Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Laurence Chisholm Young

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

14 July 1905

Göttingen, Germany

24 Dec 2000

Madison, Wisconsin, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Laurence Chisholm Young 's prindërit ishin Grace Chisholm rinj dhe William Henry Young. Laurence ishte e pestë e gjashtë fëmijët e tyre dhe ka lindur, ndërsa prindërit e tij kishin shtëpinë e tyre në Göttingen, që ata vepruan deri në 1908. Një histori interesante për Laurence si një fëmijë është thënë në. Kur ai ishte dy vjeç, prindërit e tij:

... kishte lënë atë në Gjermani me një dado ndërsa ata bënë një vizitë profesionale në Cambridge University. Ai vendosi të ndjekë ata; të tij, ai eci deri në stacionin e trenit dhe mori një tren duke shkuar nga Gjermania në Francë, duke deklaruar me krenari për të gjithë brenda rreze dëgjimi që ai ishte duke shkuar në Angli. Edhe në kufi, ishte supozuar se ai ishte me dikë - ai ishte aq e plotë e besimit dhe bindjes. (Ai u kap nga policia holandeze në kufirin e dytë, ata argëtuan atë derisa ai u kap.)

Në 1908 Youngs lëvizur në Zvicër ku vendosur deri në shtëpi. Laurence (ose Laurie pasi ai ishte quajtur shpesh), ishte sigurisht shumë i ndikuar në rritje deri në një familje që të përkushtuar veten plotësisht në matematikë. Familjes ishin të dobëta, ata u rrit shumica e ushqimeve e tyre, dhe fëmijët e ndihmoi të gjithë me perime në rritje, duke e mbajtur pulat dhe lepujt, dhe duke e bërë ushqim. Laurence u mësoi gjuhët dhe muzikë nga nëna e tij, i cili përgjithësisht e panë se fëmijët janë duke përparuar mirë në shkollë.

Laurence ndjekur gjimnazin në Lozanë dhe përfunduar studimet e tij dy vjet më herët. Megjithatë në këtë fazë ai e kontraktuar fruth i keq dhe më vonë ai besonte se gjallë këtë sëmundje veçanërisht të shëndetshme e bëri atë kur ai ishte i vjetër. Ajo ishte një periudhë e vështirë për Laurence, gati intelektualisht të studiuar në universitet, por mbahen peng nga sëmundje. Megjithatë, ai nuk ka kohë të mbeturinave dhe ai lexoi libra matematikë dhe fizikë, ndërsa ai u shërua nga fruth i keq. Ai shkoi të parë në Mynih në vitin 1924, ku ai studioi me Carathéodory, matriculated pastaj në Trinity College, Cambridge. Ai rowed për Trinity College, ndërsa atje, u përfshi në themelimin Universitetin Kembrixh Chess Club, dhe ka punuar në shkrimin e tij të parë librin e teorisë së integrimit. Libër është një hyrje në Lebesgue - integrim Stieltjes duke përdorur teknika të bazuara në sekuencat e monoton të funksioneve dhe u botuar nga Cambridge University Press në vitin 1927.

Young ishte Isaac Newton studentëve në Kembrixh në vitin 1930, u dha një MA në vitin 1931, pasi kishte studiuar me Fowler dhe Littlewood, dhe ai u zgjodh për një shoqëri në vitin 1931. Young të parë u takua Mary Elizabeth Joan Dunnett në vitin 1927 kur ai u pyet nga Geoffrey Miller për të ardhur me atë kur ai shkoi të ketë çaj me Elizabeth tij kushëri. [Ndoshta ia vlen të përmendet se Elizabeth Maria mori emrin shtesë e Joan që ajo ishte christened në ditën e Shën Joan, por ajo ishte njohur si Elizabeth.] Young Elizabeta martuar më 9 qershor 1934 dhe të parë dy nga gjashtë fëmijët e tyre ishin lindur, ndërsa Young ka punuar në Kembrixh. Ai u emërua si profesor i matematikës në Universitetin e Cape Town në 1938 ku ai ishte kreu i parë i Departamentit të matematikës. Ai ishte shumë i suksesshëm në ndërtimin e Departamentit në Cape Town gjatë dhjetë viteve kaloi atje. Ai u largua nga Afrika e Jugut në vitin 1948, shpenzimet pjesë e një vit në Universitetin Shtetëror të Ohio në Shtetet e Bashkuara para se të marrin deri një takim si Profesor i matematikës në Universitetin e Wisconsin-Madison. Ai ishte kryetar i Departamentit të 1962-64 dhe gjatë kësaj kohe ka filluar "talentet Wisconsin Kërko" për të zbuluar studentë të talentuar në shkollat rreth Wisconsin. Kërkimi është i bazuar në sfiduese probleme matematikore, duke kulminuar në një ditë të aktiviteteve në Universitetin kur çmime të ndryshme janë bërë për studentët më të talentuar. Young mbetur në Wisconsin-Madison për pjesën tjetër të karrierës së tij, në pension në vitin 1975 në moshën 70 vjeç.

Në 1969 botoi Young Ligjeratat mbi gur e variacioneve dhe teoria optimale kontrollit. Ky libër është i bazuar në teorinë e kthesa përgjithësuar, një temë e cila e Rinj themeluar vetë. Hestenes, rishikimin e librit, shkruan:

Në fillim të karrierës së tij, [rinj] njohur se vështirësitë e hasura në krijimin e Teorema ekzistencën e saj në teori variational ishte për shkak të një masë të madhe në një koncept të pamjaftueshëm të kthesa ose sipërfaqet. Sipas tij, një vijë e lakuar apo sipërfaqe duhet të përcaktohet nga veprimet e saj më integrands variational. Nga kjo pikë e parë një kurbë ose një sipërfaqe mund të identifikohet me një funksional linear mbi klasën e integrands variational. Kjo është e ngjashme me konceptin e shpërndarjeve futur më vonë nga Schwartz. Ky zgjerim i konceptit të një kurbë mundëson atë dhe të tjerët të vendosin për problemet e ekzistencës Teorema e kontrollit variational dhe optimale e cila deri tani ka qenë i paarritshëm nga asnjë metodë tjetër.

Në fakt, kur ishte 92 vjeç e rinj ai i dha një leksion në të cilin ai e përshkroi se si ai kishte ardhur për të menduar e kthesa përgjithësuar:

... ide ishte frymëzuar nga bicycling dhe pedalling në një Zig-Zag modës një kodër, dhe me vela dhe tacking kundër erës, ai e kuptoi që enden rrugëve të tjera mund të jetë me onde më efikase.

Përpara nisjes Ligjeratat mbi gur e variacioneve dhe teoria optimale kontroll le kini parasysh se Hestenes jep këtë vlerësim:

Libri është një kontribut i rëndësishëm për gur e variacioneve dhe teoria optimale kontroll. .... Libri është shkruar edhe me një stil të pazakontë dhe të gjallë. Ajo është e mbushur me komentet e historike dhe me komente të cilat zmadhuar opinionin e dikujt mbi rolin e matematikës dhe Matematikanë në shoqërinë tonë. Kjo veçori e bën vetëm atë vlerë, ndërsa për të lexuar librin rastësisht edhe pse nuk mund të jenë të interesuar në çështjen objekt në dorë. Lexuesi i rastit do të marrë një pamje të gjërë të aspekteve të rëndësishme të teorisë variational.

Një tjetër libër i rëndësishëm i shkruar nga i ri u matematikanëve dhe kohën e tyre: Historia e matematikës dhe matematikë të historisë të botuar në vitin 1981. Ky libër është një e shquar bazuar në leximin e rinj të materialit burimi origjinal. Libri gjithashtu na tregon shumë për mënyrën e Rinj iu afrua vetë matematikë. Ai shkruan në Parathënie:

Këto ligjërata janë dhënë në kërkesën e kolegët, në funksion të njohurin tim të gjatë me Matematikanë shquar. Nga fëmijëria e hershme, unë kam njohur shifra gati legjendar .... Matematika nuk u bë për mua, një dyqan i njohuri e kaluara, por veprimtari krijuese të formën më të lartë, të drejtuar drejt ardhmen. Megjithatë, kam mësuar se për të studiuar zhvillimet e reja nuk mjafton: ne duhet të kthehemi në burimet e ... E kaluara është një laborator të përvojës njerëzore, nga të cilat për të mësuar .... Kjo nuk është aspak e procedurës së zakonshme historike .... Kjo nënkupton një marrëdhënie më të ndërlikuara të kohës, dhe pa atë shumë që ka ndodhur nuk mund të kuptohet siç duhet. Në këtë mënyrë, historia bëhet anakronike dhe matematik: kemi nevojë për një matematikë të historisë.

Sigurisht për të lexuar burimet origjinale kërkon një njohuri e madh të gjuhëve dhe kjo sigurisht i ri i çmendur. Përveç kësaj ai lexoi në anglisht frëngjisht, italisht, gjermanisht, rusisht, danisht, polonisht, latine dhe greke. Ai ishte një pianisti realizohet dhe lojtar shahu, duke fituar Zemra e Konkursit Amerikë në vitin 1955. Ai gjithashtu ka vepruar si një njeri i ri, ka luajtur tenis, të dashur ecur dhe kopshtarisë, dhe në dimër skated shpesh nga shtëpia e tij në breg të liqenit të Mendota nëpër liqenin e ngrirë të Universitetit. Në fakt ai pohon se ai e parë u rrit një mjekër të luajë pjesën e mbretit Klaudi në "Hamleti" që ai nuk i veshur me një mjekër si të rreme.

Pasi ka dalë në pension, Young mësim studentëve në Universitetin e Campinas në Brazil për shumë vite. Midis nderon ishte ai mori një doktoratë nderi nga Universiteti i Parisit-Dauphine në vitin 1984, shih për laudatio dhe përgjigjes Young's. Elizabeth Gruaja e tij vdiq në vitin 1995 dhe vdiq nga kanceri i ri pesë vite më vonë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland