Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Robert Ringrose

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 Dec 1932

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John Ringrose u arsimua në Shkollën Buckhurst Hill Qarkut të Lartë në Chigwell në qarkun e pyjeve Epping e Essex, Angli. Shkolla është në perimetrin verilindor të zonës metropolitane të Londrës. Pas largimit nga shkolla, Ringrose hyrë St John's College, Cambridge dhe ai mori një MA, pastaj më vonë një Ph.D. nga Kembrixh në vitin 1957.

Pas përfundimit të Ph.D. e tij, Ringrose u emërua pedagog në matematikë në King's College të Universitetit të Newcastle-upon-Tyne në vitin 1957. Ai ka mbetur në Newcastle deri 1961 kur ai u kthye në Kembrixh si një lektor në matematikë. Ai u zgjodh edhe anëtar i Kolegjit e tij të vjetër, St John's College, Cambridge. Ai ka mbetur në Kembrixh për dy vjet më pas, në 1963, u kthye në Ringrose Newcastle ku ai u emërua një lektor i lartë në matematikë.

Në vitin 1964 ai u emërua kryetar i pastër Matematikë në Universitetin e Newcastle-upon-Tyne dhe ai e mbajti këtë post deri sa ka dalë në pension në vitin 1993. Në retiral tij ai u bë profesor emeritus në Newcastle. Ai shërbeu gjithashtu si pro-zëvendës-kancelari në Universitetin e Newcastle-upon-Tyne nga viti 1983 deri 1988.

Ringrose është një ekspert udhëheqës në botë jo vetë-operatorët adjoint dhe algebras operatori. Ai ka shkruar për operatorët e Volterra tipit, operatorët kompakt lineare, seri Njuman e operatorëve integrale, algebras e operatorëve, automorphisms dhe derivations e algebras operatorit, dhe cohomology e algebras operatori.

Ai ka shkruar një numër tekstesh me ndikim të përfshirë jo kompakt--vetë operatorët adjoint (1971) dhe, me RV Kadison, Bazat e teorisë së algebras operatorit në katër vëllime të botuar në 1983, 1986, 1991 dhe 1992. Parë i këtyre vëllime është një qasje elementare të teorisë C *- algebras dhe algebras von Njuman. Shtetit autorë parathënie se tyre:

... Qëllimi kryesor është për të mësuar lëndë dhe të çojnë lexuesin në pikën ku literaturë e gjerë kohëve të fundit, si në të duhur subjekt dhe në të gjitha kërkesat e tij shumë, bëhet e arritshme.

Vëllimi i dytë trajton tema të avancuara që Ringrose dhe Kadison konsiderojnë të jetë bazë për një kuptim e kërkimit aktual në algebras operatori. RS Duran, një recensues i tekstit, shkruan se:

Libri [i] shkruar nga dy matematicienë të shquar secili prej tyre ka bërë kontribute të mëdha për teorinë e algebras operatori.

Ai përfundon shqyrtimin thënë se:

... autorët kanë paraqitur [materiali] në një mënyrë të re dhe tërheqëse që bart frymën dhe bukurinë e subjektit. Ata janë që do të përgëzoi për shkrimin e një libri të bukur e cila, sipas mendimit të recensues, përmbush të gjitha premtimet e bëra në parathënie.

Këto dy vëllime të përmbajë një koleksion shquar e stërvitjeve të cilat në shumë raste të çojë lexuesin të provojë disa rezultate më të mëdha nga ato shkathtësi thyer në pjesë të menaxhueshme. Volumet e tretë dhe të katërt të përmbajë zgjidhje të ushtrimeve. I RS thotë se zgjidhje Duran autorëve:

... të cilat ishin zhvilluar nga zeroja posaçërisht për këtë vëllim, janë modele e qartësisë dhe efikasitetit, duke reflektuar përvojën e tyre të madhe dhe depërtim në këtë temë.

Shoqëria Mbretërore e Londrës zgjedhur Ringrose si shokët në vitin 1977 dhe ai ka qenë gjithashtu zgjedhur një shoku të Shoqërisë Mbretërore të Edinburgut. Ai ka shërbyer matematike Londër Shoqërisë në mënyra të ndryshme duke përfshirë mbajtjen pozitën e presidentit të shoqërisë nga 1992 në 1994.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland