Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Christopher Clavius

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

25 March 1538

Bamberg (now in Germany)

2 Feb 1612

Rome (now in Italy)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Christopher Clavius hyrë rendit jezuit në 1555 dhe mori arsimin e tij brenda rendit. Ai mori pjesë në Universitetin e Coimbra në Portugali. Pas kësaj ai shkoi në Itali dhe studiuar teologji në Collegio Romano jezuit në Romë.

Ai ka mbetur në Collegio Romano ishin duke mësuar matematikë. Në fakt, përveç për një periudhë rreth 1596 në Napoli dhe një vizitë në Spanjë në 1597, ishte që të mbeten Clavius Profesor i matematikës në Collegio Romano për pjesën tjetër të jetës së tij.

Brishtë julian-rregull vitit krijuar 3 vjet kërcim tepër shumë në çdo periudhë prej 385 vjetësh. Si rezultat, dukuri aktuale e equinoxes dhe solstices ngadalë lëvizur larg nga datat e tyre kalendarik. Data e ekuinoks pranverës përcakton datën e Pashkëve kaq kisha filluar të ushtrojë presion për reforma.

Clavius propozoi që e mërkurë, tetor 4, 1582 (Julian) duhet të pasohet nga e enjte, tetor 15, 1582 (Gregorian). Ai propozoi që e brishtë të ndodhë saktësisht në vitet e ndashme nga katër, përveç se duke i dhënë fund në 00 vite duhet të jetë i ndashëm nga 400 të jetë e brishtë. Ky rregull është përdorur ende sot dhe është aq i saktë se nuk ka reforma të mëtejshme e kalendarit do të jetë e nevojshme për shumë shekuj.

Viète nuk ka si kalendarin Clavius dhe njerëzit e Frankfurtit rioted kundër Papës dhe matematikanë që, ata i besuan, kishte komplotuar së bashku me vjedh ata për 11 ditë. Clavius ka shkruajtur Novi calendarii romani apologia (1595) e cila justifikuar reformat e reja kalendarin mbrojtjen e tyre kundër këtyre sulmeve.

Edhe pse Clavius prodhuar pak matematikë e tij, ai ka më shumë se çdo studiues tjetër gjerman të shekullit të 16-të për të promovuar një njohuri të matematikës. Ai ishte i pari, megjithatë, për të përdorur pikë dhjetore.

Clavius ishte një mësues të talentuar dhe autor i teksteve. Ai prodhuar një version të Euklidit 's Elemente në 1574 i cili përmban idetë e tij. Një tjetër libër i shkruar mirë ishte algjebër (1608). Librat e tij aritmetike janë përdorur nga matematikanet shumë përfshirë Leibniz dhe Dekarti.

Clavius prodhuar një numër të instrumenteve. Ai ka punuar në një instrument për të matur fraksionet e këndvështrime. Ai synon gjithashtu sundials dhe zhvilluar një sektor për përdorim në studim.

Foto lart eshte nga një gdhendje bërë nga një portret nga jeta.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland