Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Wilhelm Eduard Weber

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Oct 1804

Wittenberg, Saxony (now Germany)

23 June 1891

Göttingen, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Wilhelm Weber hyri në Universitetin e Halle në 1822 dhe ka shkruajtur disertacionin e tij e doktoraturës në 1826. Pas kësaj ai dha mësim në Halle.

Në 1831 Ueber u emërua në karrige të fizikës në Göttingen dhe ka pas gjashtë vjet të miqësisë dhe bashkëpunim të ngushtë me Gausit. Ueber zhvilluar magnetometers ndjeshme dhe instrumente të tjera magnetike gjatë kësaj kohe.

Kur Viktoria u bë Mbretëresha e Britanisë në 1837 Xhaxhai i saj u bë sundimtar i Hanoverit dhe shfuqizoi kushtetutën liberale. Ueber ishte një nga shtatë profesorëve në Göttingen për të nënshkruar një protestë dhe të gjitha u hodhën poshtë. Ai ka mbetur në Göttingen pa një pozicion deri 1843 kur ai u bë profesor i fizikës në Leipzig.

Në 1848 ai u kthye në pozicionin e tij të vjetër në Göttingen dhe, në 1855, ai dhe Dirichlet u bë drejtues i përkohshëm i observatori astronomike atje. Puna e tij mbi raportin në mes njësive electrodynamic dhe elektrostatike e ngarkuar në 1855 tejet e rëndësishme dhe ishte vendimtar për Maxwell në teorinë e tij elektromagnetike e dritës. Ueber gjetur raporti ishte 3,1074 10 8 m / sek, por nuk arriti të marrë ndonjë njoftim nga fakti se kjo ishte afër shpejtësisë së dritës.

Ueber vjet më vonë së në Göttingen ishin të përkushtuar për të punuar në Elektrodinamika dhe strukturës elektrike të materies. Ai u përshkrua nga Thomas Hirst në mënyrën e mëposhtme:

Ai flet pa pushim dhe stutters më, një ka të bëjë asgjë, por dëgjojnë. Ndonjëherë ai qesh për asnjë arsye tokësore, dhe një ndihet keq në nuk janë në gjendje të bashkohet me atë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland