Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Edward Troughton

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

Oct 1753

Corney, Cumberland, England

12 June 1835

London, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Edward Troughton 's babai Francis Troughton ishte një bujk i cili kishte një vëlla Gjoni Troughton, lindur rreth 1716, i cili ishte një krijues i instrumenteve shkencore në Londër. Francis u martua me Maria stabile dhe ata kishin gjashtë fëmijë, më i ri që Edward subjekt i kësaj biografi. Një nga vëllezërit më të vjetër të quajtur Edward John (pasi xhaxhai i tij) është lindur në 1739 dhe kështu që ishte duke hyrë në një profesion, ndërsa Eduard ishte ende një fëmijë të vogël. Edward vëllai i Gjonit, dhe një tjetër vëllai i vogël se Gjoni, shkoi në Londër për t'u trajnuar nga xhaxhai i tyre në profesionin e krijuesit instrumenti shkencor.

Edward punuar për babain e tij kur ai ishte i ri. Megjithatë, pasi vëllai i cili ishte mes apprenticed te Gjoni vdiq, Edward shkoi në Londër, në vitin 1773 për t'u bërë një nxënës krijues matematikore instrument me vëllain e tij Gjonin Troughton. McConnell shkruan:

Në këtë kohë Gjoni Troughton punuar për mjeshtrit të tjera, që solli sextants e tyre dhe të vogla quadrants astronomike të jetë i ndarë në workshop-e tij, sepse ai gëzonte një reputacion të lartë në këtë art të vështirë, e cila është bërë tërësisht nga dora. Midis 1775 dhe 1778 John ndërtoi një motor që ndan, në vijat e projektuar që kohët e fundit nga Jesse Ramsden, me të cilën ai ishte në gjendje për të rritur saktësinë e tij si dhe shkalla e tij e punës.

Edward Troughton mori shkenca e instrumentit-marrjes me seriozitet të vërtetë shumë dhe filloi të studiojë sfond matematikore të nevojshme, si dhe astronomi në mënyrë që ai mund të kuptojë saktësisht se si janë duke u përdorur instrumentet dhe llojin e zbulimeve shkencore që përdoruesit të instrumenteve të ishin duke shpresuar për të bërë. Edward filloi për të hartuar dhe për të ndërtuar instrumentet e tij. Biznesit lulëzoi dhe Gjoni ishte në gjendje të blejnë pronë të zgjeruar jashtë Londrës, si dhe biznesit themeluar e Beniaminit Cole në shenjë të planetarium. Ky biznes kishte një dyqan në 136 industri e gazetave dhe prapa dyqan workrooms ku ishin instrumente mund të ndërtohet. Edward u bë një partner me vëllain e tij dhe ata shkëmbyen si John Edward Troughton dhe në shenjë të planetarium. Menjëherë pas kësaj, megjithatë, në 1788 Gjoni vdiq dhe Edward Troughton vrapoi të biznesit të tij. Ai kishte qenë në gjendje të marrë mbi nxënësit e tij nga 1784 dhe përfshiu së shpejti shumica e njerëzve të rinj premtues për të punuar për të.

Troughton shpejt ngritur veten si përpunues kryesor i instrumenteve në Angli për të mos kishte vetëm vëllai i tij, Gjoni vdiq në vitin 1788, por edhe krijues të tjerë të shkëlqyer të instrumenteve shkencore Ramsden vdiq në vitin 1800. Jo vetëm që ai të bëjë përmirësime të mëdha në dizajnin e instrumenteve ekzistuese, por ai gjithashtu shpikur shumë instrumente të reja. Ai filloi karrierën e instrumentit të tij bën me instrumentet për të ndihmuar navigacion, për shembull, ai i projektuar shtyllë 'sekstant, patentuar në 1788, sektori dip, barometër detare dhe duke reflektuar rreth ndërtuar në vitin 1796. Instrumenteve të tjera të cilat ai u projektuar për përdorim në studim. Ai synon pyrometer, barometër mal dhe theodolites të mëdha të cilat ishin përdorur në Anketa Bregdetare Amerikane të 1815, dhe base-line aparate matëse. Në fakt këto instrumente janë përdorur më vonë në sondazhet e Irlandës dhe të Indisë.

Instrumentet më të famshme Troughton ishin ato astronomike. Ai e bëri tranzite Groombridge Rrethi në 1805 dhe gjashtë këmbë Mural tranzit Rrethi në vitin 1810 e cila ishte ngritur në Observatori në Greenwich në 1812. Në vitin 1816 ai bëri një dhjetë këmbë Transit Rrethi. Ai nuk prodhoi asnjë teleskopët, megjithatë, dhe arsye për këtë ishte se ai vuajtur nga ngjyra-verbëri që ishte një defekt që konkurruan në familjen e tij. Ai e bëri, megjithatë, e bëjnë përdorimin e disa prej instrumenteve të tij për të bërë vëzhgime astronomike. Për shembull ai vëzhguar kalimin tranzit të Mercury nëpër hard diskun e diellit maj 1799 dhe e bëri të kujdesshëm, vëzhgime të sakta që ai publikoi në literaturë shkencore.

Një nga kontributet më të rëndësishme Troughton ishte një metodë e ndan një rreth. Letër e tij mbi këtë, një llogari e metodës së ndarjes instrumenteve astronomike dhe të tjerë me anë të inspektimit syrittransaksionet filozofike e Shoqërisë Mbretërore në 1.809 ₩ atij medaljen Copley e Shoqërisë Mbretërore. Në këtë zbulim është përshkruar në detaje dhe do ta vërë edhe në kontekst. Brooks shkruan:

Zhvillimi i motorit rrethore ndarjes në Angli është gjurmuar nga Henry Hindley dhe Isait Ramsden përmes përmirësimeve të paraqitura nga pasuesit Ramsden për të vepruar vetë-motor William Simms. Theks i veçantë i është dhënë për shpikje, evolucionin dhe transmetimin e metodave të përdorura për të arritur saktësinë në ndarjen timon, nxisin dhe dhëmbët e tyre të përputhen vidë pafund, dhe rritje prestar. Procedura e miratuar nga Ramsden dhe Troughton për korrigjimin e shënon ndarjen fillestare janë përshkruar gjithashtu.

Troughton u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1810 kryesisht për shkak të faktit se ai kishte qenë i përgatitur për të ndarë metodat e tij për përçarjen e instrumenteve të cilën ai e kishte mbajtur me roje afër një të fshehtë deri në atë kohë. Se ai ishte i përgatitur për të shkruar deri metodat e tij për botim pas diskutimeve që ai kishte në temë me Nevil Maskelyne, astronom mbretëror. Ai u zgjodh edhe anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Edinburgut në 1822. Në 1822 ai botoi një punë një krahasim i rrethit përsëritjen e Borda me lartësi dherreth Azimuti Kujtime e Royal Astronomical Society.

Pas Gjoni vëllai i tij vdiq, Edward u biznesi vetëm deri në 1826, për shkak të mos shëndetësor për shkak të moshës së vjetër, ai mori një të ri Simms partner William. Troughton përshkroi si Simms h zejtar të mirë e dinte, dhe Simms dhe gruaja e tij erdhi për të jetuar me Troughton në shtëpinë e tij në industri e gazetave. Troughton ishte nga kjo kohë mbi 70 vjeç dhe vuante nga disa prej Sëmundjet e pleqërisë të tilla si reumatizma dhe dhimbje mesi. Firma vazhdoi të lulëzojë, megjithatë, dhe ata furnizohen George Everest me një numër të instrumenteve për të kryer studim të tij të Indisë. (Mount Everest ishte riemëruar në nderim George Everest në 1865). Everest kishte kaluar 25 vite në mes 1818 dhe 1843 duke bërë një studim trigonometrike të Indisë, duke përfshirë matur shkallën 11,5 harkut të meridian nga Himalajet të Kepi Comorin, pika më jugor të nënkontinenti indian.

Sigurisht që një krijues instrument që nuk ishte një detyrë e lehtë dhe e kishte për t'u marrë me klientët me pritjet jashtëzakonisht të lartë. Për shembull një mosmarrëveshje që u përfshinë në Troughton drejt fund të jetës së tij ishte me Sir James Jugut i cili ishte President i Royal Astronomical Society 1829-1831. Kjo mosmarrëveshje janë përshkruar në detaje në.

Ju mund të shihni një llogari të mosmarrëveshjes ku të japin kuotën e nga.

Kjo ishte një çështje trishtuar, në të cilën e Jugut, i cili kishte qenë më parë miqësore me Troughton, përfundoi duke u përpjekur për të dëmtuar reputacionin e tij. Në fakt një rast gjykata ishte ende në vazhdim kur Troughton vdiq. Simms vazhduar të biznesit të njohur ndërkombëtarisht Troughton pas Troughton vdiq në vitin 1835 në shtëpinë e tij në industri e gazetave.

Sa i përket karakterit Troughton dhe interesat e disa informata është dhënë në:

Troughton kurrë i martuar. Miqtë e tij e përshkroi atë si një njeri modest, i kursyer në shprehi dhe deri diku të pakujdesshëm në veshje, që kanë gjetur relaksim në këmbë dhe peshkimi. Leximi është kënaqësi e madhe e viteve të tij të më vonë; bibliotekën e tij, nga Sothebys ankand pas vdekjes së tij, dëshmoi në një spastrim të gjerë të interesave përtej atyre të lidhura me zeje e tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland