Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Egor Ivanovich Zolotarev

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 April 1847

St Petersburg, Russia

19 July 1878

St Petersburg, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Egor Ivanovich Zolotarev 's babai, Ivan Zolotarev, ishte një orëndreqës. Egor Ivanovich ndjekur gjimnazin në Shën Petersburg mbaronte studimet e tij shkollore në 1863. Ajo ishte një shkollë e karrierës dallim i madh dhe ai mori një medalje argjendi kur ai u diplomua.

Pas largimit nga shkolla Zolotarev regjistruar në Fakultetin e fizikës dhe Matematika në Universitetin e Shën Petersburg. Atje ai ndoqi leksione me Chebyshev dhe NJË Korkin, diplomohen me shkallën e tij të parë në 1867. Ai pastaj vazhdoi studimet në Fakultetin e Matematika Fizika dhe duke hetuar mbi një ekuacion i papërcaktuar i shkallës tre. Për këtë punë ai u dha një diplomë masteri në 1869.

Vlen të komentuar se një diplomë masteri në Rusi në këtë kohë ishte më pranë në standarde për atë që mund të pritet një disertacion doktorature në një universitet amerikan apo britanik në kohën e tashme. Disertacioni i doktoraturës që Zolotarev vazhdoi të shkruaj do të jetë më afër habilitation gjermane. Në 1874 ai paraqiti këtë disertacion doktorature në integers algjebrike dhe u dha shkallë. Dy vjet më vonë Zolotarev u emërua si profesor i matematikës në Fakultetin e Shën Petërburgut të Fizikë dhe Matematikë. Ai u bë gjithashtu një asistent në matematikë aplikuar në Shën Petersburg, Akademia e Shkencave.

Pastaj ai bëri dy udhëtime jashtë vendit, duke vizituar Berlin ku ai ndoqi leksione me Kummer, Weierstrass dhe Paris, ku ai kishte shumë diskutime me Hermite matematikore. Ne do të tregojnë më poshtë disa nga Zolotarev të arritjeve matematikore të shquar disa nga të cilat ishin pasojat e problemeve me të cilat ai diskutoi me Kummer dhe Hermite ndërsa në udhëtimet e tij. Të gjitha rezultatet e tij janë prodhuar gjatë një periudhe kohe relativisht të shkurtër, sepse ai vdiq dy vjet pasi u emërua profesor. Karriera e tij përfundoi kur ai ra nën një treni dhe vdiq pak pas të helmimit të gjakut.

Në një periudhë të shkurtër njëmbëdhjetë vjetorin e karrierës Zolotarev prodhuar punë themelore në teori përafrimit, forma kuadrate, numrat algjebrike dhe integrals eliptik. Gjatë kësaj karriere tragjikisht të shkurtër ai botuar 28 gazeta dhe libra. Le koment i parë mbi veprën e tij mbi numrat algjebrike.

Ai studioi unazat e integers në fusha të numrit algjebrike, duke i dhënë një teori pjesëtueshmëri për zhvillimin e rrjeteve të tilla ide e cila ishte futur nga Kummer. Ai studioi rrjeteve lokale dhe unaza semilocal dhe vërtetuar rezultatet e caktuara në fusha kryesore ideale. Ai gjithashtu paraqiti ide të cilat ishin në thelb ajo që sot quhen vlerësimit.

Gazeta shikon dy punë të botuar e Zolotarev, si dhe dorëshkrime ruhen në bibliotekat në Moskë dhe Shën Petersburg, në lidhje me punën e tij mbi funksionet eliptik. Nalbandjan ishte në gjendje të shqyrtojë Zolotarev fletoret, duke përfshirë shënimet leksion që ai bëri ndërsa një student. Zolotarev theksoi marrëdhëniet ndërmjet funksioneve eliptik dhe funksioneve të një variable komplekse. Në veçanti ai aplikuar teorinë e tij të integers komplekse për integrimin e dallime eliptik. Abel kishte treguar kur disa dallime eliptik mund të integrohet në logarithms por metodat e tij ishte e përdorimit pak praktik. Zolotarev ishte në gjendje të japë një zgjidhje shumë më efikase.

Zolotarev punuar me Korkin në forma kuadrate. Hermite kishte paraqitur problemin e gjetjes së vlerave minimale të formave katror në variablat n Koeficientët e të cilit ishin të vërteta. Ata ishin në gjendje të japin zgjidhje të plotë në rast të katër variablave dhe pesë variablave.

Zolotarev përbëjnë katër probleme në teori përafrimit të cilat ai ishte në gjendje të zgjidhte. Para dy problemeve që shqyrtohen tentativë për të minimizuar max (| p (x) |: -1 x 1) mbi polynomials p (x) koeficientët e të cilit një kusht i caktuar i kënaqur. Problemet e tretë dhe të katërt kanë qenë të shqetësuar me përafërta optimale të një funksion racional në një subjekt të dhënë interval të kufizimeve dhënë diku tjetër. Ai gjeti polinom n-të shkallë me dy koeficientët e tij fikse që është më afër zeros. Në përafrimin e mirë për të 1 / (1 + x) në [0, 1] me një polinom katror është dhënë si një shembull se si metodat Zolotarev mund të përdoren.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland