Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alexander Weinstein

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 Jan 1897

Saratova, Russia

6 Nov 1979

Washington DC, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alexander Weinstein studiuar në astrakan, në këtë fazë të planifikimit për të studiuar astronomi. Pas diplomimit ai ka studiuar në Universitetin e Würzburg dhe Universitetin e Göttingen gjatë 1913/14. Ai shkoi në Cyrih dhe ai vazhdoi interesin e tij në astronomi kryerjen e vëzhgimeve. Ai studjoi nën Weyl dhe u dha një doktoraturë në 1921. Gjatë Weinstein 1922 punoi si asistent në Universitetin e Leipzig.

Weyl rekomanduar Weinstein për një Fellowship Rockefeller dhe pas kësaj ishte dhënë Weinstein shpenzuar 1926 dhe 1927 në Romë duke punuar me Levin-Civita. Ai u kthye në Zyrih si Weyl 's asistent, pastaj në vitin 1928 ai u emërua në Hamburg.

Nga Hamburg Weinstein lëvizur në Breslau dhe, nga 1933, ai ishte duke u kërkuar nga Ajnshtajni si një bashkëpunëtor në Berlin. Megjithatë viti 1933 ishte që nazistët erdhën në pushtet dhe Weinstein, duke qenë të së kaluarës së hebreje, nuk mund të qëndrojnë në Gjermani. Ai, pra, duhej të heqin dorë nga shansi për të punuar me Einstein dhe në vend të kësaj ai shkoi në College de France në Paris, ku ai ka punuar me Hadamard. Ai u dha shkallën e Docteur Mathématiques Shkencave es nga Paris në vitin 1937.

1940 nga Lufta e Dytë Botërore kapur me Weinstein në Paris, dhe ai u nis për në Shtetet e Bashkuara. Atje ai dha mësim në një numër vendesh të ndryshme të tilla si Universiteti frëngjisht Lirë në Nju Jork, Instituti Carnegie e Teknologjisë dhe Universitetin e Merilendit. Ai gjithashtu ka punuar në Kanada në Universitetin e Torontos për një kohë. Ai ishte gjithashtu një anëtar i Birkhoff 'Grupi kërkimore në Harvard duke bërë punë të luftës.

Për 18 vjet ai ka qenë hetues kryesor në Institutin për Fluid Dynamics dhe Matematikë e Aplikuar në Universitetin e Merilendit.

Hulumtim Weinstein për të mbuluar një gamë të gjerë temash. Ai është i famshëm për zgjidhjen e një sërë problemeve të vlerës kufitare. Për shembull ai zgjidhet Helmholcit 's problem për aeroplanët, duke i dhënë unike dhe teorema e parë për ekzistencën e avionëve të lirë në një seri të dokumenteve 1923-1929. Ai shqyrtoi problemet e kufirit në një rrip të pafund, duke i dhënë zbatimet hydrodynamic dhe elektromagnetike.

Metodë Weinstein u zhvilluar për të dhënë caqeve të sakta për Eigenvalues e pllaka dhe membranat. Në shqyrtimin e ekuacione pjesore diferenciale njëjës ai futi një degë e re e teorisë potenciale dhe aplikuar rezultatet në situata shumë të ndryshme duke përfshirë rrjedhin në lidhje me një pykë, rrjedhin rreth lente dhe rrjedhën e rreth spindles.

Pas në pension në vitin 1967, Weinstein vazhdueshme kërkimore në Universitetin Amerikan, pastaj, 1968-1972 ai punoi në Universitetin Georgetown.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland