Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ludolph van Ceulen

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 Jan 1540

Hildesheim, Germany

31 Dec 1610

Leiden, Netherlands

Prezantimi Wikipedia
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ludolph Van Ceulen nuk duket të ketë patur një arsim universitar si prindërit e tij nuk ishin të mjaftueshme për të paguar për të pasur një të tillë. Ai ka mbajtur një numër i postimeve jo vetëm si një mësues i matematikës, por edhe si një mësues gardh.

Ai mësoi skermë dhe matematikë në Delft, më pas në 1594, u hap një shkollë skermë në Leiden. Në 1600 ai u emërua në shkollën mekanike në Leiden. Për dhjetë vitet e fundit të jetës së tij ai mësoi aritmetikën, e anketimit dhe fortifikimit në shkollën e inxhinierisë.

Van Ceulen është i famshëm për llogaritjen e tij e π për 35 vende të cilat ai e ka përdorur poligone me 2 62 anët. Ai kaluar shumicën e jetës së tij për ta bërë këtë dhe është i përshtatshëm se 35 vendet e π janë gdhendur në gur varri i tij.

Në Gjermani u quajt π numri Ludolphine për një kohë të gjatë.

Van Ceulen kishte disa miq ndër matematikanët e kohës. Në veçanti miqësi e tij me Simon Stevin dhe Adriaan Van Roomen ishte i rëndësishëm për karrierën e van Ceulen së. Studenti i tij më i njohur, i cili studioi nën atë në Leiden, u Willebrord Snell.

Van Ceulen shkroi një numër të veprave përfshirë Më Rrethi. Snell përkthyer dy nga librat e Van Ceulen për në latinisht për t'i bërë ato më të qasshme për të botës komunitetit të gjerë matematikore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland