Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Pierre Varignon

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1654

Caen, France

23 Dec 1722

Paris, France

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Pierre Varignon ishte arsimuar në Kolegjin e Jezuitëve në Caen. Ai pastaj ka studiuar në Universitetin e Caen ku mori MA e tij në vitin 1682. Vit pas ai u bë prift në Caen.

Led në matematikë duke lexuar Euklidi, lexoi Géométrie Descartes 'dhe të përkushtuar pas kësaj veten në shkencat matematikore.

Varignon u bë profesor i matematikës në Mazarin College, në Paris në vitin 1688, më pas në 1704, përveç të kryesojë në Kolegjin Mazarin, ai u bë profesor i matematikës në Royal College. Tij ligjërata në Kolegjin Mazarin u botuan në mathématiques Elements de (1731).

Kontributet shefi Varignon ishin të statikë grafike dhe mekanikë. Ai botoi mécanique Projet d'une nouvelle në vitin 1687. Ai ishte një nga dijetarët e parë në frëngjisht të njohë vlerën e gur dhe zhvilluar dinamika analitik nga përshtatjen Leibniz 's gur në mekanikë inerciale e Newton' s Principia.

Ndër punën e tij të tjera ishte një botim në 1699 mbi aplikacionet njehsim diferencial të rrjedhin fluide dhe në orët e ujit. Në 1702 ai gur që të aplikohet orë drejtuar nga një pranverë.

Varignon u zgjodh Royale Académie des Sciences në vitin 1688, Akademia e Berlinit në 1713 dhe të Shoqërisë Mbretërore në 1718.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland