Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Giuseppe Vitali

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

26 Aug 1875

Ravenna, Italy

29 Feb 1932

Bologna, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Giuseppe Vitali diplomuar nga Superiore Scuola Normale në Pisa në vitin 1899. Ai ndihmoi Dini për 2 vjet nga 1899 u kthye matematikës. Masa e tij larg nga matematika është ndoshta për shkak të problemeve financiare dhe duke mësuar në shkolla.

Nga 1904 deri 1923 ai dha mësim në Colombo C Liceo në Gjenova, ku ai u përfshi në politikë duke u bërë një këshilltar Socialiste. Megjithatë, kur fashistet erdhi në pushtet në 1922, ata shpërbëhen Partisë Socialiste. Karriera e tij politike në një fund, Vitali u kthye në matematikë.

Vitali parë u emërua në një karrige në Modena. Kjo ishte si rezultat i atij të fituar një garë për karrige e analizës vogël në vitin 1923. Pastaj pas vitit Vitali u emërua në karrige e matematikës në Padua dhe në fund, në vitin 1930, për kryesues i matematikës në Universitetin e Bolonjës.

Zbulimet e rëndësishme e tij matematikore të përfshijë një teoremë të caktuar-që mbulon, nocioni i një funksioneve absolutisht i vazhdueshëm dhe një kriteret për mbylljen e një sistemi të funksioneve Puna. Që nga ai punoi shumë nga e tij, puna e tij përfshin disa rizbuluar e rezultateve të njohur, por edhe disa zbulime origjinale mrekullueshëm.

Nga 1926 ai ka zhvilluar një sëmundje serioze dhe ai nuk mund të më shkruani. Megjithatë, rreth gjysmë letrat e tij studimor u shkruar në katër vitet e fundit të jetës së tij pas sëmundjes goditi. Në vitet e tij të fundit ai ka punuar në një njehsim diferencial të ri dhe një gjeometria absolut e hapësirave Hilbertit. Këto tema nuk u pasuan nga matematikanët më vonë.

Pas vdekjes së tij punën e tij Moderna teoria delle funzoni d reale variabile është përfunduar dhe publikuar në 1935.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland