanse mellom Pascal og Fermat. Da han returnerte til Nederland Huygens skrev et lite arbeid De Ratiociniis i Ludo Aleae på kalkulus av sannsynligheter, den første trykte verk om emnet.

Året etter oppdaget han den sanne formen på ringene til Saturn. Men andre hadde ulike teorier blant Roberval og Boulliau. Boulliau hadde mislyktes i å oppdage Saturns måne Titan så Huygens innså at han brukte et mindreverdig teleskop. Av 1656 Huygens var i stand til å bekrefte sin ring teori til Boulliau og resultatene ble rapportert til Paris gruppen. I Systema Saturnium (1659), forklarte Huygens faser og endringer i form av ringen. Noen, inkludert jesuitt Fabri angrep ikke bare Huygens teorier, men også hans observasjoner. Men etter 1665 selv Fabri ble overtalt til å akseptere Huygens 'ring teori som bedre teleskoper bekreftet sine observasjoner.

Arbeid i astronomi kreves nøyaktig Tid og dette bedt om Huygens å takle dette problemet. I 1656 patenterte han den første pendelen klokke, som i stor grad økt nøyaktighet tidsmåling. Hans arbeid på pendelen var relatert til andre matematiske verk som han hadde gjort på cycloid som et resultat av utfordringen ved Pascal. Huygens mente at en pendel svinger i en stor er ville være mer nyttig på sjøen, og han oppfant cycloidal pendelen med tanke på dette. Han bygde flere pendelen klokker å bestemme lengdegrad på havet og de gjennomgikk sjøen rettssaker i 1662 og igjen i 1686. I Horologium Oscillatorium sive de Motu pendulorum (1673) beskriver han teorien om pendel bevegelse. Han har også avledet lov sentrifugalkraften for jevn sirkulær bevegelse. Som et resultat av dette Huygens, Hooke, Wren og Halley formulerte inverse-torget lov av gravitasjonen.

Huygens kom tilbake til Paris i 1660 og gikk til møter i ulike vitenskapelige samfunn der. Han skrev i et brev til sin bror:

... det er et møte hver tirsdag [at Montmor hus] der tjue eller tretti strålende menn er funnet sammen. Jeg har aldri unnlater å gå ... Jeg har også vært noen ganger til huset av M Rohault, som forklarer filosofi M Descartes og ikke veldig fine eksperimenter med god argumentasjon på dem.

På disse samfunnene møtte han mange matematikere, inkludert Roberval, Carcavi, Pascal, Pierre Petit, Desargues og Sorbière. Etter Pascal besøkte ham i desember 1660 Huygens skrev

... vi snakket i kraft av vann rarefied i kanoner og fly, viste jeg ham min teleskop ...

I 1661 Huygens besøkte London, særlig for å finne ut mer om den nylig dannet Royal Society møte på den tiden i Gresham College. Han var imponert med Wallis og de andre engelske forskere som han møtte, og fra denne tiden var han å fortsette sin kontakt med denne gruppen. Han viste sine teleskoper til den engelske forskere, og de viste seg bedre enn dem i bruk i England. Hertugen og hertuginnen av York kom for å observere månen og Saturn gjennom Huygens 'teleskop. Mens i London Huygens så Boyle er vakuumpumpe og han var imponert. Etter hjemkomsten til Haag han utførte en rekke Boyle 's eksperimenter for seg selv. Huygens ble valgt til Royal Society of London i 1663.

På denne tiden Huygens patentert sin utforming av pendelen klokke med løsning av lengdegrad problemet i tankene. I 1665 fikk han vite at Royal Society ble undersøkt andre former for klokke, særlig Hooke var å eksperimentere med en fjær regulert klokke. Huygens skrev til Hooke tvile denne tilnærmingen som han mente ville bli utilbørlig påvirket av temperaturendringer. Til tross for dette Huygens begynte å eksperimentere med klokkene regulert av fjærer, men deres nøyaktighet var dårligere enn hans pendel klokker.

Huygens akseptert en invitasjon fra Colbert i 1666 å bli en del av Académie Royale des Sciences. Han ankom i Paris samme år å oppdage at samfunnet ennå ikke var organisert. Etter møter ble avholdt med Roberval, Carcavi, Auzout, Frenicle de Bessy, Auzout og Buot i Colbert bibliotek foreningen flyttet til Bibliothèque du Roi der Huygens tok opp residens. Han overtok ledelsen av gruppen basere mye på hans kunnskap om hvordan Royal Society opererte i England.

Huygens arbeid på kollisjonen mellom elastiske organer viste feilen Descartes 'lover innvirkning og hans memoarer om emnet ble sendt til Royal Society i 1668. The Royal Society hadde stilt et spørsmål om innflytelse og Huygens bevist av eksperimentet at fremdriften i en bestemt retning før kollisjonen mellom to legemer er lik fremdriften i den retningen etter kollisjonen. Wallis og Wren besvarte også dette spørsmålet.

Sirkelbevegelse var et tema som Huygens tok opp på dette tidspunktet, men han fortsatte også å tenke på Descartes 'teori om tyngdekraften basert på vortices. Han synes å ha vist tegn på å være misfornøyd med Descartes 'teori rundt denne tiden, men han fremdeles adressert Académie på dette emnet i 1669 selv etter hans adresse Roberval og Mariotte argumenterte sterkt, og riktig, mot Descartes' teori, og dette kan ha påvirket Huygens .

Fra sin ungdom Huygens helse hadde aldri vært robuste og i 1670 hadde han en alvorlig sykdom som resulterte i at han forlater Paris for Holland. Før han forlot Paris, tro seg å være nær døden spurte han at hans upubliserte artikler om mekanikken bli sendt til Royal Society. Sekretær til den engelske ambassadøren ble kalt og beskrevet Huygens grunner:

... Han falt i en diskurs om Royal Society i England, som han sa var en forsamling av choicest vettet i kristendommen ... Han sa at han valgte å sette de små labours ... i hendene raskere enn noe annet. ... han sa han gjorde forutse oppløsningen av dette akademiet fordi den var blandet med tinctures av misunnelse fordi det var støttet på forutsetninger fortjeneste fordi det helt avhang på humoren til en prins og til fordel for en prest ...

Av 1671 Huygens returnerte til Paris. Men i 1672 Louis XIV invaderte Benelux-landene og Huygens fant seg i det ekstremt vanskelig situasjon å være i en viktig posisjon i Paris gangen Frankrike var i krig med sitt eget land. Forskere i denne perioden følte seg over politiske kriger og Huygens var i stand til, med mye støtte fra vennene sine, for å fortsette sitt arbeid.

I 1672 Huygens og Leibniz møttes i Paris og deretter Leibniz var en hyppig gjest på Académie. Faktisk Leibniz skylder mye til Huygens som han lærte mye av sin matematikk. I denne samme år Huygens lært av Newton 's arbeid på teleskopet og på lys. Han, helt feilaktig, kritisert Newton 's teori om lys, spesielt hans teori om farge. Hans eget arbeid, Horologium Oscillatorium sive de Motu pendulorum dukket opp i 1673 og viste at Huygens hadde flyttet langt fra Descartes 'innflytelse.

Horologium Oscillatorium inneholder arbeid på pendel. I den Huygens beviser at cycloid er tautochronous, en viktig teoretisk resultat, men en som hadde liten praktisk søknad til pendelen. Han løser også problemet med det sammensatte pendel. Men det er mye mer enn arbeid på Pendler. Huygens beskriver nedstigningen av organer i et vakuum, enten vertikalt eller langs kurver. Han definerer evolutes og involutes av kurver og, etter å ha gitt noen elementære egenskaper, finner evolutes av cycloid og av parabelen. Huygens forsøk for første gang i dette arbeidet for å studere dynamikken i organer enn partikler.

Papin jobbet som assistent for Huygens rundt denne tiden og etter at han forlot til å arbeide med Boyle, Huygens fikk selskap av Tschirnhaus. Et annet snev av sykdom i 1676 så Huygens tilbake til Haag igjen. Han tilbrakte to år der, spesielt studere doble brytning Bartholin hadde oppdaget på Island spar krystall. Han jobbet også på farten av lys som han mente var begrenset og var glade for å høre om Römer eksperimenter som ga en omtrentlig hastighet for lett bestemmes ved å observere Jupiters måner.

Av 1678 Huygens hadde vendt tilbake til Paris. I dette året sin Traité de la lumiere dukket opp, i det Huygens argumenterte for en bølge teori om lys. Huygens uttalt at et voksende sfære av lys oppfører seg som om hvert punkt på bølgen foran ble en ny kilde til stråling med samme frekvens og fase. Men hans helse ble enda mer upålitelige og han ble syk i 1679 og så igjen i 1681 da han returnerte til Haag for siste gang. La Hire, som alltid hadde argumentert mot utlendinger i Académie, sendte sine beste ønsker til Huygens men han klart håpet at han ikke ville komme tilbake slik at han kunne selv kan erverve sin stilling.

Lengdegraden Problemet hadde vært en konstant årsak for Huygens å fortsette arbeidet med klokker hele sitt liv. Igjen etter hans helse returnerte han arbeidet med en ny marin klokke under 1682, og med det nederlandske Ostindiske kompani viser interesse, jobbet han hardt på klokkene. Colbert døde i 1683, og en tilbakevending til Paris uten støtte skytshelgen hans virket umulig. Hans far døde i 1687, og har nådd 91 år, og året etter hans bror reiste til England. Huygens savnet å ha folk rundt seg som han kunne diskutere vitenskapelige emner. I 1689 kom han til England.

I England Huygens møtte Newton, Boyle og andre i Royal Society. Det er ikke kjent hva diskusjonene gikk mellom Huygens og Newton, men vi vet at Huygens hadde en stor beundring for Newton, men samtidig ikke tro på teorien om universell gravitasjon som han sa

synes for meg absurd.

I en viss forstand selvfølgelig Huygens hadde rett, hvordan kan en tro at to fjerne massene tiltrekker hverandre når det er noe mellom dem, ingenting i Newton 's teori forklarer hvordan en masse kan mulig også kjent med de andre massen er der. Skrive om Newton og Principia noe senere Huygens skrev:

Jeg esteem hans forståelse og subtilitet høyt, men jeg anser at de har blitt satt av dårlig bruk i store deler av dette arbeidet, der forfatterens studier ting til liten nytte, eller når han bygger på usannsynlig prinsippet om tiltrekning.

Han dro med stor tristhet at tankene hans vitenskapelige isolasjon i Holland.

I de siste årene av sitt liv Huygens består en av de første diskusjonene om utenomjordisk liv, utgitt etter hans død som Cosmotheoros (1698). Han fortsatte å arbeide med å forbedre linser og på våren regulert klokke og på ny pendel klokker.

Huygens beskrev 31-tonen lik temperament i Lettre touchant le cycle Harmonique. Dette har ført indirekte til en tradisjon av 31-tone musikk i Nederland i dette århundret.

I et brev til Tschirnhaus skrevet i 1687, forklarte Huygens sin egen tilnærming:

.. store vanskeligheter er følte først og disse kan ikke overvinnes med unntak av fra eksperimenter ... og deretter bli gravid visse hypoteser ... Men selv så fortsatt veldig mye hardt arbeid som må gjøres, og man trenger ikke bare stor perspicacity men ofte en grad av hell.

Huygens vitenskapelige resultater er oppsummert i som følger:

... Huygens var den største mechanist av det syttende århundre. Han kombinerte Galileo er matematisk behandling av fenomener med Descartes 'visjon om den endelige utformingen av naturen. Starter som en brennende Kartesisk som forsøkte å korrigere mer fremtredende feil i systemet, endte han opp som en av sine skarpeste kritikere. ... ideene av masse, vekt, momentum, kraft og arbeid ble endelig avklart i Huygens 'behandling av fenomener innvirkning, sentripetal kraft og den første dynamisk system noensinne studert - den sammensatte pendel.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland