Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jacob Wolfowitz

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 March 1910

Warsaw, Russian Empire (now Poland)

16 July 1981

Tampa, Florida, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jakobi Uolfouic 's ati emigroi në SHBA në 1914 dhe Jakobi u bashkua me atë në vitin 1920 kur ai ishte dhjetë vjeç. Jakobi mori pjesë High School në Nju Jork dhe, pasi u diplomua, hyri Kolegji i Qytetit të Nju Jorkut. Ndërsa Wolfowitz ishte në mes të kursin e tij universitare Depresioni i Madh filloi.

Depresioni i Madh filloi në 1929 dhe nga 1932 një e katërta e punonjësve në Shtetet e Bashkuara ishin të papunë. Kur Uolfouic diplomuar në vitin 1931 ka pasur pak perspektivat e punësimit të mira kështu që ai kaloi dhjetë vitet e ardhshme mësimin e matematikës në një numër të shkollave të ndryshme të lartë, ndërsa ai ka punuar në drejtim të doktoratë e tij. Në 1934 u martua me Dundes Uolfouic Lillian, ata kishin një vajzë, të lindur në 1941 dhe një Pali i biri, i lindur në vitin 1943. Paul Wolfowitz u bë Zëvendës Sekretari i Mbrojtjes (sic) për SHBA-në mars 2001.

Wolfowitz u takua Uolld në 1938 dhe filluan një bashkëpunim i cili zgjati deri Uolld 's vdekjes:

Ata ishin më të afërt e miq, dhe Uolfouic konsideruar Uolld si mësuesi i tij, si dhe bashkëpunimin e tij punëtor. Puna e tyre së bashku prodhuar disa nga rezultatet më të rëndësishme dhe mbresëlënëse në statistikat teorike.

Në fakt gazeta e parë që Uolfouic ka shkruajtur ishte e përbashkët me Wald. Interes më të hershme Wolfowitz ishte nonparametric konkluzion dhe letër të përbashkët që sapo përmendur paraqet mënyrat e llogaritjes intervale të sigurisë të cilat nuk janë domosdoshmërisht të gjerësi fikse, në një funksion të shpërndarjes F bazuar në vëzhgimet e empirik pavarur shpërndarë njëlloj në F. Kjo është në një letër nga Wolfowitz në 1942 se fjala 'nonparametric' duket për herë të parë.

Uolfouic marrë doktoraturë e tij nga New York University në vitin 1942 dhe që u bashkua me Research Group Statistikave në Columbia University. Ky grup hulumtim ishte duke punuar mbi problemet e lidhura me punën e luftës dhe një nga metodat statistikore se ishte duke punuar në analizë ishte vazhdues. Lloj problemi se kjo metodë statistikore vlen për të është kur numri i vëzhgimeve të një ndryshore nuk është vendosur para se të fillojë eksperiment, por jo numri i vëzhgimeve është vendosur nga vëzhgimet e vetë. Uolld dhe Uolfouic ishin dy bashkangjitur Grupit Hulumtime Statistikore në Kolumbi dhe ata e udhëhequr projektin e hulumtimit për të zhvilluar një teori për analizë vijues. Uolfouic prodhuar punojnë në estimators vazhdues të një parametër Bernoulli, dhe rezultatet në efikasitetin e disa estimators vijues. Përsëri ai bashkëpunoi me Uolld në punë në këtë fushë, dhe një rezultat të veçantë duhet të përmendet, dmth prova e tyre të karakterit optimale e testit vijues raporti probabilitet për testim mes dy hipoteza. Ky rezultat është përshkruar si:

... një nga rezultatet e habitshme bukur e statistikave teorike.

Në fund të luftës Uolfouic majtë grupi kërkimore Columbia dhe mori një pozicion si profesor në Universitetin e North Carolina. Pasi kaloi vitin 1945-46 atje, ai u kthye në Columbia University. Ai ka mbetur në Columbia deri pas vdekjes së Uolld, pastaj ai u emërua profesor i matematikës në Cornell në 1951. Ndërsa në Fakultetin në Cornell ai ishte vizituar profesor në Universitetin e Kalifornisë në Los Anxhelos në vitin 1952, në Universitetin e Illinois në vitin 1953, Technion në Izrael në vitin 1957. Në vitin 1967 ai ishte vizituar profesor në të dy Technion dhe Universitetin e Parisit, dhe ai kaloi një periudhë në Universitetin e Heidelberg në vitin 1969. Ai u largua dhe u bashkua me Cornell University of Illinois at Urbana në vitin 1970, në pension në vitin 1978 kur ai më pas shkoi në Universitetin e South Floridës në Tampa. Në vitin 1979 ai u Shannon Lektor i Institutit të elektrike dhe elektronike Inxhinierët.

Dëgjim Si dikush që bashkëpunuan me të tjerët shpesh në hulumtim, është me vlerë mendimet e bashkëpunëtorëve të cilët:

... dëshmojnë për përvoja stimuluese të bërë hulumtime të përbashkët me të. Në diskutimet e kërkimit ai është energjik, probing, kritike, me humor, dhe mjaft krijues.

Ne kemi përmendur punën e Wolfowitz për nxjerrje nonparametric dhe punën e tij në analizën vijues. Ai gjithashtu studioi teori asymptotic statistikore, që është teoria e proceseve statistikore se si sillen në kufirin si Madhësia e mostrës të marrë më të mëdha dhe më të mëdha. Pronave të konsistencës dhe efikasitetit të rëndësishëm këtu, duke siguruar dhe konvergjenca e parë e dytë në lidhje me normën e konvergjencës. Uolfouic shikuar në shumë aspekte të metodës gjasat maksimale.

Teoria e informacionit, e cila kishte qenë e filluara nga Shannon, ishte një tjetër zonë për të cilën ka dhënë një kontribut të rëndësishëm Wolfowitz. Libri Coding tij Teorema e Informacionit Teoria (3 rd ed. 1978) është një klasik në subjekt. Ajo është:

... vetmi libër i cili përqendrohet në aspektet statistikore dhe probabilistic e komunikimit teori kanali zhurmshme. Kjo është edhe një tekst hyrës i dobishëm për shkak të formulimeve të saj të shkurtër dhe të thjeshtë të problemeve dhe vlerësimeve. Megjithatë, ajo është e plotë dhe në kufijtë e hulumtimit të pranishëm. Botimi i rishikuar plotësisht e tretë është e domosdoshme për specialistët, pasi të tjera të dy botimet qenë më parë. Ajo përmban thelbin e ideve të letrave Uolfouic dhe e hulumtimit ndikuar nga ai, i cili tashmë do të thotë se lumë kryesore të studimeve të pranishme në këtë teori është e mbuluar.

Ne gjithashtu duhet të përmendim atë që një mësues gjobë Wolfowitz ishte:

Leksionet e tij pasqyrojnë këmbënguljen e tij në kuptimin tiparet thelbësore të një dëshmi. "Le të parë se çfarë i bën gjërat shënoni", klasa e tij të dëgjuar, dhe studentët e tij dhe publikut në takime shkencore kanë privilegjin e marrjes së një ekspozitë gjallë dhe i kthjellët që u mundëson atyre që të vlerësojmë idetë thelbësore të një subjekt shumë më tepër se nuk leksion zakonore formal ose Shkarko nga prova linjë. ... Nxënësit e tij ... gjetur gjithmonë bujari, durim, dhe shqetësim të thellë personale së bashku me kritikë të dobishme.

Uolfouic pranuar nderon shumë për kontributin e tij të shquar në statistika. Ai u zgjodh për të Akademisë Kombëtare të Shkencave dhe Akademisë Amerikane të Arteve dhe Shkencave. Ai u zgjodh anëtar i Shoqërisë ekonometrike, Statistikat Instituti Ndërkombëtar, dhe Instituti i Statistikës matematike. Ai ishte dy Ligjërues Rietz dhe Uolld Lektor për këtë Instituti i fundit. Technion, në Izrael, i dha atij një diplomë nderi në vitin 1975.

Fund, një koment mbi personalitetin e tij dhe interesat e jashtë matematikës dhe statistika:

Ai është një lexues i pangopur, dhe njohuritë e tij, dhe interesave të fuqishme në të gjitha aspektet e gjendjes së botës, e bëjnë atë një person interesant me të cilët, për të diskutuar pothuajse asgjë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland