Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Henry William Watson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

25 Feb 1827

Marylebone, London, England

11 Jan 1903

Berkswell (near Coventry), England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Henri Watson 's Eleanor Maria ishte nëna e Kingston, dhe babai i tij ishte Thomas Watson i cili shërbeu në Marinës Mbretërore. Henry u arsimua në King's College, Londër, duke fituar bursa e parë matematikore e cila kishte qenë vendosur deri atje, më pas në 1846 ai shkoi në Trinity College, Cambridge, përsëri me një bursë. Ai u diplomua në 1850 si grindavec e dytë dhe prizeman Smith.

Në 1851 Watson u bë një shoku i Trinity College dhe nga 1851 deri 1853 ai ishte një mësues i matematikës në Kembrixh. Në 1854, pasi ai kishte kaluar një kohë të shkurtër duke studiuar ligjin në Londër, ai u bë një mjeshtër matematike në qytetin e London School. Ndërsa e bën këtë pozitë, Emily Watson martuar Rowe nga Cambridge në 1856. Ata kishin tre fëmijë, një djalë dhe dy vajza. Nga 1857 Watson leksione në King's College, Londër. Në 1860-61 Kembrixh moderatorit dhe e emëroi atë pedagog për Tripos matematike.

Në fakt Watson ka qenë paracaktuar një dhjak në 1856 dhe mori urdhër prift dy vjet më vonë. Nga 1857 deri 1865 ai ishte mjeshtër matematikës në Harrow School. Ai u largua në 1865, megjithatë, për t'u bërë rektor i Berkswell me Barston pranë Coventry ku ai qëndroi deri sa ai në pension:

Kjo e ofruar atë kohë të lirë mjaftueshëm për të ndjekur studimet e tij matematikore dhe shkencore ...

Pas largimit Berkswell, Watson shkoi për të jetuar në Brighton.

Watson shkroi një numër të librave të matematikës gjatë kohës që ishte drejtor i Berkswell. Ai shkroi elementet e aeroplan dhe gjeometria solide (1871), traktat mbi teorine kinetike e gazeve (1876). Pas këtij libri u shfaq Watson korrespondonin me Maxwell dhe rezultatet e kësaj korrespondence përmbahet në edicionin e dytë të librit i cili u shfaq në 1893.

Pas publikimit në dinamikë në vitin 1879, Watson shkroi një volum pune dy teori matematikore të energjisë elektrike dhe magnetizëm. Elektrostatikë Vëllimi i parë doli në 1885, magnetizëm Elektrodinamika e dytë dhe u botua në 1889.

Përveç këtyre ai ka shkruajtur libra mbi Lagranzhit 's metodën dhe Monge' s metodë për zgjidhjen e ekuacioneve diferenciale pjesore dhe, së bashku me Galton, ai shkroi mbi probabilitetin e zhdukjes së familjes. Ky punim është shkruar pas një korrespondencë midis autorëve në 1873 dhe letër përmban një version të "Criticality teorema 'e cila është baza e teorisë moderne të bronkial proceseve. Kendall përshkruan në mënyrën se si filloi puna:

Galton ... dha problemit [të zhdukjes të familjeve] një formulim të sakta matematikore, dhe komunikuar atë në 1873 për të ... Times Arsimore. ... Zgjidhja e vetme e pranuar nuk ka ju lutem Galton ... Ai prandaj i bindi Watson për të marrë deri çështje. ... Galton ishte konsultuar Watson një vit apo disa muaj më parë në lidhje me një pajisje për marrjen e punë të dobishme nga energjia e valëve ...

Watson u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në 1881 dhe iu dha një D.Sc. nderi nga Cambridge në 1883. Ai u propozua nga Senati i Cambridge University për të përfaqësuar atë si një guvernator në Fondacionin King Edward në Birmingam. Ai ishte rojtar i Shkollës King Edward për tre vjet.

Në mesin e interesave të tij ishte alpinizëm dhe ai ishte një anëtare e hershme të Alpine Club. Ai ishte gjithashtu një anëtar themelues i Shoqërisë filozofike Birmingham dhe shërbeu si president i saj në 1880-81.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland