Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

George Neville Watson

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

31 Jan 1886

Westward Ho!, Devon, England

2 Feb 1965

Leamington Spa, Warwickshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Neville Watson 's nëna ishte Maria Justina Griffith, bija e rektorit të Ardley në Oxfordshire. Babai ishte Neville George Wentworth Watson që ishte një pedagog, por është më shumë i njohur për punën e tij si një genealogist. Ai luajti një rol të madh në botimin e fisnikët e vendit komplet, një 13-database vëllimin e fisnikët e vendit britanik, përgjithësisht të pranuara si arritjen më të madh britanik në fushën e gjenealogji. Edicioni i parë u botua në Londër ndërmjet 1887 dhe 1898. Xhorxh dhe Mary Watson kishte dy fëmijë, një djalë dhe një vajzë, më i madh Neville tani.

Neville ishte arsimuar në shkollën e Shën Palit në Londër ku ai ishte shumë me fat që mësues i matematikës shquar Francis Macaulay. Ai të përziera me nxënës në mënyrë të barabartë të pazgjidhura, për Littlewood, më pak se një vit më i vjetër se Watson, ishte gjithashtu një nxënës në shkollë. Duke fituar një bursë në Trinity College, Cambridge, Watson matriculated atje në vitin 1904. Në këtë kohë ka qenë tre miqtë e rinj e Trinitetit të gjithë prej të cilëve kishin një ndikim të madh në matematikë Watson's. Ata ishin Whittaker, Barnes, dhe çartur. Ndoshta një nga ky trio i cili kishte ndikim më të madh në atë ishte Whittaker, pavarësisht faktit se ai u largua Kembrixh në vitin 1906, dy vjet pas Watson filloi studimet e tij atje.

Watson u diplomua si grindavec i lartë në 1907 (në kuptimin që ai u rendit në vendin e parë në mesin e atyre që ishin dhënë diploma Klasa e parë), duke përfunduar Tripos matematike në vitin e ardhshëm në ndarjen e dytë të klasit të parë. Ai fitoi çmimin e një Smith prestigjioze në 1909, duke u bërë një anëtar i Trinity College në vitin 1910. Kjo ishte veçanërisht i kënaqshëm për atë sepse ai kishte një dashuri të madhe e Kolegjit të tij, dhe gjithë jetën e tij ai mblodhi kopje të Kolegjit dhe Fellows mëparshme.

Pas zgjedhjeve të Trinity shoqëri e tij, Watson kaloi katër vjet të tjera në Kembrixh përpara se të niset për të marrë një lectureship asistent në University College, Londër. Nga 1918-1951 Mason ai ishte profesor i matematikës në Birmingham pastër. Ai u martua me Elfrida Gwenfil Lane, bija e një fermeri nga Holbeach në Lincolnshire, në 1925. Ata kishin një djalë.

Watson punuar në një gamë të gjerë temash, të gjitha brenda zonës së teorisë ndryshore komplekse, të tilla si ekuacionet dallim, ekuacionet diferenciale, teoria e numrit dhe funksione të veçanta. Ai është i njohur si një autor të përbashkët me Whittaker të A Kursi i Moderne Analiza botuar në 1915. Edicioni i parë i librit ka vetëm Whittaker si një autor. Në 1922 Watson botoi Teoria e funksioneve Bessel i cili ishte një tjetër kryevepër. Titchmarsh shkruajtur libra Watson (shih për shembull):

Këtu ndjeu ishte matematikë të vërtetë ndodh para syve të dikujt. ... libra të vjetër matematike janë përplot me mister dhe çudi. Me Profesor Watson kemi arritur periudhën kur mister është dispelled pse çudi mbetet.

Një pjesë e punës së ndërmarrë nga Watson meriton të përmendim të veçantë. Ajo përfshin problemin e valëve celulare, të cilat ishin gjetur më shpejt që të udhëtojnë në distanca të gjata, pavarësisht faktit se teorikisht ata nuk duhet të ketë qenë në gjendje të ndjekin lakim të Tokës. Një model matematik kishte qenë ndërtuar ku Toka ishte e përfaqësuar nga një sferë pjesërisht kryerjen e rrethuar nga një dielektrike pafund. Ky model është përdorur nga Macdonald, Rayleigh, Poincare, Sommerfeld dhe të tjerët. Edhe pse Watson nuk ishte i interesuar në atë se si modelin më të mirë të situatës, ai ishte, megjithatë, shumë e interesuar në përdorimin e tij të ekspertizës për të përcaktuar zgjidhje matematikore për të dhënë modelin i cili më pas të tjerët mund të kontrolloni kundër vërejtje. Ai mori zgjidhje të problemit në 1918 i cili tregoi përfundimisht se modeli nuk ishte e kënaqshme.

Në 1902 Heaviside kishte parashikuar se kishte një shtresë zhvilluar në atmosferë të cilat lejohet valët e radios për të ndjekur lakim tokës. Kjo shtresë në atmosferë, që tani quhet shtresa e Heaviside, ishte vetëm një hamendje në 1918, por ajo ishte sugjeruar për të Watson se, duke treguar modelin e mëparshëm të jetë i gabuar, ai tani shikoni në modelin që rrjedhin nga shtresa e postulatit Heaviside. Watson tregoi se nëse shtresa ishte rreth 100 km mbi sipërfaqen e Tokës dhe ajo kishte një përçueshmëri të caktuar, atëherë me të vërtetë përputhet nga afër zgjidhjeve të marrë vërejtje. Kjo Heaviside, dhe Watson, ishin të sakta u konfirmua në vitin 1923, kur ekzistenca e shtresës së u provua eksperimentalisht pulses radio kur u transmetua vertikalisht lart dhe pulses kthimit nga shtresa e reflektuar ishin pranuar.

Watson ndërmori një projekt të madh, duke analizuar në detaje Ramanujan 's fletoret, duke u zgjeruar rezultatet e tij dhe furnizimi provave. Në fakt ai ka shkruajtur twenty-pesë dokumente që lidhen me rezultatet në Ramanujan 's fletoret, dhe ai kaloi shumë orë duke e bërë një dorë me shkrim kopje në dorëshkrim të mrekullueshme e të gjitha fletoret. Ai ka gëzuar llogaritjet numerike dhe kaloi orë shumë i lumtur duke bërë punë numerike në makinën e tij llogaritjes.

Ai u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore të Londrës në 1919. Në 1946 ai mori Medaljen Silvester i Shoqërisë Mbretërore:

... në njohjen e kontributeve të tij të shquar në matematikën e pastër në fushën e analizës matematike dhe në mënyrë të veçantë për punën e tij për zgjerimin dhe në përgjithësi asymptotic transformon.

Watson ishte gjithashtu shumë aktive në mbështetjen e tij për Shoqëri matematike Londër. Ai shërbeu si sekretar i 1919-1933, kryetari i 1933-1935 dhe ka vepruar si një redaktor i Proceedings of Mathematical Society në Londër deri në 1946. Shoqëria i dha atij Medaljen Morgan De tyre në vitin 1947. Shoqëria Mbretërore e Edinburg e zgjodhi atë në një shoqëri të nderit.

Ne gjeni pak e personalitetit Watson e përshkruar në:

Ai ishte ekspert universitetit në afatin; studentët me kombinime të pazakonta e subjekteve zakonisht duhej të jetë referuar atij për këshilla, si dhe për shumë vite pas daljes në pension të tij datat e vitit akademik u qeverisur nga cikli "Watsonian". ... Ai mori probleme të mëdha me stilin e shkronjave të tij dhe bisedën e tij dhe gëzonte gjetur një frazë e athët të shprehin pikat e tij të parë ose kritikës së tij ... ai nuk bëri asnjë sekret i neveri e tij për makinat, telefonat, dhe stilolapsa pusit. Ai donte trena - oraret e të cilit ishin si të njohur të tij si ato të universitetit leksione - dhe vulat e pazakontë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland