Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Joseph Leonard Walsh

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

21 Sept 1895

Washington, D.C., USA

6 Dec 1973

College Park, Maryland, USA

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jozefi ishte i njohur si Walsh Joe për kolegët e tij. Prindërit e tij ishin John Leonard Walsh, i cili ishte një ministër metodist, dhe Sallie Ellicott Jones. Ai hyri në Baltimore Institutit Politeknik në 1908 dhe kaloi katër vjet ka përgatitur për hyrje në universitet. Në vitin 1912 ai hyri në Universitetin e Kolumbias, por, pas një viti studimi, transferohet në Universitetin e Harvardit. Ai u dha një diplomuar me dallim në vitin 1916, dhe u dha pas një udhëtimit Sheldon Fellowship që e financon atë përmes vitin akademik 1916-17 kaloi pjesërisht në Çikago dhe pjesërisht në Universitetin e Wisconsin në Madison.

Pasi u dha një diplomë master nga Universiteti i Wisconsin në vitin 1917 ai u kthye në Harvard ku ai u caktua si instruktor në matematikë. Ai e regjistruar për studime të doktoraturës dhe filloi hulumtimet nën mbikqyrjen e Maxime Bôcher. Në këtë kohë Shtetet e Bashkuara kishin hyrë Luftës së Parë Botërore dhe Walsh rekrutua në të marinës amerikane. Ai ka shërbyer në anijet e transportit të trupave në Atlantikut të Veriut, derisa ai u kthye në pozicionin e tij në Harvard më 1919. Në këtë kohë Bôcher kishte vdekur në mënyrë Walsh është dashur të fillojë që punojnë nën një mbikqyrësi hulumtimet e reja. Ai tani ka punuar me GD Birkhoff i cili vetë kishte qenë frymëzuar nga Bôcher. Walsh ishte dhënë doktoratë e tij duke e Harvardit në vitin 1920 për tezën e tij mbi vendndodhjen e rrënjët e një Jacobian të dy forma binare, dhe derivati i një funksion racional. Ai kishte publikuar një dokument prej shtatë faqesh me këtë titull në transaksionet e American Mathematical Society in 1918, por edhe kjo nuk ishte e publikimin e tij të parë për të në vitin 1916 ai kishte botuar Shënim në formulën integrale Cauchy në analet e matematikës.

Një Travelling Sheldon Fellowship Walsh lejohet të kalojnë vitin akademik 1920-21 në Paris, ku ai ka punuar me Montel. Ai vazhdoi të botojë një rrjedhë e qëndrueshme të letrave me mbi vendndodhjen e rrënjët e derivati i një polinom shfaqen në vitin 1920 dhe pas dy gazetat Një përgjithësim i kosinus seri Furierit dhe Një teoremë mbi kryq-treguesit në gjeometrinë e përmbysja në 1921 . Kthehu në Harvard ai u caktua si instruktor në 1921, pas tre vjet më vonë u gradua profesor asistent. Një botim në vitin 1923 e cila nuk ishte parë që të jetë veçanërisht i rëndësishëm në atë kohë ishte në zgjerimet Puna. Më vonë studioi funksionet në këtë punë quheshin funksionet Walsh dhe ata provuar një mjet i rëndësishëm në dixhital dhe përpunimin e sinjalit. Është Walsh funksionet që kanë pasur ndikimin më të madh të ndonjë të punës Walsh, por askush nuk do të ketë mendoi këtë në vitin 1923, më pak të gjitha Walsh. Rritja në mënyrë të vazhdueshme përmes renditet në Harvard ai ishte graduar profesor në vitin 1930, pastaj profesor të plotë në 1935. Ai ishte kryetar i Departamentit Matematika 1937-1942. Gjatë kësaj periudhe 1921-1942 Harvardit, ai kishte kaluar një vit (1925-26) në Universitetin e Mynihut, ku ai ka punuar me Carathéodory dhe një vit në Institutin për Advanced Study at Princeton (1934-35). Ai u martua me Aline Natalie Burgess më 15 korrik 1931, por martesa përfundoi në divorc dhe ai u martua për herë të dytë në 2 prill 1946 për të Elizabeth Cheney Strayhorn i cili u takua kur ajo ishte një oficer në WAAC, ai kishte dy fëmijë me gruan e tij të dytë .

Walsh kishte një rekord të shquar publikim. Nekrologji nga Morris Marden (një nxënës i Walsh) listat e 279 artikuj, 7 libra dhe 31 studentë PHD. Ai studioi lokacionit relative zero e palë të funksioneve racionale, zero dhe topologji e polynomials extremal, pikat kritike dhe vijat niveli i Gjelbër 's funksioneve dhe funksioneve të tjera të harmonik, mappings conformal, përafrimi Padé, dhe interpolation dhe përafrimin e vazhdueshëm , funksionet analitike apo harmonik. Sewell shkruan në:

Përafrimit polinom u zbulua as as shpikur nga JL Walsh (e cila mund të vijë si një e papritur për disa Matematikanë). Ai është një individ, megjithatë, i cili mori pak rezultate të shpërndara në subjekt dhe zgjeruar ato, shtoi fuqishëm për ta, dhe thur gjithë së bashku në një teori gjithëpërfshirëse, koherente.

Librat e tij përfshijnë Interpolation e përafrimit me funksione racionale në fushë komplekse (1935), Përafrim të polynomials në fushë komplekse (1935), Një Bibliografia në polynomials Puna (1940), vendndodhjen e pikave kritike të funksioneve analitike dhe harmonik (1950) , Përafrimin nga funksionet kufizohet analitik (1960), dhe teoria e splines dhe aplikimet e tyre (1967).

Gjatë Luftës së Dytë Botërore Walsh përsëri mori shërbimin e tij detare. Ai ishte komandant lejtnant 1942-1943, atëherë komandanti i 1944-1946. Pas përfundimit të luftës ai mbajti lidhje e tij me marina si një anëtar i Rezervës Detare. Ai ishte një kapiten për disa vjet në 1950 përpara se të tërhiqej nga shërbimi në vitin 1955. Ai u kthye për të Harvardit, pas shërbimit të tij të luftës në vitin 1946 kur ai u emërua Perkins Profesor i matematikës. Ai e mbajti këtë post për 20 vjet derisa në pension në vitin 1966.

Si lektor Walsh besonin në mësimin e një shumëllojshmëri të gjerë të kurseve. Temat duke mësuar, e rradhës së tyre nga viti në vit, përfshirë gur, algjebër, mekanika, ekuacionet diferenciale, ndryshore komplekse, probabiliteti, teoria e numrit, teoria e mundshme, teoria e afrimit, dhe teoria funksion.

Walsh u nderua me zgjedhje për të Akademisë Kombëtare të Shkencave (Shtetet e Bashkuara) në 1936 dhe ka shërbyer si zëvendëspresident i Shoqërisë Amerikane matematike ne vitin 1937 dhe president në 1949-50. Pas pension nga Harvard ai shkoi në Universitetin e Maryland zgjedhur shtëpinë e tij në College Park cilat:

... duhej të jetë në të drejtë që ecin distanca nga Universiteti.

Ai vazhdoi të punonte me studentët hulumtuese dhe studentët Akademik në Maryland deri në disa muaj para vdekjes së tij. Ai vdiq në shtëpinë e tij.

Sewell shkruan:

... të shquar ... karakteristikë të karrierës profesionale të tij është promovimi i tij bujar e kërkimit. Ai ka inkurajuar të tjerët për të sulmuar gjithmonë problemeve me të cilat ai ka propozuar ... Gjatë gjithë librat e tij dhe artikujt që ju do të gjeni problemet e hapura dhe ai ka punuar me nxënësit e tij, ish studentët dhe kolegët e shpesh më shumë për të inkurajuar ata se sa për të prodhuar një gazetë tjetër me emrin e tij.

Kjo njëjtën ndjenjë është shprehur nga Widder në:

Sigurisht atribut shquar të këtij njeriu, që do të ndodhë të parë në ndonjë nga kolegët e tij, ishte përkushtim i tij për hulumtim. Ai shpërfillur asnjë nga detyrat e tij lidhur me punën e tij, por ai gjithmonë organizohet që e kanë lënë atë kohë për shkrimet e tij. Edhe si kryetar i departamentit ose si president i Shoqërisë American Mathematical ai mbeti besnik i parë dhe më kryesorja të kërkimit.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland