Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Vincenzo Viviani

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

5 April 1622

Florence, Italy

22 Sept 1703

Florence, Italy

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Vincenzo Viviani studiuar në një shkollë jezuit. Zbulimi i tij u pa shpejt dhe një bursë ishte dhënë nga de'Medici Duke Grand Ferdinando për të blerë libra matematike për Viviani.

Viviani u bë një nxënës i Torricelli dhe një dishepull i Galileo dhe punuar në fizikë dhe gjeometri. Ai u bë një shok dhe nxënës i Galileo nga 1639 deri Galileo vdiq në vitin 1642. Kur Torricelli Viviani vdiq në vitin 1647 ishte emëruar për të mbushur lectureship në disegno del Accademia në Firence. Duke Grand emëruar gjithashtu inxhinier Viviani me Fiumi dei Uffiziali, një post që e mbajti për pjesën tjetër të jetës së tij.

Në vitin 1660, së bashku me Borelli, Viviani matur shpejtësinë e zërit nga koha diferenca midis flash dhe tingujt e një vesh. Ata marrë vlerën e 350 metra në sekondë, që është dukshëm më mirë se sa vlera e mëparshme prej 478 metra për sekondë fituar nga Gassendi (vlera e pranuar tani është 331,29 metra për sekondë në 0 C).

Reputacionin e tij si një matematikan ishte i lartë në të gjithë Evropën. Louis XIV i Francës ofroi atij një pozicion në Académie Royale në 1666, John II Kazimirit e Polonisë Viviani ofruar një post si astronom e tij, edhe në 1666. Duke Grand, nuk dëshirojnë të humbasin Viviani, e emëroi atë si matematikan e tij. Viviani pranuar këtë post dhe hodhi poshtë oferta nga Louis XIV dhe John II.

Viviani vendosur tangjent me cycloid por ai nuk ishte i pari që të ketë sukses në këtë.

Si ai ishte një inxhinier të gjitha Viviani jetën e tij të botuar në inxhinieri. Në veçanti ai botoi riempimenti Discorso intorno al difendersi da 'e dalle corrosione de' fiumi (1687).

Në 1692 Viviani propozoi problemin e mëposhtme që ngjallur shumë interes. Një hemisferë ka 4 dritaret e barabartë të tillë që madhësia e një sipërfaqe e mbetura mund të jetë katror saktësisht - sa është kjo e mundur?

Në Viviani vdekjen e tij la pas një pune pothuajse të përfunduar rezistenca e solids i cili u kompletua dhe botuar nga grandi.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland