Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Cuthbert Tunstall

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1474

Hackforth, Yorkshire, England

18 Dec 1559

Lambeth, London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Cuthbert Tunstall u arsimua në Balliol College, Oxford, pastaj u largua për shkak të plaga për të shkuar në King's Hall, Cambridge. Kur Henry VIII Trinity College themeluar 50 vjet më vonë, Salla e mbretit u bë pjesë e Trinitetit.

Midis 1499 dhe 1505 Tunstall studiuar Canon-it dhe ligjit romak në Padova. Në kthimin e tij në Angli ai hyri Kisha, marrja e famullisë e Barmston në Yorkshire. Pas qenë rektor i një numri të famullitë të ndryshme, që mbajnë disa në një kohë, ai u bë Peshkop i Londër në 1522, pastaj duke u bërë peshkop i Durhamit në 1530.

Një konservator gjatë Reformimit ai ishte i burgosur në 1552 dhe të privuar nga e peshkopit të tij.

Rivendoset vitit të ardhshëm nga Mary Tudor, Tunstall u privohet përsëri në 1559 pas refuzimit për të betohen betim e mbizotërimit nën Elizabeth.

Tunstall shkruajtur puna e parë të shtypura të botuar në Angli kushtuar ekskluzivisht për matematikë. Ishte një libër aritmetike De arte supputandi libri quattuor (1522) bazuar në Pacioli 's Suma. Ajo nuk bën kërkesë për origjinalitet.

Tunstall gjithashtu ka dallim që edicionin e Grynaeus së, që edicionin e parë të shtypura, të Euklidit 's Elemente në greqisht kushtuar atij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland