Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Robert Simpson Woodward

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 July 1849

Rochester, Michigan, USA

29 June 1924

Washington, D.C., USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Robert inspektor pyjesh ndoqi shkollën në Rochester para se të hyjnë në Universitetin e Miçiganit në 1868 për të studiuar inxhinieri. Pas diplomimit ai kaloi 10 vjet (1872-1882) punuar për Anketa Liqeni SHBA, ku puna e tij përbëhej nga puna triangulation në liqenet e madhe. Në këtë kohë ai u bë i interesuar në gjeologji, në veçanti duke u interesuar në formën e Tokës, Tides, atmosferën dhe në studimet astronomike.

Në 1882 ai u emërua në një post si astronom asistent, pastaj dy vjet më vonë, ai u emërua si astronom, gjeograf të Hulumtimi Gjeologjik të SHBA. Nga 1890-1893 ai punoi për Bregut SHBA dhe Geodetic Hulumtimi dhe metodat e anketimit zhvilluar triangulation të cilat ishin më pak të kushtueshme dhe më të sakta sesa ato të punësuar deri në atë kohë.

Në 1893 Woodward u emërua profesor i mekanikës në Columbia University. Nga 1899 deri 1904 ai ishte profesor i mekanikës dhe fizikës matematikore në Kolumbia. Ai kaloi 12 vjet në Kolumbi gjatë të cilit:

... ai ishte i mrekullueshëm i suksesshëm edhe si mësues dhe si administrator. Ai kishte një më tërheqëse, i qeshur, dhe personalitetin e dashur, dhe këshilla e tij ishte po aq vazhdimisht të kërkuar nga studentët dhe anëtarët e fakultetit, që ai gjeti shumë të vështirë të ndjekë punën e matematike për të cilën ai e kishte shikuar përpara.

Gjatë kohës së tij në Nju Jork, Woodward ishte e lidhur ngushtë me American Mathematical Society. Ai ishte zëvendës-kryetar i Shoqërisë 1897-1898 dhe presidenti i 1899-1900.

Në 1904 Woodward majtë Nju Jork për të marrë postin e presidentit të Institutit Carnegie të sapo formuar të Uashingtonit e cila kishte qenë vendosur deri me dhjetë milionë dollarë talentuar nga Andrew Carnegie për të nxitur studime dhe hulumtime. Archibald shkruan:

Në këtë periudhë kritike, gjykimi e tij të pjekur dhe përvojës, qartësia e tij vizionit, sens të përbashkët, entuziazëm, dhe ngrohtësi, të udhëhequr ... për ngritjen në një bazë të fortë ...

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland