Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Arthur Geoffrey Walker

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

17 July 1909

Watford, Hertfordshire, England

31 March 2001

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Geoffrey Walker mori pjesë Watford Grammar School dhe nga atje, duke fituar një bursë matematikës në vitin e tij të fundit, ai hyri Balliol College, Oxford. Ai mori një diplomë Klasa e parë nga Oksford në vitin 1931, që ka specializuar në gjeometrinë diferenciale për të cilën ai fitoi një dallim të veçantë. Ai ka mbetur në Merton College, i mbështetur nga një bursë Harmsworth gjatë 1932-34 dhe ai gjithashtu zhvilloi një bursë Universiteti i Oksfordit matematikë e lartë në vitin 1933. Në vitet e tij të fundit në Oksford ai u ndikua shumë nga Milne. Leaving Oxford, ai pastaj u transferua në Edinburg për të ndërmarrë kërkime.

Pas paraqitjes Ph.D. e tij Teza të Edinburg, Walker u shqyrtuar nga Eddington. Pas dhënies së doktoraturës së tij ai u emërua si pedagog i matematikës në Imperial College në Londër. Kjo ishte një post për vitin akademik 1935-36 dhe pas përfundimit të këtij emërimi të përkohshëm të parë ai mori postin e tij të përhershëm si një pedagog i matematikës në Universitetin e Liverpool. Ai u emërua në vitin 1936 dhe do të mbetet në Liverpool deri 1947 kur ai ishte kryetar i ofroi matematikës në Universitetin e Sheffield.

Në vitin 1952, pas pesë vjetësh në Sheffield, Walker ishte që të kthehen në Liverpul të Universitetit, këtë herë si Profesor i pastër Matematikë. Ai e mbajti këtë post deri sa ka dalë në pension në vitin 1974. Megjithatë, presionet e administratës në këtë post kufizuar kohën e tij për kërkime:

Ai ishte një administrator shumë i aftë dhe i kishte dhuratë lumtur të "leximit poshtë diagonale", pasi ai e quajti atë. Kjo do të thotë se kur paraqitet me një dokument masiv ai mund ekstrakt tiparet thelbësore në një kohë shumë të shkurtër. Kolegët e tij kishte respekt të madh për integritetin e tij, dhe si rezultat ai e gjeti veten në komisionet e shumta që zvogëluar kohën e tij dhe energji për kërkime.

Walker punuar në gjeometri, në gjeometrinë diferenciale të veçantë, relativitet, dhe kozmologji. Dokumentat e tij përfshijnë ato në mekanikën relativiste, hapësira plotësisht simetrik, hapësira krejtësisht harmonik dhe manifolds Riemannian. Ai shkroi një artikull në vend Shënim fushat vektoriale simetrike në një hapësirë Riemannian, botuar në vitin 1976, në kujtim të Evan Tom Davies. Kjo ka të bëjë me kufizimet e vëna në një n Riemannian-hapësirë nga ekzistenca e një fushe vektoriale simetrike në nivel lokal dhe ajo vazhdon punën e nisur nga Walker në një letër në orientimin e mundshme të galaksive të botuar në fillim të karrierës së tij në vitin 1940.

Në 1962 botoi Walker Spaces harmonik, një punë të përbashkët me HS Ruse dhe TJ Willmore. Në vitin 1975 ai botoi Hyrje në Kozmologji gjeometrike një sondazh i cili u ngrit nga një kurs që Walker dha në Universitetin e Arizonës. Ligjërata konsiderojnë kuqe shift-, numri i galaktikave, dhe distanca midis galaktikave. Walker shkruan në hyrje:

Kjo është një llogari e një kursi të 12 dhënë leksione në Universitetin e Arizonës në gjeometrinë e kozmologji. Kjo është krejtësisht i shqetësuar me atë që mund të quhet teoria klasike, që çon deri në dhe duke diskutuar modelin standard me Robertson-Walker metrikë, por nuk ka rezultate të reja edhe pse disa nga metoda nuk mund të janë shfaqur në shtyp.

Robertson-Walker metrikë që Walker përmend në këtë citat u ngrit nga puna e përbashkët që ai bëri me kolegun e tij HP Robertson në fund të 1930. Puna e tyre t'i Friedmann 's teoritë e një universi zgjerohet në një bazë të shëndoshë matematike dhe ende format bazë për modelet e universit në kozmologji moderne.

Walker u zgjodh si anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Edinburg dhe një shoku i Shoqërisë Mbretërore të Londrës. Shoqëria Mbretërore e Edinburg Walker nderua me Medaljen e Keith dhënien e tij e tyre në vitin 1950. Zgjedhjeve të Shoqërisë Mbretërore të Londrës u mbajt në 1955 dhe ka shërbyer në Këshillin e Shoqërisë në 1962-63. Ai ishte gjithashtu një mbështetës i fortë i Shoqërisë matematike në Londër dhe u dha Çmimin e Berwick ist që Society in 1947. Ai shërbeu Shoqëria duke qenë Presidenti i 50-të në 1963-65.

Në disa prej interesave Walker jashtë matematikës janë të regjistruar:

Një kreu popullor i departamentit, ai do të kujtohet si një nga më të fuqishme të geometers diferenciale britanik, por ai gjithashtu ishte shquar si një tryezë-lojtar i tenisit, dhe disa aftësi në lojë ishte nganjëherë thuhet të jetë një kualifikim të nevojshme për punësim si një lektor në Liverpul.

Panjohur për shumicën e kolegët e tij, ai dhe gruaja e tij u kryen Phyllis valltare ballroom, dhe ai dikur një mik i habitur duke thënë se ai kishte fituar më shumë çmime për vallëzimi se ai kishte për matematikën.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland