Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Johann Rudolf Wolf

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

7 July 1816

Fällanden (near Zurich), Switzerland

6 Dec 1893

Zurich, Switzerland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Rudolf Wolf mori pjesë në Universitetin e Cyrihut, ku ai ka studiuar nën Raabe. Ai gjithashtu studioi në Vjenë dhe Berlin, ku ai ndoqi leksione me Encke, Dirichlet, Poggendorf, Shtajner dhe Crelle. Në 1838 ai vizitoi Gausit atëherë vitin e ardhshëm, ai u bë një mësues i matematikës dhe fizikës në Universitetin e Bernës. Ai u bë profesor i astronomisë atje në 1844.

Ujku u bë drejtor i Observatorit të Bernës në 1847. Në 1855 ai pranoi një karrige të astronomisë në Universitetin e dy Zürich dhe Instituti Federal i Teknologjisë në Zürich. Një observator u hap në Zürich në 1864, kryesisht për shkak të përpjekjeve të Wolf's.

Ujku ka shkruajtur në teorinë e numrit kryeministër dhe gjeometri, pastaj më vonë të probabilitetit dhe statistikat - një letër të gjatë diskutohet Buffon 's eksperiment gjilpërës. Ai vlerësoi π nga metodat Monte Karlo.

Kontributi kryesor Wolf, megjithatë, ishte puna e tij në ciklin e 11 njollë diellore vit. Ai zgjatur më parë punën nga AH Schwabe dhe ai ishte i codiscoverer lidhjen e ciklit me aktivitetin gjeomagnetik në Tokë. Në 1848 ai hartuar një sistem i njohur tani si numër njollë diellore Wolf's. Ky sistem është ende në përdorim për të studiuar aktivitetin diellor duke numëruar sunspots dhe grupe njollë diellore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland