Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nikolai Egorovich Zhukovsky

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 Jan 1847

Orekhovo, Vladimir gubernia, Russia

17 March 1921

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Nikolai Egorovich Zhukovskii (ose Zhukovsky ose Joukowski) ishte bir i Egor Zhukovskii i cili ishte një inxhinier të komunikimit. Nikolai Egorovich ndoqi Gjimnazin e katërt për Burrat në Moskë, duke përfunduar shkollimin e mesëm atje në 1864. Ai pastaj hyri Fakulteti i Fizikë dhe Matematikë në Universitetin e Moskës, ku ai studioi aplikuar matematikën. Ai u diplomua në 1868 dhe nga 1870 ai dha mësim në Gjimnazin e dytë për Gratë në Moskë.

Pas dy vjet jepte mësim në gjimnaz, Zhukovskii marrë një ftesë për të mësuar matematikën në Moskë Shkolla Teknike pastaj, nga 1874, ai ka dhënë mësim në mekaniken teorike ka. Ndërsa ai po mësonte këto kurse, Zhukovskii ishte edhe studimi për diplomë Master e tij dhe në 1876 ai u dhënë këtë shkallë për një tezë mbi kinematikë e lëngshme. Vlen të vënë në dukje se Diplomë Master ruse është në thelb një britanik ekuivalent / Doktoraturë amerikan ndërsa sot doktoraturë ruse në këtë kohë ishte në thelb ekuivalent i Habilitation gjermane. Pasi u jepet Diplomë Master e tij, një karrige të veçantë të mekanikës u krijua për Zhukovskii në Moskë Shkolla Teknike.

Zhukovskii marrë një doktoraturë nga Universiteti në Moskë në 1882 për një disertacion mbi stabilitetin e levizjes. Ai ka punuar në universitet, duke u bërë shef i Departamentit të Mekanikë në 1886. Nga kjo kohe ai kishte filluar të marrë çmime për punën e jashtëzakonshme të tij, që janë dhënë çmimin Brashman ND për punë teorike në dinamikën fluide në 1885.

Mbi Zhukovskii karrierën e tij kishte një rekord të shquar botime prodhuar mbi 200 botime në mekanikë. Në 1886 ai shkroi një:

... kujtime që kanë të bëjnë me mocionin e organeve të mbushur me një lëng homogjen pangjeshshëm. ... avantazhet e qasjes gjeometrik dhe mekanik Zhukovskii shëndoshë për problemin, [do të thotë se] biografi i tij ende mbetet mjaft deri tani.

Ndoshta Zhukovskii është më i famshëm, megjithatë, si themelues i shkollave ruse të hydromechanics dhe aeromekanikë. Për punën e tij në këto fusha ai u bë i njohur si Ati i ruse të Aviacionit. Zhukovskii:

... u bë i interesuar në fund të Vitet 1880 në fluturim në rëndë-se-makinat e ajrit, një problem i thjeshtë i cili ishte ashensor.

Gjatë 1890-91 ai eksperimentoi me disqe vendosur në rrymat e ajrit dhe, në vitin 1891, ai filloi të studiojnë dinamikën e fluturimit. Në 1895 ai vizitoi Lilienthal në Berlin. Lilienthal ishte shitur gliders prodhuar në fabrikën e tij në Berlin. Zhukovskii:

... vërejtur disa fluturime Lilienthal dhe ishte më i impresionuar. Pas kthimit në Moskë, ai foli para Shoqërisë së Miqve të Shkencave të Natyrës: "shpikja më e rëndësishme e viteve të fundit në fushën e aviacionit është makinë fluturuese të Lilienthal inxhinier gjerman Otto.

Zhukovskii blerë një nga tetë gliders që Lilienthal shitur për anëtarët e publikut. Në 1906 Zhukovskii publikuar dy gazetat në të cilat ai dha një shprehje matematikore për ashensor në një airfoil. Sot ajo është njohur si Kutta-teorema Joukowski, që Kutta vuri në dukje se ekuacion shfaqet në vitin 1902 edhe disertacionin e tij.

Në 1911 Zhukovskii ka shkruajtur:

Fushë e dukurive hydrodynamic të cilat mund të hulumtohen me analizën e saktë është gjithnjë e më shumë në rritje.

Zhukovskii ishte i shqetësuar edhe me me aspektet teorike dhe eksperimentale të subjektit. Puna e tij teorike koncentruar në ashensor, Aerodinamika shpejtësi të lartë, teoria vorbull, gjatësisë dhe stabilitet kryq, por ai plotësohet me vërejtjet këtë punë të përshtatshme eksperimentale në çdo rast. Me këtë qasje binjak ai u bë pionier ruse në të dy aspektet e aviacionit. Ai vazhdoi të krijojë një laborator Aerodinamika dhe për të dhënë mësim kurseve mbi teorite e tij te Aerodinamika:

Tij ligjërata në Shkollën Teknike të Moskës mbi baza teorike të aeronautika (1911-12) u Kursi i parë sistematik në botë në teori dhe aviacionit u bazuar kryesisht në hulumtimet e tij teorike dhe eksperimente kryer në laboratorët që ai kishte vendosur.

Në matematikë hartë sot conformal e avionit kompleks z z + 1 / z quhet transformimi Joukowski. Kjo i dha Zhukovskii:

... një mjet për projektim aerofoils përdorur mappings conformal dhe teknikat e variablave komplekse. Ata aerofoils Joukowski janë përdorur në disa avionëve, dhe sot këto teknika ofrojnë një zgjidhje matematikisht rigoroz referencë në të cilin qasjet moderne të aerofoil dizajn mund të krahasohet për validation.

Klikoni KETU per me shume rreth aerofoils.

Gjatë Luftës së Parë Botërore Zhukovskii mësuar një kurs të veçantë për pilotë dhe ai ishte personi i parë në Rusi për të studiuar teorinë e bombardimeve të fëmijës në 1915.

Në 1918 ai organizoi Aerohydrodynamic Instituti Qendror dhe u bë kreu i saj i parë. Instituti u emërtua Zhukovskii ne Akademinë e Inxhinierisë Ushtarake dhe Aeronautike në 1922 pas vdekjes së Zhukovskii.

Zhukovsky gjithashtu ka punuar në hidrodinamikë dhe hidraulikë, në valë tronditëse veçanërisht në tubacione uji. Në veçanti ai zgjidhur problemet në lidhje e tubacioneve duke shpërthyer me studimet e tij shok hidraulike. Probleme të tjera që ai konsiderohet ishin formimin e shtratit të lumenjve dhe ndërtimin e digave, ku përsëri ekspertizën e tij ishte e paçmueshme në ndërtimin e stacioneve të energjisë.

Punon Zhukovskii ishin botuar në 25 vëllime 1935-1950.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland