Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John James Walker

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Oct 1825

Kennington, Surrey, England

15 Feb 1900

Hampstead, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John James Walker 's babai, John Walker, ishte drejtor shkolle i shkollave të ndryshme. Në fakt Walker mori pjesë në Londër High School, shkollë në të cilën babai i tij ishte atëherë drejtor shkolle deri sa babai i tij lëvizi për t'u bërë drejtor shkolle i ri shkollor Plymouth Grammar. Walker përfunduar arsimin e tij të shkollës në Plymouth Shkolla e re Grammar para se të hyjnë në Trinity College Dublin si një universitare.

Edhe pse familja e atit të tij ishin me origjinë nga Yorkshire, disa gjenerata kanë jetuar në Irlandë. Familja nëna e tij ishin në anglisht, por Walker ndjekur traditën e familjes së babait të tij duke marrë pjesë në Trinity College Dublin. Walker Gjyshi kishte qenë një shokët e Trinitetit dhe botuar tekste klasike, si dhe matematikë elementare dhe tekstet e logjikës.

Gjërat nuk janë tërësisht i hapur për Walker në Dublin për familjen e tij kishte pushuar të jetë conformists kështu ai u debarred nga mbajtja e një bursë. Për të shtuar problemet e tij babai i tij vdiq i ri dhe Walker u la që në mënyrë pak të fondeve për të parë jashtë shkollimin e tij. Megjithatë ai shkëlqeu në Trinity College, duke fituar medalje ari për të dy matematikës dhe fizikës, si dhe fituese dallimet e tjera.

Pas Walker u diplomua ai u bë mësues të familjes Ginis, një familje e pasur irlandez që e kishte vënë paratë e tyre nga pirja. Arthur Guinness blerë një fabrikë të vogël në Dublin e cila filloi shpërthyer një birrë të errët me një kokë të pasur në 1799, ky u bë birrë kombëtare e Irlandës. Walker u bë një mësues privat për familjen në 1853, dy vjet para vdekjes së themeluesit Ginesit Arthur, dhe ai vazhdoi si mësues deri në 1862.

Walker u kthye në Angli dhe, nga 1865, ai punoi në Londër si një lektor në matematikë e aplikuar dhe fizikës në University College. Në të njëjtin vit 1865 ai u bashkua me të sapo formuar në Londër matematike Shoqëria dhe ai ishte president i Shoqërisë në 1888-90. Walker u nderua me zgjedhjen si anëtar i Shoqërisë Mbretërore në 1883. Megjithatë postin e tij në University College përfundoi në 1888 dhe pas kësaj ai iu përkushtua kërkimit matematikore pa zhvilluar ndonjë punë të mëtejshme.

Gamë të hulumtimit matematikore Walker ishte mjaft mbresëlënëse. Ai shkroi disa artikuj mbi mekaniken teorike, por gazetat më të përpunuar e tij ishin në algjebër dhe gjeometri të avancuar. Walker ishte një mbështetëse e fortë e Hamiltonit 's quaternions dhe besohet fuqishëm se ata nuk i ishte dhënë si një përdorim të gjerë si ata meritojnë. Ai aplikoi quaternions një sërë problemesh, kryesisht të natyrës elementare.

Tri gazeta më e rëndësishme se Walker ka shkruajtur ishin në analizën e kthesa aeroplan dhe linjat e lakuar. Dokumentet janë të lidhura ngushtë dhe të gjithë u shfaq në Proceedings of Mathematical Society në Londër. Ai shkroi artikuj të mëtejshëm mbi kthesa kub dhe në këtë fushë ai ka shkruajtur kujtime Në diameters e kthesa kub e cila u botua në transaksionet e Shoqërisë Mbretërore në 1889 .

Karakter Walker është përshkruar në termat në vijim:

Zoti Walker ishte një temperamentin e rezervuara, shënuar nga mirësjellje disi i saktë i mënyrës që duket se i përkasin një brezi të shkuara. Mirësia e tij i vërtetë ishte treguar nga vlerësimet e qeshur e karakterit dhe vlerësimin liberale e labours e të tjerëve të përfshirë në studime të afërmve.

Është një mendim se çfarë shkrim interesant dikush në 1901 për 'mirësjellje mënyrë që të dukej se i përkasin një brezi të kaluara' mund të mendojnë për Walker tani, gati 100 vjet më vonë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland