Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Mary Taylor Slow

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

15 July 1898

Sheffield, England

26 May 1984

Malvern, England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Maria Taylor 's ishin të dy prindërit e mësuesit e shkollave. Ajo mori pjesë në Pomona Shën Shkolla Fillore në Sheffield para se të vazhdojnë edukimin e saj në Sheffield Shkolla e lartë. Ndërsa në shkollë ajo fitoi një Bursave Clothworker e cila lejohet të saj për të studiuar në Girton College, Cambridge.

Taylor ishte dhënë një BA nga Kembrixhit në 1919, ka marrë një diplomë ekuivalente e klasit të parë. Ajo vazhdoi të studiojë Shkenca Natyrore Tripos që ajo përfundoi në vitin 1920 pas marrjes kurse në të dy matematikë dhe shkenca natyrore. Ajo vazhdoi për të studiuar në Kembrixh dhe ishte dhënë një shoqëri kërkimore. Në 1922 ajo u emërua si asistent pedagog i matematikës në Girton College, një post që ajo mbahet për dy vjet. Si edhe matematika mësimore, Taylor u bë i interesuar në teorinë e valëve të radios dhe filloi hulumtimet në temë nën drejtimin e Edward Appleton i cili ishte në këtë kohë që punojnë në Laboratorin Cavendish në Kembrixh.

Në 1924 u largua Appleton Kembrixh për t'u bërë profesor Wheatstone e fizikës në King's College, në Universitetin e Londrës. Taylor majtë Kembrixh dhe shkoi në Göttingen në Gjermani, ku ajo ka vazhduar të studiojnë aspektet e valëve elektromagnetike. Ajo u dha e saj të doktoraturës nga Universiteti Göttingen në vitin 1926 dhe u dha një Studim Yarrow Fellowship i cili mundësoi saj të mbetet në Göttingen ndërmarrjen e hulumtimeve me Courant. Taylor u kthye në Angli në vitin 1929 dhe u emërua si oficer shkencor në Stacionin Kërkimit Radio në Slough, Berkshire. Studim Radio Stacioni ishte pjesë e Departamentit të qeverisë së Kërkimeve Shkencore dhe Industriale dhe fizike Laboratorin Kombëtar. Nuk ka kryer kërkime mbi temat e saj specialist i induktor-teoria jonik i valë shumimin e radio dhe gjithashtu në ekuacion diferencial, veçanërisht kërkesat e tyre për të fizikës.

Në 1934 Taylor Clive Slow martuar dhe si pasojë u desh të largohen nga pozita e saj në Radio Stacionin Kërkimit nën rregullat e Shërbimit Civil të cilat ishin në fuqi në atë kohë. Mary dhe Clive Slow kishte dy vajza. Ajo ka punuar për Engineer Wireless si një abstractor dhe përkthyes. Ajo lëvizi me burrin e saj për të Malvern kur ai ishte emëruar në një post të Kërkimeve të Mbrojtjes Ajrore dhe Krijimi Zhvillim. Mary Slow atëherë mësoi matematikën në shkollat lokale, në veçanti Shkolla Worcester Grammar për vajzat, dhe Lawnside, Malvern. Ajo ishte një anëtar i Shoqërisë Londër matematike dhe filozofike Kembrixh Society. Ajo botoi një numër të letrave në Procedura e Shoqërisë Fizike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland