Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Georgy Fedoseevich Voronoy

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 April 1868

Zhuravka, Poltava guberniya, Russia (now Ukraine)

20 Nov 1908

Warsaw, Poland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Georgy Voronoy studiuar në gjimnaz në Priluki mbaroi në 1885. Ai pastaj hyri në Universitetin e Shën Petërburgut, duke u bashkuar Fakulteti i Fizikë dhe Matematikë.

Pas diplomimit nga Shën Petersburg, në 1889, Voronoy vendosur të qëndrojnë atje dhe të punojnë për kualifikimin e tij të mësimdhënies. Ai u dha një Diplomë Master në 1894 për një disertacion mbi integers algjebrike lidhur me rrënjët e një ekuacion i pakalueshëm kub.

Voronoy leksione në Universitetin e Varshavës, duke u emëruar profesor i matematikës pastër atje. Ai shkroi tezën e doktoratës mbi algoritme për fraksionet e vazhdueshme të cilat ai paraqitet në Universitetin e Shën Petersburg. Në fakt të dy master Voronoy e tezës dhe tezën e doktoraturës ishin me cilësi të tilla të lartë se ata ishin dhënë çmimin Bunyakovsky nga Akademia e Shkencave e Shën Petersburg.

Më vonë punoi Voronoy në teorinë e numrave, në veçanti ai ka punuar mbi numrat dhe gjeometria algjebrike e numrave. Ai shtrihet nga Zolotarev punës dhe puna e tij ishte pika e fillimit për Vinogradov 's hetimet. Metodat e tij janë përdorur edhe nga çartur dhe Littlewood.

Në 1904 Voronoy Tretë Ndërkombëtar mori pjesë në Kongresin e matematikanëve në Heidelberg. Atje ai u takua Minkowski dhe ata zbuluan se ato ishin çdo pune në tema të ngjashme.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland