Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

John Arthur Todd

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 Aug 1908

Liverpool, England

22 Dec 1994

Croydon, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

John Todd u arsimua në Liverpul studentor Shkolla dhe, pasi u ul provimit bursa për Kembrixh, ai u dha një bursë hyrje në Trinity College. Hyrja Trinity në tetor 1925 ai arriti dallim në një karrierë universitare e cila përfundoi me diplomimit të tij në vitin 1928.

Pas diplomimit Todd mbetur në Trini të studimit për doktoraturë e tij në gjeometri nën HF Baker 's mbikëqyrje. Ai u mbështet nga një bursë kërkimit dhe, në vitin 1930, ai u shpërblye me Çmimin Smith shumë prestigjioz të. Ndër studentët e kolegët e tij në Kembrixh në këtë kohë ishin një numër të të tjerëve duke studiuar gjeometri duke përfshirë P du Val, HSM Coxeter dhe WL Edge.

Pas një rekord duke fituar çmimin e rëndësishëm Todd shpresuar për një të Bursës së studimit në Trinitetin, por ai dështoi në tre përpjekjet, në një rast të humbur nga Coxeter i cili fitoi Fellowship.

I zhgënjyer me dështimin e tij për të fituar Fellowship, Todd majtë Kembrixh dhe pranuar Mordell 's oferta e një lectureship asistent në Universitetin e Mançesterit në vitin 1931. Një vit i rëndësishëm për zhvillimin e matematik Todd ishte seancë 1933-34 të cilin ai kaloi në Princeton në një bursa Rockefeller. Lefschetz provuar ndikim të madh në Todd gjatë këtij viti në Shtetet e Bashkuara, dhe kjo zgjeruar interesat gjeometrike Todd përtej qasja klasike kishte mësuar nën Baker.

Në deri 1937 Todd u emërua pedagog në Kembrixh. Baker kishte në pension nga Kryetari Lowndean në 1936 dhe karrige ka qenë i mbushur nga Hodge. Todd dhe Hodge filloi të ndryshojë gjeometria në Kembrixh në zonat që ishin atëherë me interes të madh ndërkombëtar. Megjithatë shpërthimi i Luftës së Dytë Botërore do të thotë se reformat e tyre duhej të vonuar. Mjerisht, nga koha e paqes ishin kthyer dhe përparim mund të rifilloj, Todd nuk ishte më një reformator i ri.

Në 1948 Todd kishte qenë zgjedhur anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Londrës dhe, duke marrë parasysh shoqata e tij të gjatë me Trinity College, ajo dukej e pakonceptueshme që ai nuk do të zgjidhet një anëtar i Kolegjit. Megjithë mbështetjen e fuqishme nga matematikanet në Kolegjin, Todd nuk arriti të në një numër rastesh të zgjedhur. Si Atiyah shkruan në:

Për fat të keq, opozita në lagjet e tjera, nuk ka dyshim të bazuar në perceptimin e Todd si shoqërore i ngathët, ishte shumë i fortë.

Nga 1958 zhgënjyer me trajtimin e tij nga Trinity, Todd shkoi në Downing College. Ai u bë një lexues në vitin 1960 dhe mësoi në Cambridge, derisa ka dalë në pension në vitin 1973. Kohën e tij në Downing u bë një periudhë më të lumtur në jetën e tij si ekstrakt në vijim nga Kolegji Revista Downing tregon:

Kur të parë ai arriti ... ai u tërhoq dhe të vështira për t'u njohur, ndoshta në thelb natyrën e tij zyrtar dhe reclusive nuk ishin ndihmuar në këtë drejtim nga Trinia nuk ka përqafuar e saj. Por ... ai u rrit në një aktiv dhe të vërtetë personi të dashur. Për nxënësit e tij, ne mendojmë se ai dukej një dashamirëse qoftë nun butë thjeshtë, i plotë, ose ndoshta i mbushur, me gyp dhe mustaqeve. ... Ai e nevojshme miqësi, e gjeti atë dhe ia dha si një tjetër. ... Çdo mirë-pajisur Kolegjin duhet të ketë një Todd Gjoni dhe ne ishim të privilegjuar të ketë patur atë dhe të ketë gëzuar kompania e tij.

Atiyah në ndan interesat e matematike Todd's invariantteori, teoria e grupeve dhe sistemet kanonik. Ai shkruan:

Në çdo rast ka një komponent kryesore algjebrike por, përfaqësuar si në punën e Todd, depërtim esenciale, interesi dhe theksi ishte në kuptimin gjeometrik pas formulës. Todd ishte një teknik të shkëlqyer dhe manipulator i formulës por ai gjithashtu solli të mbajnë një vlerësim i mprehtë i gjeometrisë themelor.

Todd përgjithësuar gjini aritmetik dhe invariants e sistemit kanonik mbi një shumëllojshmëri algjebrike në një sistem të invariants të çdo codimension. Kjo punë është origjina e gjini dhe polynomials Todd Todd të cilat janë emëruar pas tij. Polynomials Todd, dhe polynomials disa të tjera të lidhura ngushtë, janë studiuar shumë sot dhe kanë luajtur një rol të rëndësishëm në studimin dhe klasifikimin e manifolds.

Në teori grup Todd me kusht që, sigurisht sipas Coxeter, kontributin kryesor në punën e tyre të përbashkët në Todd-procedurën Coxeter që ata të botuar në 1936. Procedurë, sot përdoren shumë në Implementimi kompjuter, rendit cosets e një nëngrup i indeksit fundme në një grup paraqitur finitely. Coxeter shpjegoi mua [EFR] Todd përdorur një herë si mbrapa e rrotullon vjetër të letër-muri mbi të cilin do të numëroj cosets të cilën ai mund të bëjë në normë prej rreth 200 ore. Todd-Procedura Coxeter u bë ide më thelbësore në zhvillimin e teorisë së grupit kompjuterike ende autorët gjetur vështirësi në marrjen e letrës e tyre të botuar. Sigurisht disa gjyqtaret nuk e njohin rëndësinë e kësaj ideje të re.

I [EFR] nuk kujtohet një rast që pikëllohen mua shumë. Ajo ishte në një Colloquium matematike britanik (Todd ndjekur Colloquium për secilin prej të parë të tij 25 vjeç), ku biseduan për grupet Todd Mathieu, një subjekt për të cilin ai ka dhënë një kontribut të konsiderueshëm. Disa studentë të rinj kërkimore në audiencë heckled Todd, me sa duket ata konsiderohen si matematika e tij të modës së vjetër.

Pas Todd në pension, për të papritur nga kolegët e tij, ai u martua. Ai gjithashtu dukej të heqin dorë nga puna e tij matematikore në atë kohë, por ai kishte interesa të tjera për të zënë kohën e tij të tilla si mbledhja e vulës dhe muzikë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland