Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Reuben Louis Goodstein

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 Dec 1912

London, England

8 March 1985

Leicester, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Louis Goodstein 's babai ishte Aleksandër Goodstein. Arsimuar në London School Shën Palit, Louis fitoi bursa dhe një çmim për një ese në seri të ndryshme. Ai hyri në Kolegjin Magdalena Kembrixh në vitin 1931 dhe subjekt i tij i posaçëm në kursin e tij të studimeve të ishte analiza. Ai ka diplomuar me nderimet Klasa e parë në 1933.

Goodstein pastaj bëri kërkime në Kembrixh në numrat transfinite nën Littlewood 's mbikëqyrje. Pas marrjes Diplomë Master e tij ai pranoi një post në matematikë e pastër dhe e aplikuar në Universitetin e leximit në 1935. Gjatë viteve të luftës ai kishte për të mbuluar të mësimdhënies në një gamë të gjerë temash e pastër dhe e aplikuar matematikore, mes tyre inxhinieri, matematikë e aplikuar, analiza dhe teoria e grupit.

Ndërkohë që kjo ndërmarrje i zellshëm e ngarkesës mësimore Goodstein kryer hulumtime të cilat ai paraqitet për një doktoraturë në Universitetin e Londrës në vitin 1946. Ai u emërua profesor në Universitetin College, Leicester, në vitin 1948 dhe ai mbeti atje për pjesën tjetër të jetës së tij. Në Leicester:

... ai kryesoi një zgjerim nga një staf matematikë e gjashtë në 23 në kohën e daljes në pension të tij në vitin 1977, me një rritje korresponduese në numër të studentëve.

Në Leicester Goodstein luajtur një rol të plotë. Ai ishte Dekani i Shkencave në kohë kritike të tranzicionit të statusit të plotë të universitetit që ndodhi në vitin 1957. Nga 1966-1969 ai shërbeu si pro-zëvendës-kancelari në Leicester University.

Goodstein punuar në logjikën matematikore, në numër rendor veçanti, gjithkund rekursive aritmetikë, analizë dhe filozofinë e matematikës. Ai ishte i interesuar jashtëzakonisht në mësimin e matematikës dhe përmban 66 letra që ai i botuar në matematikë mësimdhënie në shkollë si dhe në nivel universitar.

Tekstet e tij ishin njëmbëdhjetë, sipas:

... karakterizohen nga stili i tyre i qartë dhe metodat e mprehtë për të shpjeguar pikat e vështirë. Ai ishte i zhgënjyer se teksti i tij Analiza matematikore ... cili paraqiti një qasje roman për fillore dhe njehsim diferencial integrale ... nuk ka gjetur favor.

Është interesante të vihet në dukje se ai ishte logician parë matematikore për të mbajtur një karrige në një universitet britanik dhe ai ushtroi një ndikim të rëndësishëm në zhvillimin e kësaj teme në Mbretërinë e Bashkuar:

Një person privat dhe në thelb i trembur, Louis Goodstein do të mbahet mend për mirësjellje madhe dhe bujari ndaj kolegët dhe studentët.

Ne duhet gjithashtu parasysh punën e shkëlqyer për Goodstein Shoqata matematike:

... ai ishte instrumental në vesh për transferimin e bibliotekës së tij dhe më vonë në Leicester selinë e saj, dhe kontribuoi gati 70 notes si edhe qindra komente për Gazetën matematike, që ai të qëndrueshme në një nivel të lartë akademik redaktim të tij gjatë 1956-1962.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland