Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

George Frederick James Temple

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

2 Dec 1901

London, England

30 Jan 1992

Quarr Abbey, Isle of Wight, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Xhorxh tempullit ishte shkolluar në Londër. Në vitin 1918 ai hyri në Kolegjin Birkbeck si një student mbrëmje (Kolegji kishte qenë më parë i njohur si Institucioni Mekanike në Londër dhe në vitin 1920 është njohur si një shkollë të Universitetit të Londrës për mbrëmje dhe me kohë të pjesshme studentëve). George u bë një pjesë e-shkencore kohe asistent në fizikë atje vitin e ardhshëm. Ai mori B.Sc. e tij në 1922, pra dy vjet më vonë ai u emërua asistent në Matematikë në Imperial College, Londër.

Whitehead ka qenë arsyeja kryesore për këtë vendim për të tempullit perandorak si ai kishte qenë i interesuar në gazetat në relativitet tempull që kishte botuar. Megjithatë Whitehead la karrige në Imperial si tempull ardhur dhe Chapman ishte caktuar për të mbushur karrige. Chapman marrë një bursë për të tempullit për të ndërmarrë hulumtime të mëtejshme dhe ai kaloi një vit në Imperial punuar në teorinë kuantike para se të shkojnë në Kembrixh ku ai ka punuar me Eddington.

Tempull u kthye në Imperial si një Reader në vitin 1930, pas dy vjet më vonë u emërua kryetar i matematikës në King's College në Londër. Gjatë Luftës së Dytë Botërore ai punoi në RAF Farnborough ku puna e tij i dha atij një CBE. Gjatë kohës së tij në Farnborough ai punoi në Aerodinamika dhe rrjedhën e supersonik fluide.

Pas 1945 tempullit u kthye në King's College. Ai i këshilloi Ministri i Aviacionit Civil të kontrollit të trafikut ajror gjatë 1948-50. Në vitin 1953 u transferua në tempull karrige Sedleian në Oksford për të pasuar Chapman.

Temple punuar në një larmi të gjerë temash. Teoria e Relativitetit, Aerodinamika dhe mekanika kuantike janë përmendur më lart, por ai gjithashtu ka punuar në analizë të kontribuojnë në studimin e Lebesgue integrale.

Ai shkroi shtatë libra, dy në teorinë kuantike Një hyrje në teorinë kuantike (1931) dhe parimet e përgjithshme e teorisë kuantike (1934). Libra tjera të tij, përfshirë një hyrje për dinamikën e fluideve (1958) dhe struktura e teorisë integrimit Lebesgue (1971).

Në vitin 1981 (në moshën 80 vjeç) ai botoi një libër mbi historinë e matematikës. Ky libër 100 vjet matematike (1981) mori atë dhjetë vjet për të shkruar dhe merret me, në fjalët e tij:

ato degët e matematikës në të cilën unë kam qenë i përfshirë personalisht.

Ai deklaroi se kjo ishte libri i fundit i tij matematikë, dhe hyri rendit si një murg benediktin murg. Ai u shugurua në vitin 1983 dhe hyri në Quarr Abbey Isle of Wight. Megjithatë ai nuk mund të mos bërë matematikë dhe kur vdiq ai e la një dorëshkrim mbi bazat e matematikës. Ai pohon:

Qëllimi i këtij hetimi është që të bëjë pjesë primare e Hilbertit 's program, dmth për të krijuar konsistencën e teorisë së caktuar, aritmetik dhe logjikës abstrakte propositional dhe metoda e përdorur është për të ndërtuar një teori të re dhe thelbësore nga të cilat këto teori mund të konkludohet.

Tempullit u zgjodh anëtar i Shoqërisë Mbretërore në vitin 1943 dhe, në vitin 1970, ai u dha Medaljen Silvester i Shoqërisë:

... në njohjen e kontributeve të tij shumë të shquar në matematikë e aplikuar, sidomos në punën e tij në teorinë e shpërndarjes.

Ai ishte Presidenti i Shoqërisë matematike në Londër gjatë periudhës 1951-53.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland