Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Warren Weaver

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 July 1894

Reedsburg, Wisconsin, USA

24 Nov 1978

Upper Milford, Connecticut, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Warren Weaver 's prindërit ishin Kittie Belle Stupfel dhe Isaia Weaver i cili ishte një farmacist. Familja lëvizi nga Reedsburg në Madison, mbetur në Uiskonsin, në vitin 1904. Ajo ishte në Madison se Weaver frekuentuar shkollën e mesme dhe gjithashtu ku ai hyri në Universitetin e Wisconsin.

Weaver fillimisht për qëllim për të trajnuar për të bërë një inxhinier, por ai ishte i ndikuar për të ecur drejt matematikës dhe fizikës matematikore zbatuar nga mësuesit e tij, në veçanti Max Mason. Ndikim të tjera në Weaver ishte Çarls Slichter i cili ishte profesor i matematikës në Universitetin e Wisconsin dhe kishte ndikuar më parë Mason në ndryshim nga inxhinieri në matematikë. Weaver u dha një BS në vitin 1916 dhe një CE në vitin e ardhshëm. Ai pastaj ka ndërmarrë studimet e doktoraturës me shkrim se Mason:

... kishte një ndikim të madh dhe të qëndrueshme për një numër të madh të studentëve të diplomuar. Ata mediokër e gjeti mjaft të vështira, por ato me të vërtetë mirë pothuajse e adhuruan atë.

Weaver u qartë në këtë kategori të fundit. Megjithatë, gjatë viteve që ai ishte ndërmarrje kërkimore për doktoratë Weaver e tij kishte punë të tjera: ai ishte profesor asistent i matematikës në Institutin Politeknik Throop në Pasadena, Kaliforni gjatë 1917-18. Throop Politeknik Instituti u themelua në vitin 1891 dhe mori emrin e tij të tashme e Institutit Kaliforni of Technology (Kaltek) në vitin 1920. Weaver gjithashtu ka shërbyer në Forcën Ajrore të SHBA-1917-1919, dhe u martua me Maria Hemenway në 1919, ata kishin dy fëmijë.

Pas përfundimit të shërbimit të tij të luftës në Forcën Ajrore, Weaver u kthye në Throop Institutit Politeknik në 1919 ku ai mësoi për një vit si asistent profesor i matematikës para se të kthehej në Wisconsin-Madison për të përfunduar studimet e doktoraturës së tij ai ishte dhënë Ph.D. e tij në 1921. Ai u emërua në Departamentin e Matematikë në Wisconsin-Madison e përparuar që të bëhet një profesor të plotë. Ai ishte kryetar i departamentit të matematikës 1928-1932. Gjatë kësaj periudhe ai bashkëpunoi me Mason të shkruajnë monografi fushë elektromagnetike e cila u botua nga Universiteti i Çikagos e shtypit në 1929. (Ai u ribotuan në 1952.) Ai nuk ishte, megjithatë, një matematikan krijues dhe ishte shumë më tepër në shtëpinë e ndihmuar për të zgjidhur problemet të cilat kolegët në departamentet e shkencave sjellë në departamentin e matematikës. Ai mendonte se hap i natyrshëm do të ishte për të ngritur një Matematikë e Aplikuar Instituti në Wisconsin veçanërisht për të siguruar një shërbim të shkencëtarëve, por ai nuk arriti të bindë universitet se kjo ishte një ide e mirë.

Babai dhe djali philanthropists si John D Rockefeller emrin themeluar Fondacioni Rockefeller në vitin 1913. Max Mason ishte drejtor i shkencave natyrore të Fondacionit Rockefeller gjatë 1928-29, dhe ishte president i fondacionit gjatë 1929-36. Pasi të bëhet president, Mason i afrohej Weaver për të marrë postin e drejtorit të Divizionit të Shkencave Natyrore. Weaver u emërua në vitin 1932 dhe mbajti postin deri në 1957. Reingold shkruan:

Mason posaçërisht solli Weaver të Fondacionit Rockefeller për të nisur një program të ri për nxitjen e përdorimit të ideve dhe metodat e shkencave fizike në biologji. ... Si zhvilluar nga Weaver, programi funksiononte në bazë të gjithë botën dhe theksoi marrjen e njohurive - që është, ajo ishte me ndërgjegje të pastër shkencor. ... Weaver personalisht zgjodhi grantmarrėsve; vlerësim nuk ishte e stilit të tij.

Ndoshta Weaver është i njohur mirë për punën e tij si një matematikan aplikuar gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ai kryesoi Matematikë e Aplikuar Paneli i Zyrës së Kërkimit Shkencor dhe Zhvillimit 1943-1946. It:

... ofruar shërbime këshilluese për matematikore forcat e armatosura dhe kontraktuesit e mbrojtjes mbi një gamë të gjerë të problemeve taktike. Kjo ishte një shumë version i zgjeruar i institutit të propozuar prej tij në Universitetin e Wisconsin.

Detajet e punës së Panelit Matematikë e Aplikuar është dhënë në. Mina Ris ishte asistent ekzekutiv Weaver dhe ajo tregon admirimin e saj për kontributin e tij në. Ajo e përshkruan aktivitetet matematikore të cilat ishin pjesë e përpjekjeve të luftës në Luftën e Dytë Botërore dhe ndikimit të tyre në matematikë aplikuar pas luftës.

Weaver pësoi një sëmundje serioze pas përfundimit të luftës. Ai u diagnostikua me sëmundjen Ménière, e cila është një sëmundje e veshit të çojnë në humbjen e dëgjimit, telefononi në vesh, marrje mendsh, dhe ndjenja e presionit në veshët. Ai kaloi disa muaj në shtrat dhe nuk ishte në gjendje të kthehen në punën e tij në Fondacioni Rockefeller deri 1946. Ai u emërua drejtor i Divizionit të Shkencës dhe Bujqësisë në 1951 dhe e ka mbajtur këtë pozicion derisa ai u bë nënpresident natyrore dhe mjekësore Shkencave të Fondacionit Rockefeller në vitin 1955. Me këtë fazë ai ishte në krye të të gjitha shkencave dhe vazhdoi në këtë rol derisa ka dalë në pension nga Fondacioni në vitin 1959.

Le të përmendim një tjetër aspekt të punës së Weaver. Ai shkroi një hyrje shpjegues për teorinë e përgjithshme matematikore e komunikimit, i cili u paraqit si e dytë në të dy gazetat Teoria e komunikimit matematik botuar nga Universiteti i Illinois e shtypit në 1949. Disa ide janë sugjeruar në këtë letër nga Weaver për një aplikim më të gjerë të parimeve themelore e teorisë së komunikimit. Ai sugjeroi se ishin tre nivelet e problemeve në komunikim:

1. Si mund të saktë simbolet e komunikimit të transmetohet? (Problem teknik.)

2. Si saktësisht nuk simbolet transmetuar përcjellë kuptimin e dëshiruar? (Problem semantik.)

3. Si në mënyrë efektive ka marrë kuptimin e të ndikojë në mënyrë sjellje e dëshiruar? (Problem i efektivitetit.)

Autori e dytë të këtij libri, i cili shkroi gazeta e parë e përbërë prej rreth dy të tretat e punës, ishte e Claude Shannon. Libri është përkthyer në gjermanisht dhe u paraqit si Mathematische Informationstheorie Grundlagen der në vitin 1976.

Weaver u njohur edhe për shkrimet e tij popullor në shkencë. Për shembull ai shkruan Lady Luck në vitin 1962, duke i dhënë një llogari popullor të teorisë së probabilitetit. Vepra të tjera të tilla si një moshë e madhe për shkencën shpejt u bë datë si:

Ngjarjet e mëvonshme të konvertohet në tekst Weaver në një pjesë periudhë interesante por parëndësishme.

Shkencës dhe kompleksiteti i cili u shfaq në American Scientist "në vitin 1948 Weaver shkruan (në mesin e shumë gjëra të tjera) në lidhje me shkencën dhe luftës:

Nga ligësia e luftës kanë ardhur dy zhvillime të reja që mund të jetë i një rëndësie të madhe për të ndihmuar shkenca për të zgjidhur këto probleme komplekse njëzet të shekullit. Pjesa e parë e të dhënave është zhvillimin e llojeve të reja të kohës së luftës e pajisjeve elektronike informatikë. ... [Kombinim] e tyre e fleksibilitetit, kapacitet, dhe shpejtësinë e bën të duket e mundshme që pajisje të tilla do të ketë një ndikim të madh në shkencën. Ata do të bëjë të mundur për t'u marrë me problemet të cilat më parë ishin shumë të ndërlikuara, dhe, më e rëndësishmja, ata do të justifikuar dhe frymëzojnë zhvillimin e metodave të reja të analizave të zbatueshme për këto probleme të reja të kompleksitetit të organizuar. Përparimet e dytë të kohës së luftës është përzier "-ekip" qasja e operacioneve të analizës. ... Si ilustrim, merrni parasysh mbi të gjitha problemin e-convoying trupave dhe furnizimeve përtej Atlantikut. Merrni parasysh numrin dhe efektivitetin e anijeve detare në dispozicion, karakterin e sulmeve nëndetëse, dhe një mori faktorësh të tjerë, duke përfshirë një i paparashikueshëm si siguri e shihni vizuale kur njerëzit janë të lodhur, të sëmurë, ose të mërzitur. Duke pasur parasysh një masë e tërë faktorësh, disa të matshëm dhe disa të paqarta, çfarë procedurë do të çojë në më të mirë mbi të gjitha-plan, që është e mirë nga pika e kombinuar e parë e shpejtësisë, sigurisë, kostos, dhe kështu me radhë? Duhet konvoji të mëdha apo të vogla, të shpejtë ose i ngadalshëm? A duhet ata zigzag dhe e vë veten më të sulmuar është e mundur, apo vizë lidhëse në një linjë të shpejtë drejtë? Si janë të organizuar, çfarë mbrojtje janë më të mirë, dhe çfarë organizimi dhe instrumenteve duhet të përdoren për të shikojnë dhe sulm?

Duke punuar për mbështetjen privat e shkencës për shumicën e jetës së tij, librin e Weaver e SHBA filantropike Parimet: Historia e tyre, Struktura, Menaxhimi dhe rekord (1967) është shkruar nga dikush që e kuptuan afër punimet e institucioneve të tilla. Në 1977 ai botoi Raport mbështetje për matematikën nga agjencitë e RockefellerMathematica Historia e anketimit disa nga kontributet e bëra nga organizatat filantropike Rockefeller në 1920 për të shkencave matematikore.

Le fund këtij neni, duke cituar nga një diskutim katër pjesë të këshillave për të rinjtë në Seattle të dhënë në vitin 1966:

Unë kërkoj secili prej jush të mos e vendosni para kohe se çfarë fushën e shkencës, çfarë specialitet e shkencës ju do të krijoni të tuajën. Shkencë lëviz shumë shpejt. ...

... nuk ka jetë që është e mundur që të jetohet në këtë planet që është më e këndshme dhe më të dobishme se aktiviteti kombinuar e mësimdhënies dhe kërkimit.

... mund ta kërkoj çdo një i vetëm nga ju për të përgatitur veten jo vetëm të jetë një shkencëtar, por të jetë një shkencëtar-qytetar. Ju duhet të pranojë përgjegjësitë e shtetësisë ...

A shkenca nuk mbivlerësim, nuk mendoj se shkenca është e gjitha që ka, kështu që nuk koncentrohen plotësisht në shkenca se ka askush në këtë vend i cili do të shpenzojë ardhshëm shtatë ditë pa lexuar disa poezi. Unë shpresoj se ka askush në këtë sallë që do të shpenzojnë ardhshëm shtatë ditë pa dëgjuar disa muzikë, një muzikë e mirë, një muzikë moderne, muzikë disa. Unë shpresoj shumë se askush ka këtu që nuk është e interesuar për artet kreative, të interesuar në dramë, të interesuar në valle. Unë shpresoj se ju veten tuaj interes seriozisht në fe, sepse në qoftë se ju nuk e hapur mendjet tuaja dhe të hapur aktiviteteve tuaja në këtë varg të gjëra, ju do të çojë një jetë shumë të ngushtë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland