Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Hans Zassenhaus

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 May 1912

Koblenz-Moselweiss, Germany

21 Nov 1991

Columbus, Ohio, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Arsimit s Hans Zassenhaus e mesme ishte në dy shkolla në Hamburg, diplomohen nga Schule Lichtwark në vitin 1930 dhe në vitin e hyrjes Universitetin e Hamburgut. Në fillim ai ka studiuar matematikës dhe fizikës me qëllim të specializuar në fizikës atomike. Megjithatë ai kishte mësues gjobë matematikës në Artin dhe Hecke dhe, veçanërisht Artin frymëzuar atë për të ndërmarrë kërkime në matematikë.

Zassenhaus studiuar për doktoraturë e tij nën Artin 's mbikëqyrje. Gjatë kësaj kohe ai provoi Zassenhaus parathënie e shkurtër, një rezultat i bukur në nëngrupe të cilat mund të përdoren për të dhënë një dëshmi e thjeshtë e Jordan - Teorema e zotëruesit.

Në disertacionin e doktoraturës e 1934 ai konsiderohet grupe ndërrim elementet e të cilit janë të përcaktuara nga imazhet e tre pikë. Këto grupe janë të quajtur grupe Zassenhaus sot. Në disertacionin e tij Zassenhaus klasifikuar të gjitha grupet e 3-fish kalimtare Zassenhaus. Këto grupe të luajë një rol të rëndësishëm në klasifikimin e grupeve të fundme të thjeshtë koordinuar nga Gorenstein.

Nga 1934-1936 Zassenhaus punoi në Universitetin e Rostock dhe shkroi teorinë e tij të famshëm grup tekst Lehrbuch der Gruppentheorie (1937) bazuar mbi Artin 's leksione në Hamburg. Ai u bë Artin 's asistent në Hamburg në vitin 1936. Habilitation e tij të 1938 unazat Gënjeshtra studiuar e karakteristike kryeministër.

Zassenhaus gjetur se një karrierë normale akademik ishte bërë e pamundur për atë shkak të mospëlqimit të tij intensive e partisë naziste. Ai ka punuar mbi parashikimin e motit gjatë Luftës së Dytë Botërore, por, kur ofroi kryetari i matematikës në Bon në vitin 1943, ai kërkoi që ai mund të shtyjë një vendim deri në fund të luftës.

Pas luftës ai nuk pranoi postin e Bonit, duke preferuar që ai shkoi dikujt që kishin humbur karrige e tyre nën nazistët. Ai vazhdoi të punonte në Hamburg, seancë shpenzimeve 1948-49 në Glasgout në Skoci, pastaj, në vitin 1949, ai pranoi një karrige e matematikës në Montreal. Edhe pse ai vizitoi shumë universitete të tjera gjatë 10 viteve të ardhshme, ai mbeti në post në Montreal derisa ai shkoi në Universitetin e Notre Dame në vitin 1959. Pesë vjet më vonë ai e pranoi postin e profesorit kërkimeve në Ohio State University dhe ka mbajtur këtë pozicion derisa ka dalë në pension.

Ne kemi përmendur punën e tij në teori grup dhe unaza gënjej më lart. Punojnë në gënjej për të zgjeruar rrjetet algebras Gënjeshtra dhe ai i zhvilluar metodat kompjuterike për të studiuar ato. Në një seri të gjatë të dokumenteve ai aplikuar algebras Gënjeshtra të problemeve të fizikës teorike.

Puna e tij në teorinë kompjuterike algjebrike numër duket se ka filluar kur ai vizitoi Caltec në vitin 1959 dhe bashkëpunoi me Taussky-Todd. Ai paraqiti një program për të zhvilluar metoda për teorinë e numrit kompjuterike të cilat, duke pasur parasysh një fushë algjebrike numër, përfshirë llogaritjen Galois grupin e saj, një mënyrë integrale, grupi i njësisë dhe grupi klasës. Ai ka kontribuar vetë në një mënyrë kryesore për të gjitha katër prej këtyre detyrave.

Zassenhaus punuar në një gamë të gjerë temash dhe, përveç atyre që u përmendën më lart, ai ka punuar në nearfields, teoria e urdhrave, teoria e përfaqësimit, gjeometrinë e numrave dhe historinë e matematikës. Ai donte të mësimdhënies dhe shkroi disa artikuj mbi tema të tilla si Në mësimin e algjebër në nivelin para-kolegj.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland