Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ehrenfried Walter von Tschirnhaus

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

10 April 1651

Kieslingswalde (near Görlitz), Germany

11 Oct 1708

Dresden, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ehrenfried Tschirnhaus kishte mësime private në matematikë, ndërsa ende në shkollë. Ai hyri në Universitetin e Leiden në 1668 dhe atje ai studioi matematikë, filozofi dhe mjekësi. Në 1672 lufta midis Holanda dhe Franca dhe Tschirnhaus listuar në një fuqi të studentëve. Ai nuk e shoh shërbimin aktiv.

Tschirnhaus filloi një turne evropian në vitin 1674, duke vizituar Angli ku ai u takua Wallis Collins në Oxford dhe në Londër. Ai gjithashtu vizitoi Leiden dhe pastaj në Paris, ku ai mbeti për një kohë pas takimit të Leibniz dhe Huygens.

Tschirnhaus punuar në zgjidhjen e ekuacioneve dhe studimin e kthesa. Ai zbuloi një transformim të cilat, kur zbatohet në një ekuacion të shkallës n, i dha një ekuacion të shkallës n pa afat në x n -1 x n dhe -2.

Ai gjithashtu studioi kthesa catacaustic në vitin 1682, këto që zarf e rrezeve të lehta emetuar nga një burim pikë pas reflektim nga një lakore e dhënë. Nuk është një spirale sinusoidale emrin e tij.

Për disa kohë Tschirnhaus kishte një qëllim në jetë dhe se ishte për të marrë një pozicion të paguar në Shkencave Académie Royale des në Paris. Ai u zgjodh anëtar në vitin 1682, por pa pension erdhi me emërimin.

Tschirnhaus ishte një shkencëtar, dhe midis të tjerash, ai eksperimentoi duke e bërë prej porcelani nga balta e përzier me gur fusible në Vitet 1680. Një fabrikë në Meissen filluar prodhimin e porcelani të tij në 1710 dhe shitjet e parë të çdo pasojë e porcelani Tschirnhaus së u zhvillua në Panairin në Leipzig 1713.

Në Suedi 1706 pushtuan dhe Tschirnhaus ishte në disa probleme. Megjithatë pas luftës ai u ofroi postin e Kancelarit në Universitetin e Halle por mbeti në pasurive të familjes së tij e Kieslingswald. Nuk ishte konkurrenca e madhe nga qeveritë për të siguruar teknika e tij prej porcelani, por Tschirnhaus mbajtur ata për veten e tij dhe i dha fund jetës së tij thellë në borxh.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland