Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Aleksandr Ivanovich Nekrasov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

9 Dec 1883

Moscow, Russia

21 May 1957

Moscow, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Aleksandr Nekrasov ishte shkolluar në Moskë, Moska pestë të ndjekur gjimnazin. Puna e tij në shkollë ishte e jashtëzakonshme dhe ai u dha medalja e artë në 1901. Në këtë vit ai hyri Fakulteti i Fizikë dhe Matematikë në Universitetin e Moskës.

Ai u diplomua në Universitetin e Moskës në vitin 1906, duke marrë një diplomë të parë të klasës. Ai u dha një medalje ari për esenë e tij në Teoria e satelitë të Jupiterit. Në këtë fazë ai vendosi të synojnë në një takim akademik kështu ai filloi të punojë për Diplomë Master e tij. Megjithatë, për financimin e studimeve të tij ai mori një post si mësues në një shkollë të mesme, duke punuar në disa shkolla të ndryshme në Moskë.

Në fakt Nekrasov punuar për një diplomë masteri në dy astronomi dhe mekanikë dhe ai të kualifikuar për këto në 1909 dhe 1911. Caktuar një profesor asistent në Departamentin e Astronomi dhe Gjeodezi në 1912, ai u bë profesor asistent në Departamentin e Mekanikë teorike në vitin e ardhshëm. Ai mësoi dhe ndërmori kërkime në Moskë për pjesën tjetër të jetës së tij, por ai e bëri këtë në një numër të institucioneve të ndryshme. Përveç kësaj në Moskë, Universiteti punoi në Shkollën e Lartë Teknike, Aerohydrodynamics Instituti Qendror, Orjonikidze Sergo Aviacionit Institutit, dhe Instituti i Mekanikë në Akademinë e Shkencave të BRSS.

Dy shkencëtarët të cilët më ndikuar Nekrasov shumica ishin Zhukovsky dhe Chaplygin. Zhukovsky kishte themeluar shkolla ruse e hydromechanics dhe aeromekanikë. Ai ishte i njohur si Ati i ruse të Aviacionit. Chaplygin, një student i Zhukovsky, shkroi e parë në hidrodinamikë nën Zhukovsky 's ndikim, në mënyrë të veçantë ai punoi në mekanikën e lëngjeve dhe gazeve të studiuar rrjedhën lumë reaktiv në Vitet 1890. Zhukovsky dhe Chaplygin vendosur deri Aerohydrodynamic Instituti Qendror në vitin 1918 ku Nekrasov punuar. Pas Zhukovsky vdiq në 1921 Chaplygin dhe Nekrasov vazhdoi të ndërtuar mbi themelet që kishte vënë në vend. Si Grigorian shkruan në:

Një dishepull plotësisht dhe pasardhës të denjë të Zhukovsky, Nekrasov pasuruar shkenca sovjetike me veprat e tij shkencore ...

Nekrasov publikuar punën e rëndësishme në teorinë e valëve, teoria e whirlpools, teoria e flukseve reaktiv dhe dinamikën e gazit. Ai gjithashtu ka hetuar pyetje matematikore të cilat ishin të lidhura me këto zbatime, në mënyrë të veçantë me shkrim vepra të rëndësishme të ekuacioneve jo-lineare integrale. Në fakt të kuptuarit e tij të thellë e analizës matematike si zhvilluar nga matematicienë si Goursat ia ka mundësuar të ketë sukses në zgjidhjen e një game e gjere e problemeve konkrete. Grigorian shkruan në se:

Nekrasov ishte një përfaqësues i shkëlqyer trendi në zhvillimin e metodave të sakta matematikore në hydromechanics dhe aeromekanikë ...

Ai u dha Çmimin Zhukovsky ne vitin 1922 për punën e tij Në qetë-valë në sipërfaqe formën e një lëng të rëndë. Ai ishte autor i një teksti të shkëlqyer dy vëllim mbi mekaniken vektor, vëllimin e parë të botuar në vitin 1945 me të dytë në vitin e ardhshëm. Në 1947 ai botoi një monografi mbi Aerodinamika që të përcaktuara teori themelore në një mënyrë sistematike. Në të njëjtin vit një punë e rëndësishme në aplikimet e ekuacioneve integrale të Aerodinamika u botua.

Disa vepra të tjera nga Nekrasov Janë dhënë shpërblime. Ai fitoi çmimin e Shtetit të Bashkimit Sovjetik në 1951 për punën e përgjithshme për zgjidhjen e problemeve në hydromechanics. E zgjedhur në Akademinë e Shkencave të BRSS në vitin 1932 ai ishte i dhënë edhe titullin e nderuar e Punëtorëve në Shkencës dhe Teknologjisë në vitin 1947.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland