Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Edward Charles Titchmarsh

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 June 1899

Newbury, Berkshire, England

18 Jan 1963

Oxford, Oxfordshire, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Edward Titchmarsh ishte i njohur si Ted për bashkëkohësit e tij. Gjyshi i tij ishte një shitës ushqimesh në Royston ndërsa babai Ted's, Edward Harper Titchmarsh, u bë një ministër me xhemat në Newbury, Berkshire. Ted ishte e dytë të tre fëmijët e lindur nga Eduard dhe Caroline Titchmarsh. Ted babai u shpërngul në Sheffield, ku sërish ai ishte ministër me xhemat, dhe kjo ishte në Sheffield që mori pjesë Ted King Edward VII shkollës. Ai më vonë shkroi për kohën e tij në këtë shkollë:

Rastin e parë në të cilën unë vetë i shquar ishte kur isha në një nga format e katërt. Drejtor shkolle për disa arsye të panjohura bërë shkollë gjithë pjesën e sipërme të bëjë një letër aritmetike, njëjtë për të gjitha format. Specialistë matematike në formën e gjashtë erdhi nga lartë, dhe erdha të ardhshëm. ... Në këtë pikë duhet të zgjedhin lëndët ose klasike apo moderne: "Unë u vu në anën e klasike. I mësuar mjaft latinisht të kalojë dhe mjaft greke të dështojë. Kjo u bë e qartë se matematika ishte subjekt ime e vërtetë dhe fillova të specializojnë në të.

Në dhjetor të vitit 1916, kur ai ishte shtatëmbëdhjetë vjet të vjetra, Titchmarsh fitoi një matematike e hapur për bursa të Balliol College, Oxford dhe ai filloi studimet e tij ka në tetor 1917. Në këtë kohë, sigurisht, Britania ishte përfshirë në Lufta e Parë Botërore për tre vjet dhe Titchmarsh, nga vjet tetëmbëdhjetë të moshës, u shndërrua shumë shpejt ndërmarrja e shërbimit të luftës. Pas vetëm një mandat në Oksford ai u bashkua me Inxhinierët Royal dhe në gusht 1918 ai u dërgua në Francë si korier. Titchmarsh ishte me fat që kanë mbërritur në Francë në një pikë kur valën e luftës kishte ndryshuar. Nuk ishte ofensiva të mëdha nga ushtritë gjermane në të gjithë qershor dhe korrik të 1918, por si Titchmarsh zbarkoi në Francë forcat aleate ishin duke bërë përparime të qëndrueshme, ngarje trupat gjermane nga Franca.

Titchmarsh kryer detyrat e tij si një korier e parë në kalë dhe pastaj në një motor. Nga tetor 1918 Aleatët kishin gjetur më të Francës gjermane zënë dhe një pjesë të Belgjikës. Moralin gjermane shembur, gjermane Kaiser William II abdicated më 9 nëntor, dhe më 11 nëntor të luftës përfundoi me nënshkrimin e armëpushim mes Gjermanisë dhe aleatëve. Megjithatë Titchmarsh shërbeu me Inxhinierët Royal për gati një vit më parë ai ishte në gjendje të kthehen në studimet e tij të ndërprerë në Oksford, në tetor 1919.

Në Oksford ai ishte tutored nga JW Russell. Mary mjeshtër që bën karrocë ka shkruajtur (shih ose):

Në leksionin e parë Russell's dhoma ishte e mbushur me dyert, dhe Russell i tha: "Ah, ka zgjuar tim nxënës Z. Titchmarsh - ai di të gjitha, ai mund të shkojë larg." Russell diktuar leksionet e tij fjalë për fjalë dhe shembuj i janë dorëzuar jashtë - dhe pastaj, nëse është e nevojshme, zgjidhje për shembuj. Disa nga zgjidhjet e Titchmarsh të zëvendësuar ato zyrtare.

Në Oksford Titchmarsh shpejt u vu nën ndikimin e çartur dhe ai më vonë ka shkruajtur:

Nga [ Hardy ] Kam mësuar se çfarë është e analizës matematikore dhe në sugjerim të tij të përkushtuar veten për hulumtimet në matematikë të pastër.

Çartur mbajti një klasë që nuk ka pjesë të syllabus. Klasë u takuan një herë në javë në mbrëmje pas darke e hënë dhe do të fillojë me një bisedë dhe pastaj të vazhdojë deri vonë në mbrëmje me anëtarët duke marrë pjesë në diskutime të thella matematike. Titchmarsh mori pjesë në këtë klasë, ashtu si Maria mjeshtër që bën karrocë. Sigurisht Titchmarsh dhe çartur kishte një pasion të përbashkët, domethënë kriket, që duhet të ketë shërbyer Titchmarsh mirë. Xhaxhai i tij ishte një cricketer profesional dhe Titchmarsh shpesh luajtur në kriket rregullt ndeshjet me çartur.

Titchmarsh diplomuar me një shkallë Klasa e parë në 1922 dhe ka fituar bursa matematikore për punën e tij të pazgjidhura. Ai nuk ka lexuar për doktoraturë e tij, por u emërua si ligjërues i lartë në University College në Londër në vitin 1923. Ky takim në Londër nuk shoh Titchmarsh fund shoqata e tij me Oxford. Larg nga kjo, ai mori provimeve për një Fellowship çmimin në Magdalen College Oxford, edhe në vitin 1923, dhe, duke fituar Fellowship, ai e mbante atë për shtatë vjet. Jo vetëm që ai leksion në Londër, ku ai mbikqyri studentët e doktoraturës, por ai filloi edhe publikimin e dokumenteve të lartë hulumtim cilësi të analizave matematikore. Gjatë vitit akademik 1928-29 çartur ishte në Princeton, dhe ajo u Titchmarsh i cili mori mbi mbikqyrjen e Merjemes, mjeshtër që bën karrocë që ishte, në atë kohë, një nga çartur 's studentët e doktoraturës në Oksford.

Pavarësisht nga detyrat që ka në të dy në Londër dhe Oksford, Titchmarsh gjetur kohë për të vizituar babanë e tij që ishte në këtë kohë një ministër me xhemat në Essex. Në 1925 ai u martua me Kathleen Blomfield, i cili ishte bija e Sekretarit të Kishës babait të tij. Ata kishin tre fëmijë, të gjitha vajzat.

Charles Burkill mbajtur kryetari i matematikës të pastër në Liverpul nga 1924 deri 1929 kur ai mori një lectureship në Peterhouse, Cambridge. Titchmarsh u emërua në Burkill 's karrige në Liverpul, një post që ai mbajti për dy vitet e para ai pati sukses të çartur' s karrige Savilian në Oksford, kur çartur shkoi në Kembrixh. Wilson, tregon se si erdhi emërimi për:

Rastësisht, Titchmarsh ishte për vizitë në Oksford për të shqyrtuar një doktoraturë dhe bumped në Ferrar i cili e pyeti nëse ai do të aplikohet për t lira Kryetari çartur 'Oxford. Titchmarsh tha se nuk ka, por (inkurajuar nga Ferrar ) Mendonin se ai mund. Ai dërgoi në një kërkesë në një fletë të vetme, duke thënë se ai dëshironte të aplikojë për Kryetar gjeometria, por nuk mund të marrin përsipër të leksion mbi gjeometrinë si çartur kishte bërë. Dy ditë më vonë ai u emërua dhe statutet janë ndryshuar për të thënë se Profesor Savilian Gjeometri nuk e kishin më të leksion në gjeometri. Titchmarsh mbajti Kryetari Savilian e Gjeometria në Oksford për 30 vjet.

Ferrar shkruan këtë në lidhje me punën e matematike Titchmarsh's:

Titchmarsh, nga ditët e hershme e tij kërkimore, shfaqet një fuqi e analizave që shënoi atë jashtë si një matematikan reputacioni i të cilit do të jetë në botë. Ky pushtet ai me kujdes nxitur dhe forcuar. Gazeta Hulumtime dhe libra rrodhi në mënyrë të qëndrueshme nga pendën e tij ...

Punës gjitha Titchmarsh ishte në analizë, në fakt ai nuk pranoi të leksion mbi çdo temë tjetër. Metoda e tij e punës ishte që të përqëndrohen në një temë të derisa ai të lodhur të tij, kur ai do të shkruajë një libër në këtë temë. Ai studioi seri Furierit dhe integrals Furierit shkrim Hyrje në Teoria e Integrals Furierit (1937). Tema të tjera në të cilat ai ka dhënë një kontribut të madh përfshirë funksione të gjithë të një variable komplekse dhe, duke punuar me të çartur, ekuacionet integrale.

Ai gjithashtu bëri punë të rëndësishme në funksion Zeta Riemann shkrim Zeta-Funksioni i Riemann (1930) të cilat ai solli up-to-date si Teoria e Zetës Riemann-Function (1951), të cilat:

... përmbante praktikisht çdo gjë që ishte e njohur në këtë temë.

Libri i tij më popullor Teoria e funksioneve të ishte botuar në 1932, dhe:

... një brez i Matematikanë mësuar teorinë e funksioneve analitike dhe integrimit Lebesgue nga ajo, dhe gjithashtu mësoi (nga vëzhgimi) sa për të shkruar matematikë.

Nga 1939 Titchmarsh koncentruar në teorinë e zgjerimit seri të eigenfunctions e ekuacioneve diferenciale, pune e cila ka ndihmuar në zgjidhjen e problemeve në mekanikën kuantike. Megjithatë:

... ai e pa fizike si një burim i problemeve matematike interesante, por interesin e tij ishte vetëm në matematikë, pa asnjë lidhje për aplikimin e saj real.

Puna e tij mbi këtë temë pushtuan atë për 25 vitet e fundit të jetës së tij dhe ai i botuar pjesën më të madhe në zgjerimet Eigenfunction Associated me dytë Rendit Diferenciale Ekuacionet (1946, 1958).

Titchmarsh u zgjodh për të Shoqërisë Mbretërore në vitin 1931 dhe mori Medaljen Silvester saj në 1955:

... në njohjen e tij të shquar hulumtimeve mbi Zeta Riemann-funksion, Teoria analitike e numrave, Analiza Furierit dhe zgjerimet eigenfunction.

Ai mori nderon shumë të tjera për kontributin e tij të rëndësishëm në matematikë. Ai shërbeu si President i Shoqërisë matematike Londër, në vitin 1945-47 dhe u nderua me Medaljen Morgan De saj në vitin 1953 dhe Çmimin Berwick saj. Universiteti i Sheffield, e cila natyrisht është e vendosur në qytet në të cilën ai mori pjesë në shkollë, i dha atij një doktoratë nderi në vitin 1953.

Ferrar shkruan për stilin e pedagog Titchmarsh e:

Si lektor ai ishte i ndërgjegjshëm dhe i kujdesshëm, por në asnjë mënyrë të pazgjidhura vetëm në raste të rralla. Këto raste kanë qenë kur, me një audiencë të Matematikanë profesionist, ai ishte pedagog në hulumtimet e tij aktuale, dhe pastaj ndezi leksionin me zell e tij për këtë temë.

Sir Michael kujtonte Atiyah rreth Titchmarsh në:

Ai ishte një njeri prej dijetari i cili u ul në dhomën e tij dhe shkroi libra të bukur - i patëmetë, shkruar në mënyrë efektive mësimore, nga të cilat shumë studentë kanë mësuar analizat e tyre komplekse. Por ai ishte një njeri me shumë pak fjalë, ndikimi i tij nuk ishte për shkak të kontaktit personal, por me shkrimet e tij. Kur erdhi i pari në Oksford ai ishte kurator i Institutit matematike, ashtu si një anëtar i sapo ardhur unë, ta kisha për të shkuar tek ai për të marrë një kyç në zyrën time. Unë u aprovuar siç duhet në vend të tij të mëdha, ku ai ishte ulur në tryezën e tij. I ul poshtë dhe ai i dorëzoi kryesore, dhe pastaj pritet një fjalë e mirëpritur e disa fjalë e këshilla, por ne vetëm u ul në heshtje. Pas pesë minutash, i majtë.

Matematikë Jashtë, interesat Titchmarsh kishte relativisht pak:

Ai ishte një person në pension dhe nuk ishte e lehtë të dihet, por drojë e tij u lirua nga një sens të humorit që do të papritur të transformuar atë. Ai ishte shumë i gëzuar në shtëpi dhe i gëzuar dëgjuar muzikë dhe shikuar kriket, një lojë në të cilën familjes babai i tij kishte qenë i shquar.

Charles Coulson, një nga kolegët e tij, i shkroi një haraç të Titchmarsh:

Ka pasur shumë gjëra për Ted që kam admiruar gjithmonë shumë - përulësi e tij absolut, e cila kurrë nuk tradhëtoi asgjë por thjeshtësinë më të madhe, integritetin e tij te plote ... dhe mirësia e tij për mua kur kam ardhur parë për studentët e tij (që e adhuruan atë) dhe për të gjithë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland