Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Charles Burkill

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 Feb 1900

Holt, Norfolk, England

6 April 1993

Sheffield, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

JC Burkill ishte një fëmijë i vetëm i cili u bëri thirrje Charlie nga anëtarët e familjes së tij, por John By ato jashtë familjes së tij deri sa ai ishte njëzet e katër vjet të moshës. Nëna e tij ishte Bertha Bourne nga një familje e fermerëve dhe ndërtuesit bazuar në Woodchurch, Kent. Babai i tij ishte Hugh Roberson Burkill, i njohur si Rob, një pedagog i cili erdhi nga një familje bujqësore nga Winteringham në Lincolnshire. Për të shmangur problemin e emrave të ndryshme, ne do t'i referohemi subjekt i kësaj biografi si Burkill gjithë.

Burkill filloi shkollimin e mesëm në shkollën e Richmond qarkut që ai hyri në 1911. Tre vjet më vonë ai hyri në shkollën e Shën Palit, në Londër, ku ai ishte një dijetar i shquar i klasike greke dhe latine, si dhe duke treguar talent të konsiderueshëm të matematikës. Pas fitimit të një bursë për të Trinity College, Cambridge në vitin 1917 ai kalojnë një kohë të shkurtër në Inxhinierët Royal si Lufta e Parë Botërore nuk kishte përfunduar. Megjithatë ai ishte i autorizuar demobbed shpejt, por pastaj pas përfundimit të luftës. Ai vazhdoi me arsim të tij hyjnë në Trinity College, Cambridge në janar 1919. Pas marrjes shkallën e tij të parë në 1921 ai ka mbetur në Kembrixh si një hulumtim student të zgjedhur në një shoqëri në vitin e ardhshëm pasi të fusni një disertacion në zonat sipërfaqësore. Ai më pas fitoi një çmim Smith në vitin 1923 për të Funksionet e intervale dhe problemin e zonës.

Në 1924 Burkill pranuar kryetari i matematikës të pastër në Liverpul dhe dy vjet më vonë u bashkua me atë Besicovitch stafin. Ai u martua me Margareta Braun më 1 gusht 1928 dhe, në këmbënguljen e saj, ai ishte i njohur për të gjithë si Charles nga ajo kohë. Greta Braun (si ajo u thirr) ka lindur në Gjermani, të paturit e një babai gjerman dhe një nënë ruse. Greta dhe Charles kishte tre fëmijë, një djalë dhe dy vajza. Në 1929 u kthye në Kembrixh Burkill marrë deri lectureship aa universitar dhe një lectureship në Peterhouse ku ai u zgjodh edhe për një shoqëri. Ai qëndroi në këtë post për pjesën tjetër të jetës së tij.

Pasi Hitleri erdhi në pushtet në Gjermani në vitin 1933 ka pasur shumë refugjatë që erdhën në Angli dhe Burkills keni punuar amazing mbështetjen e fëmijëve të refugjatëve:

Nga 1933 e këtej [Greta Burkill] ndihmuan për të sjellë nga Gjermania dhe të vendosen në Angli qindra fëmijë të refugjatëve, dhe Burkills vetë mori në familjen e tyre dhe mori përsipër përgjegjësinë për edukimin e një gjerman dhe një djalë austriak, i cili si vazhdoi të arritjen e pozitave në departamentet e universiteteve të matematika ... Disa fëmijë të tjerë u bë për një kohë në fuqi anëtarë të familjes Burkill ndërsa po ka ndihmuar për të ndërtuar jetën e re.

Në fakt vitet e Luftës së Dytë Botërore pa Burkill me detyrat e cila i dha atij nuk ka kohë për të vazhduar me kërkimin e tij matematikore. Ai ka mbetur në Kembrixh, ndërsa shumë të tjerë mori shërbim të luftës, por ai tani duhet të marrë mbi detyrat administrative për të mbuluar për kolegët e tij në mungesë. Ai gjithashtu u bashkua trupit trajnim universitar dhe kishte arritur rangun e mëdha në seksionin Inxhinierët Mbretërore nga koha e luftës përfundoi. Ai rifilloi kërkimin e tij në matematikë fituar çmimin Adams në vitin 1948 për një ese mbi integrals dhe seri trigonometrik. Arritjet e tij studimor u njohur në vitin 1953 kur ai u zgjodh për një shoqëri të Shoqërisë Mbretërore.

Burkill është po aq e njohur për kërkimin e tij në analizën dhe libra mësimin e shkëlqyer që ai shkroi. Ai është futur në hulumtim duke thënë:

Burkill punës është në të gjithë teorinë e funksioneve të një variable reale me theksin e tij kryesore në teoritë e diferencimit dhe integrimit. Kjo ishte një zonë veçanërisht aktive të kërkimeve në dekadat e para të këtij shekulli pas punë pioniere e Lebesgue, Borel dhe bashkëkohësve të tyre në krijimin e konceptet e matjes dhe Lebesgue integrale të lidhur me to.

Burkill paraqiti atë që tani quhet "Burkill integrale 'dhe aplikuar atë për të zgjeruar WH Rinj' s punojnë në përcaktimin e zonës së një sipërfaqe lakuar. Ai paraqiti idenë e diferencimit përafërt zgjeruar dhe thjeshtimin e punës së Besicovitch.

Ndër librat e tij janë Lebesgue integrale (1951), Një pjatë e parë në analizën matematike (1962) dhe një kurs të dytë në analizën matematike (1970). Këto janë përshkruar si vijon:

Këto të gjitha ekranit, si ne mund të presim, jo vetëm zotërim të tij të fushës, por një kthjelltësi e hijeshi që nxit lexuesit e tij që të vlerësojmë cilësinë e thellë estetik të matematikës të mirë.

Burkill përcakton vetë është për qëllim me shkrim Lebesgue integrale në hyrje të tekstit:

Qëllimi im është që të japin një raport të teorisë së integrimit për shkak të Lebesgue në një formë që mund të ankohet për ata që nuk kanë dëshirë të pingul thellësi të teorisë së funksioneve të vërtetë. Nuk është ndonjë risi e trajtimit në këtë traktit, prezantimi është në thelb ai i Lebesgue vetë. Bazat në analizat dhe gur me të cilin lexuesi është supozuar të jetë i njohur është, pothuajse, çfarë është në çartur 's "Një kurs i matematikës pastër" (1908).

Një vit i dytë në analizat matematikore është përshkruar nga TM Apostol në një rishikim si një:

... i shkruar tekst eshte hartuar si një kurs hyrës në të vërtetë dhe analizë komplekse për të njohur studentët me gur fillore dhe algjebër lineare.

Libri mbulon: përcakton dhe funksione, hapësira metrikë, funksionet e vazhdueshme në hapësirat metrikë, konvergjencës reale dhe kufizimet komplekse dhe seri, uniforme, Riemann - integrim Stieltjes, multivariable diferenciale dhe integrale gur seri, Furierit, Cauchy 's teorema, zgjerimet Laurent, mbetje gur, produktet e pafund, teorema faktor Weierstrass, zgjerimet asymptotic, dhe aplikacionet për funksione të veçanta në funksion të veçantë gama.

Në vitin 1961 Cambridge promovoi Burkill të Reader në Mathematical Analysis. Ai në pension në vitin 1967 dhe një vit më vonë Sir Herbert Butterfield në pension si Kandidat i Peterhouse College. Burkill u emërua për të pasuar Butterfield si Master dhe ai shërbeu nga viti 1968 deri 1973:

... ajo ishte si mbajtës i kolegjit dhe traditat e saj se Burkill pa rolin e tij. Duke ardhur në zyrë në kohën e trazirave studentore të gjerë, ai mori një pamje shumë-kthjellët të drejtimit të saj përfundimtar, dhe përpiloi makineri efektive për konsultim dhe dialogun me anëtarët e ri pa saddling kolegj me një angazhim statutore për pjesëmarrjen e plotë në qeverinë e saj më të lehtë shkaktuara se derdh. Marrëdhëniet e tij me miqtë u bazuar edhe në konsultim dhe në veçanti në kultivimin e një frymë e besimit dhe bashkëpunimit ndërmjet magjistraturës dhe tutorët ...

Pas si Mësues në pension, ai shërbeu si editor i Procedura matematike e Shoqërisë filozofike Kembrixh. Megjithatë ai vazhdoi interesin e tij në teoritë e integrimit dhe publikuar një letër të shkurtër Furierit-integrals Stieltjes në vitin 1973. Ajo studion problemet në analizë Furierit që çoi në zhvillimin e teorisë së funksioneve të përgjithësuar.

Në Burkill është përshkruar si të paturit e një:

... shqetësim i stërholluar për saktësinë dhe ekonomisë në përdorimin e fjalëve. Në lidhje me fjalën e folur, kjo ekonomi u bë diçka e një legjendë. I heshtur nuk është një fjalë mjaft miqësore për të përshkruar stilin bisedor të tij, për shkak se ajo përmbante asnjë shenjë paralajmëruese e keqdashje ose mungesa e shqetësim, por vetëm një gjykim të sigurt për atë që ishte e rëndësishme, dhe mënyrën më të qartë për të thënë atë. Çfarë është edhe më e rëndësishme është se më pëlqen fare tij për shfaqje të tepruar të ndihen të fshehur, në fillim, një natyrë të vërtetë bujar dhe mikpritës.

Karakterin e tij përshkruhet si më poshtë:

Shkurtësinë, precision, dhe ngjeshje ishin si karakteristikë e bisedë Burkill si e stilit të tij të shkruara, dhe silences e tij mund të jetë shprehës. Ai ishte një kryer imitator. Si një djalë që kishte dhënë për shaka praktike, dhe pse më vonë në jetën e sensit të tij të humorit ishte nën kontroll edhe kjo ishte kurrë larg nga sipërfaqja. Fellows e Peterhouse ishin njohur me (dhe ishin të njohur me të vërtetë për të imituar) dridhje e lehtë e trupit anash që betokened dëfrim dhe nuk lejoi shpesh një gjë e çuditshme butë ironical ose deflacioni.

Greta Burkill vdiq në vitin 1984 dhe Burkill bëri një sasi të madhe të punës që e kanë futur letrat e saj në punën e saj të refugjatëve në mënyrë që ato mund të jenë depozituar në bibliotekën e Universitetit Kembrixh. Ne kemi përmendur më lart se Burkills mori përgjegjësinë e edukimit të dy fëmijëve të refugjatëve të cilët shkuan për t'u bërë Matematikanë profesional. Një nga këto ishte Harry Burkill i cili ishte në stafin në Sheffield University. Për shëndetin e tij dështoi, Burkill jetonte në një shtëpi pleqsh Sheffield. Ai vdiq atje bronchopneumonia megjithëse ai kishte vuajtur nga sëmundja Alzheimer për disa kohë. Pasi u djegur hiri i tij u shpërndanë në Hutcliffe krematorium i drurit në Sheffield.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland