Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nikolai Dmetrievich Brashman

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

14 June 1796

Rassnova (near Brno), Czech Republic

13 May 1866

Moscow, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Nikolai Brashman ishte një student në Universitetin e Vjenës dhe në Vjenë Politeknik. Familja e tij ishte aq i varfër se ai kishte për të fituar para si një mësues privat për të mundësuar atij për të mbështetur veten përmes universitetit.

Ai u nis për në Rusi në 1824, shpenzimet e një kohë të shkurtër në Shën Petersburg, para se të pranojë një post në Universitetin e Kazan. Atje ai mësoi matematikën dhe mekanikë.

Brashman u bë profesor i matematikës aplikuar në Moskë në 1834. Në Moskë ai promovoi subjekt të cilin ai e deshi më, pikërisht mekanika. Ai e bëri këtë duke i mësuar gjobë, shkruar libra të shkëlqyer dhe artikuj hulumtues.
AT Grigorian, shkruar në, thotë:

Tekstet e tij në matematikë dhe mekanikë të pasqyrojë gjendjen e shkencës në atë kohë, dhe provat e tij të Teorema e rëndësishme tregojnë origjinalitet, qartësi dhe gjithëpërfshirës. Brashman shkroi një nga tekstet më të mirë gjeometrinë analitike te kohes se tij, për të cilën Akademia Ruse e Shkencave i dha atij Çmimin gjithë Demidov për 1836.

Vit pas tekstet e tij në Mekanikë, që mbulon zhurma dhe hydrostatics duke përdorur një paraqitje mjaft origjinal, perseri fitoi atë tërë Çmimin Demidov.

Brashman ka shkruajtur artikuj hulumtim mbi parimin e së Veprimit të cilat janë të rëndësishme në zhvillimin e mekanikës. Ai u përpoq të provojë se rrotullimit të Tokës vendos presion mbi hekurudhor të njëjtën udhë e drejtë e një hekurudhore pa marrë parasysh drejtimin e udhëtimit.

Një tjetër aspekt i punës Brashman për të cilat ai është i kujtohet është për themelimin e tij e Shoqërisë matematike Moskë. Ai gjithashtu ngriti Journal of se Shoqëria, pjesa e parë e cila u shfaq në vitin e vdekjes së tij.

Chebyshev dhe Somov ishin në mesin e studentëve të tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland