Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Gaston Tarry

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

27 Sept 1843

Villefranche de Panat, Aveyron, France

21 June 1913

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Gaston pres studioi matematikë në shkollën e mesme në Paris dhe u bashkua me shërbimin civil. Ai e shpenzoi karrierën e tij të gjithë punojnë në Algjeri.

Ai ishte i interesuar në gjeometri dhe botuar shumë artikuj në revista të ndryshme nga 1882 deri në vdekjen e tij. Ai e bëri punë të gjerë në sheshe magji dhe në teorinë e numrave.

Ai është i njohur mirë për punën e tij në Ojler 's 36 Zyrtari i problemit, duke dëshmuar se dy sheshet Puna latinisht e rendit 6 nuk kanë ekzistuar.

Ai gjithashtu botoi një algoritmi për eksplorimin mazes që quhet pas tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland