Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Karl Georg Christian von Staudt

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

24 Jan 1798

Imperial Free City of Rothenburg (now Rothenburg ob der Tauber, Germany)

1 June 1867

Erlangen, Bavaria (now Germany)

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Karl von Staudt ndoqi Universitetin e Göttingen 1818-1822. Puna e tij në fillim ishte në përcaktimin orbitën e një kometë dhe duke u bazuar në këtë punë, ai mori një doktoraturë prej Erlangen në 1822. Von Staudt u emërua profesor i matematikës në Shkollën Politeknik në Nürnberg në 1827 dhe ai u emërua në Universitetin e Erlangen në 1835.

Von Staudt tregoi se si të ndërtojnë një poligonin e rregullt gdhendur të 17 anët duke përdorur vetëm compasses. Ai u kthye në gjeometri dhe numra Bernoulli projektive. Një punë e rëndësishme në Gjeometria projektive, Geometrie der Lage u botua në 1847. Kjo ishte puna e parë që gjeometria projektive krejtësisht e lirë nga çdo bazë në vargje. Një tjetër e publikimeve të tij në gjeometri projektive ishte Beiträge zur Geometrie der Lage (1856-60). Ai gjithashtu i dha një zgjidhje e mirë për ekuacionet kuadrate gjeometrike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland