Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Mikhail Egorovich Vashchenko-Zakharchenko

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 Nov 1825

Maliivka, Zolotonosha, Poltava, Ukraine

27 Aug 1912

Kiev, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Vashchenko-Zakharchenko ndoqi Universitetin Kiev, pastaj shkoi në Francë ku ai ka studiuar në Sorbonne dhe pastaj ai kaloi vitin akademik 1847-48 studiuar në College de France.

Pas kthimit nga Franca, Vashchenko-Zakharchenko vazhdoi studimet në Universitetin Kazan ku ai mori një shkallë të mëtejshme në vitin 1854. Pas kësaj ai mësonte në Kiev Kadet Shkolla 1855-1862, duke marrë diplomë masteri e tij në 1862 për një disertacion mbi metodën e operimit dhe aplikimin e saj për zgjidhjen e ekuacioneve diferenciale lineare.

Pas marrjes Diplomë Master e tij, Vashchenko-Zakharchenko u emërua në Universitetin e Kievit në 1863. Ai ka mbetur atje për pjesën tjetër të jetës së tij, nga mësimdhënia në pension në vitin 1902.

Vashchenko-Zakharchenko dha kontribut në disa fusha të matematikës. Në veçanti ai ka punuar në teorinë e ekuacioneve diferenciale lineare, teoria e probabilitetit (shih) dhe jo-gjeometri Euklidiane. Ai ushtruar ndikim të madh në një numër të Matematikanë tjerë, të cilët u bashkuan me atë në Kiev, dhe interesat e tij ishin marrë nga të tjerët aty, veçanërisht Bukreev.

Me interes të gjerë duke filluar, ajo ishte e natyrshme për Vashchenko-Zakharchenko për të shkruar në një larmi temash dhe tekstet dymbëdhjetë e tij të vërtetë shumë tema të ndryshme.

Ai shkroi një punë e rëndësishme në historinë e matematikës në 1883 në të cilin ai diskutoi historinë e matematikës deri në shekullin e 15-të. Ai shkroi mbi shumë tema të tjera historike, për shembull, ai shkroi një histori të zhvillimit të gjeometrisë analitike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland