Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Paul Julius Oswald Teichmüller

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 June 1913

Nordhausen im Harz, Germany

11 Sept 1943

Dnieper region, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Osvald Teichmüller studiuar në Göttingen në Hasse, shkrim i një teme për operatorët lineare në hapësirat Hilbert, pastaj në Berlin nën Bieberbach. Një anëtar i partisë naziste, ai luajti një rol të madh në marrjen e studentëve në Göttingen për të shkarkuar Edmund Landau.

Kontributi kryesor Teichmüller është në fushën e teorisë së funksionit gjeometrike. Ai shkruajti 34 letra në hapësirë prej rreth 6 vjet, 21 duke u botuar në Deutsche Mathematik, ditar për matematikën stilit gjerman i themeluar nga Bieberbach. Ai paraqiti kuazi-mappings conformal dhe metoda diferenciale gjeometrike në analizë komplekse.

Teichmüller u bashkua ushtrisë në 1939, luftën në fillim në Norvegji, por ai ishte i dëgjuar për herë te fundit më datën e caktuar më sipër për vdekjen e tij, të përfshirë në luftën e rëndë përgjatë Dnieper.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland