Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Peter Guthrie Tait

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

28 April 1831

Dalkeith, Midlothian, Scotland

4 July 1901

Edinburgh, Scotland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

PG Tait 's babai ishte Gjon Tait dhe nëna e tij ishte Maria Ronaldson. John Tait ishte një sekretar për të Walter Francis Scott, duke e pestë të Buccleuch. Pjetri kishte dy motra dhe ai filloi shkollimin e tij në Shkollën Grammar në Dalkeith. Megjithatë, kur ai ishte gjashtë vjeç babai i tij vdiq dhe Pjetri, me dy motrat e tij dhe nënën e tij, shkoi në Edinburg për të jetuar me një Ronaldson dajën Gjoni. Një bankier Edinburg, John Ronaldson megjithatë ishte i interesuar në shkencë, në veçanti në astronomi, gjeologji dhe me fotografinë shpikur rishtazi. Ai interesuar shpejt nipi i tij Pjetri i ri në këto lëndë dhe kjo është e drejtë të thuhet se interesi i Pjetrit në shkencë ishte një pasojë e drejtpërdrejtë e entuziazmit xhaxhai i tij për shkencat.

Kur familja u vendos në Edinburg Pjetri, natyrisht, u desh të largohen nga shkolla e tij në Dalkeith. Ai tjetër ndoqi një shkollë private në Cirku Vendi Edinburg, më pas në 1841, kur ai ishte dhjetë vjeç, ai hyri në Edinburg Akademisë. Lewis Campbell, i cili më vonë u bë profesor i grekë në Universitetin e St Andrews, dhe James Clerk Maxwell ishin një vit më lart Tait në Akademisë. Në fakt Maxwell ishte pak më të rinj se Tait aq dallim prej një viti, sigurisht nuk e pasqyrojnë moshat e tyre përkatëse.

Tait u krye të klasës së tij në çdo një nga gjashtë viteve të tij në Edinburg Akademisë. Interesat e tij në fillim, megjithatë, nuk ishin në shkencë por në klasike. Nga viti e tij të katërt në Akademinë e matematikës ishte bërë dashurinë e tij të vërtetë dhe se ishte subjekt në të cilin ai vërtet shkëlqyeshëm. Në 1846 ai u rendit e para në seksionin e matematikës të Çmimit akademik Edinburg Klubi i cili nuk ishte arritje të thotë, duke qenë se ai mundi Lewis Campbell, i cili u rendit i dyti, dhe Maksuelli i cili u rendit e treta. Në vitin 1847, vitin e fundit Tait së në Edinburg Akademisë, Maksuelli kishte hakmarrje e tij që ai ishte i vendosur për Çmimin e parë akademik Edinburg Klubi me Tait dytë.

Në moshën 16 vjeç, në nëntor 1847, hyri Tait Universitetin e Edinburgut. Maxwell hyri në Universitetin e Edinburgut në të njëjtën kohë në Tait dhe së bashku ata ndoqën klasa e dytë e matematikës mësuar nga Kelland dhe filozofia natyrale (fizike) Kategoria e mësuar nga James David Forbes. Tait mbetur në Universitetin e Edinburgut për vetëm një vit para se të hyjnë Peterhouse, Cambridge në 1848. Atje ai u tutored nga William Hopkins me atë që ishte një karrierë të shquar universitare. Në janar 1852, në moshën njëzet, ai u diplomua si grindavec lartë në Tripos matematike. Kjo do të thotë se ai ishte i vendosur para midis gradë Klasa e parë në matematikë dhënë nga Kembrixh në atë vit. Ai ishte gjithashtu prizeman Smith të parë.

Maxwell ndjekur Tait të Peterhouse në 1850, por transferuar në Trini, ku ai besonte se ajo ishte më e lehtë për të marrë një shoqëri. Një tjetër shok student dhe mik i Tait ishte William Steele i cili ishte në të njëjtin vit si Tait dhe u diplomua si dytë grindavec. Tait fitoi një të Bursës në Peterhouse dhe, përveç studentëve stërvitje për Tripos, ai filloi të bashkëpunojë me Steele me shkrim një tekst Dinamika e një grimce. Tragjikisht Steele vdekur para shumë përparim ishte bërë me shkrim libër, por vazhdoi me Tait projektit dhe bujarisht librin e botuar nën autorësinë e tyre të përbashkët, pavarësisht që ka shkruar pjesën më të madhe se veten. Ajo u botua në 1856.

Në shtator 1854 Tait mori një takim si profesor i matematikës në Queen's College, Belfast. Një numër i kolegët dhe miqtë që ai bëri në Belfast do të ketë një efekt shumë të rëndësishëm në karrierën e Tait së. Një nga këto ishte Thomas Andrews dhe dy bashkëpunuar në eksperimente për të përcaktuar densitetin e ozonit dhe gjithashtu ndikon e kalimit shkarkimeve elektrike përmes oksigjenit dhe gazrave të tjera. Tait nuk kishte qenë e përfshirë në punë eksperimentale deri në këtë kohë dhe kjo është me siguri për shkak të ndikimit të Andrews se ai shtoi se ky varg me interes për rritjen e aftësive të tij. Ky hulumtim kryer me Andrews u Tait drejt kimi dhe kjo ishte një subjekt ai mbajti një interes të gjatë karrierës së tij.

Një miqësi e vërtetë rëndësi ishte se me Hamilton. Tait kishte lexuar Hamilton 's Leksione mbi quaternions në 1853, ndërsa ai ishte ende në Kembrixh, por edhe pse tema hipnotizuar, ai ishte më i marrë me zbatimet fizike matematikës në kohë dhe nuk ndjekin temë në atë fazë. Pastaj në korrik 1858 Tait lexuar një letër nga Helmholcit in Journal Crelle mbi kërkesën e një lëngu të përsosur. Helmholcit 's letër Über hydrodynamischen Integrale der Gleichungen, welche den Wirbelbewegungen entsprechen filloi nga decomposing lëvizje e një lëngu të përsosur në përkthim, rotacionit dhe shtrembërim. Tait pa se quaternions duke përdorur ai mund të shprehë shpejtesise fluide si një funksion "vektor". Kjo ishte pasqyrë fizike që Hamilton 's njehsim diferencial kuaternion pastaj i dha të cilat i impresionuar Tait dhe ai filloi të punojë shumë për zhvillimin e një teori fizike.

Tait filloi të korrespondojnë me Hamilton në gusht 1858 dhe, në përgjigje të Hamilton 's pyetjen se si ai kishte deklaruar që të punojë me quaternions, Tait shkroi Hamilton më 7 dhjetor 1858 (shih për shembull):

... ajo ishte vetëm në gusht të fundit që unë papritmas bethought mua e formulave të caktuara kisha admiruar vjet më parë në faqe 610 e Ligjeratat tuaj - dhe mendoja (dhe akoma mendoj) ka gjasa që të shërbejë pikërisht qëllimi im. (çështje që më sugjeroi menjëherë që kjo të mua ishte një letër nga Helmholcit Crelle 's Journal (Vol. LX), e cila i ishte lexuar në korrikun e kaluar, sa më shpejt që kemi marrë atë ... titullin (në gjermanisht) harroj - por një përkthimi dorëshkrim të mi që unë tani kanë pranë meje është titulluar "mocion Vorbull" ...).

Në qoftë se miqësia Tait me Hamilton ishte për të provuar të rëndësishme për kërkimin e tij të ardhshëm, atëherë miqësi të tjera që ishin formuar Tait rëndësishëm në jetën e tij familjare. Dy nga miqtë e tij në Peterhouse ishin bijtë e Jakobit Porter Rev dhe përmes tyre u takuan Tait motra e tyre, Margaret Archer Porter, i cili ai u martua në Belfast më 13 tetor 1857.

Kryetari i Filozofisë Natyrore në Universitetin e Edinburgut u bë vakant në vitin 1859, JD Forbes ka lëvizur në Universitetin e St Andrews. Tait ishte një kandidat për karrige, por kështu ishte Maksuelli i cili kishte qenë i detyruar të kërkojë një tjetër post kur Marischal College dhe në King's College në Aberdeen kombinuar. Routh, i cili kishte qenë kujdestar kuajsh e parë në Kembrixh në Maxwell 's vit, ishte edhe një kandidat, por është konkurrencë e vërtetë gjithmonë do të jetë në mes Tait dhe Maxwell. Tait fitoi pavarësisht nga arritjet e Maksuellit s 'shquar shkencor. Kur letër Edinburg, Courant, raportoi rezultat ai vuri në dukje se Tait ishte zgjedhur në preferencë të Maxwell që nga:

... ka një cilësi që është e dëshirueshme në një profesor në një universitet si e jona dhe kjo është fuqia e procedurës ekspozitës me gojë në supozim i njohuri i paplotë, ose injorancë totale edhe në pjesë të nxënësve.

Pretendojnë se Tait ishte personi më të mirë për t'i mësuar nxënësit e kualifikuar dobët ishte sigurisht një të drejtë dhe, sigurisht, personaliteti Tait të thotë se ai bëri një përshtypje të fortë në komision caktimin në vend se Maxwell shumë më i rezervuar.

Me kohë ai mbërriti në Edinburg në 1860 Tait ishte duke bërë kontribute të fortë në aplikimin e Hamiltonit 's quaternions. Në vitin ai mori kryetari i Filozofisë Natyrore në Edinburg ai botoi kuaternion hetimet lidhur me dinamikën dhe elektro-magnetizmin, në të cilën ai reworked s hydrodynamic Helmholcit 'analogji elektromagnetike në gjuhën e quaternions. Si Epple shkruan në:

... jo vetëm analiza kuaternion përfituar nga përvetësuar një të ri. kuptim fizik. Formulat Quaternionic gjithashtu ndihmoi të kuptoj situatat e fizike të cilat mund të përshkruhen në termat e levizjes lëngu më lehtë.

Me 1863 kur ai botoi Shënim për një transformimkuaternion Procedura e Shoqërisë Mbretërore të Edinburg, Tait pohoi se:

... extensions tjetër i madh i fizikës matematikore do të, në të gjitha gjasat, të jetë e mobiluar me quaternions.

Hamilton vdiq në 1865 dhe mori Tait quaternions marr pjesë në kryqëzatë për të dhënë një rol udhëheqës në fizikës matematikore. Ndër kontributet e tij të bëra në shumë çështje, ne duhet të përmendim dy tekstet e tij të rëndësishme fillore traktat mbi Quaternions (1867), dhe Hyrje në Quaternions (1873). Maxwell ishte i impresionuar nga vepra shumë Tait mbi kërkesat fizike e quaternions dhe shkroi në një letër të William Thomson në 1871:

Ju duhet të lejojmë që bota e di se burimi i vërtetë i metodave matematikore të aplikueshme në fizikë është që të jetë gjetur në Procedura e Shoqërisë Mbretërore të Edinburgut. Vëllim-sipërfaqe dhe linjës integrals e vektorëve dhe quaternions dhe pronat e tyre si në rrjedhën e po punohet nga Tait është me vlerë të gjitha që po ndodh në vendet e tjera të të mësuarit.

Megjithë punën e tij intensive në quaternions, Tait ishte përfshirë në shumë aktivitete të tjera. Në vitin 1862 ai kishte publikuar punën e përbashkët me James Një Wanklyn të energjisë elektrike të prodhuar gjatë avullimit dhe gjatë gjallëri. Tre vjet më vonë ai botoi një letër për mocionin e tallash metali hekuri në një pjatë vibruese që ishte objekt i një fushë magnetike. Në 1866 ai filloi një projekt të përbashkët me Balfour Stewart fizikanti më ngrohjes një disk i cili ishte shpejt e rradhës në një vakuum. Kjo ishte një temë Tait u kthye për të në disa raste gjatë karrierës së tij. Pastaj në 1867 ai botoi, krahas traktat mbi quaternions, përkthimi i tij i Helmholcit 's 1858 neni dhe gjithashtu traktat mbi filozofinë natyrore për të cilën ai mund të jetë më i njohur.

Në 1861 Tait kishte punuar për një tekst për fizikën matematike. Mik i tij William Thomson (më vonë Zoti Kelvin):

... për të kënaqur ime e madhe e ofruar për t'u bashkuar.

Dy për qëllim për të shkruar një punë dy volum dhe traktat mbi filozofinë natyrore (1867) do të ishte parë të vëllime. Megjithatë vëllimin e dytë nuk ishte e shkruar. Traktat, i njohur si 'T & T ", është shkruar kryesisht nga Tait i cili dukej se gjej kohën përkundër aktiviteteve të tij të shumta të tjera, ndërsa Thomson zbuloi se shumë aktivitete të tjera të tij nuk lejoi që ai të gjetur sa më shumë që të Tait kohë për të punuar në libër. Hamilton Dikson shkruan në:

Puna u epokal, dhe krijoi një revolucion në zhvillimin shkencor. Për herë të parë 'T & T ", si autorët e quanin veten, për të gjurmuar Njutoni konceptin e konservimit" të energjisë "i cili atëherë ishte vetëm njohjen mes fizikantë, dhe ata treguan një herë dhe për të gjithë se" energjia ishte njësisë themelore fizike dhe se saj, ruajtjen e 'ishte mbizotërues të saj dhe të gjithë-kontrolluese të pronës.

Ne i sqaruam tashmë arritje e madhe për Tait datës 1867, por nuk është një ngjarje e mëtejshëm të atij viti, të cilat ne duhet të përmendim. Helmholcit, në vitin 1858 gazeta e tij, e përshkroi sjelljen teorike të rrjeteve vorbull. Ai pohoi se dy unaza ndërvepruese do të ndryshojë madhësinë dhe shpejtesise se si ata interacted por forma e tyre e do të mbajnë unazë. Tait verifikuar pretendimet teorike Helmholcit 'me eksperimente me unazat tym në 1867. Ai u përdorën dy kuti secili me një membranë gome që e shtënë nga unaza të bardha tymi kur diafragmë u goditi. Thomson shkroi Helmholcit më 22 janar 1867:

... një ditë më parë Tait tregoi mua në Edinburg një mënyrë madhështore të prodhuar [rrjeteve vorbull]. Ne nganjëherë mund të bëjë një unazë xhiruar me një tjetër, që ilustrojnë të përkryer Përshkrimi i juaj kur kalon pranë një rrjet tjetër, secili është i shqetësuar shumë, dhe është parë që të jetë në gjendje të vibrimit të dhunshme për disa sekonda, derisa ai vendos përsëri në saj rrethore formë. ... Vibracioneve të bëjë një temë të bukur për punë matematikore.

Këto eksperimente janë që të ketë një ndikim të madh në Thomson që e panë përhershme të formës si një shpjegim i mundshëm për atomet dhe për këtë arsye shpjegojnë mënyrën se si elemente të ndryshme mund të ndërtohet. Tait nuk ishte i bindur nga Thomson 's ide në fillim, me të drejtë kështu që sigurisht që, edhe pse një ide e bukur, kjo është mjaft gabim. Ideja e udhëhequr Tait, Thomson dhe Maxwell të fillojnë për të punuar në teorinë e nyjë që blloqe ndërtimi bazë, në Thomson 's atom teori vorbull, do të jetë unazat knotted në tre dimensione. Nga teoria Helmholcit 'e një lëngu të përsosur, këto unaza knotted, edhe pse ato mund të jenë të shtrembëruar, do të mbante nyjë' njëjta si një copë rrethore knotted e vargut të cilat mund të lëvizur rreth ende formën e nyjë mbetet një invariant.

Tait, Thomson dhe Maxwell shkëmbyen letra në të cilën ata e trilluar shumë ide topological si ata dukeshin në nyje. Së shpejti ata zbuluan Listing 's 1847 kontributet për teori nyjë. Tait, edhe pse në fillim bindet nga Thomson 's atom teori vorbull, filloi që të përfshijë në kurset e tij teori leksion në Edinburg në fillim Vitet 1870 dhe ai i dha popullaritet leksione përshkruar teori. Në 1876 Tait filloi një studim të fortë nyje, duke u përpjekur për të klasifikuar ato. Ai botoi shtatë letrat në nyjet në Procedura e Shoqërisë Mbretërore të Edinburg në vitin akademik 1876-77.

Tait konsiderohet alternuara nyje, pikërisht ato të cilat kur traversing projektimit në hapësirë 2-dimensionale kalime te alternuar mbi dhe nën. Ai e etiketoi kalimet n e tillë Një një nyjë, B, C, ... dhe pastaj nyjen do të përshkruhet nga sekuencat e pikë-kalimeve të gjatesi 2 n ku secili të A, B, C, ... ndodhi pikërisht dy herë kur ishte nyjë traversed. Ka qenë atëherë dy probleme themelore për të zgjidhur. Së pari që sekuenca e tipit më lart i përgjigjej një nyjë, dhe së dyti si mund të jetë i vendosur kur dy nyje të përshkruara nga sekuenca të tilla ishin të njëjta.

Pa ndonjë teori rigoroze, e cila do të kishte qenë edhe më tej shekullin e nëntëmbëdhjetë matematikë, Tait filloi të klasifikuar nyje duke përdorur intuita e tij matematikore dhe gjeometrike. Me 1877 ai kishte klasifikuar të gjitha nyjet me shtatë pikë-kalimeve, por ai u ndal aty. Një nga problemet ai konsiderohet se ishte pas ngjyrosje të grafikët që ai pohoi se ka një dëshmi të saktë të teorema e katër ngjyra. Dëshmi e tij është e gabuar dhe, trishtim, ai nuk lidhen me ngjyrosje të grafikët në teori nyjë kishte konsideruar disa vite më parë. Një tjetër temë të cilën ai ka punuar në më shumë se një numër i viteve ishte rezultatet e ekspeditës Challenger në temperatura të detit të thellë. Në 1881 Tait botoi një letër të rëndësishëm në temë, në të cilën ai tregoi se si të saktë leximet për shkak të temperaturës presioneve të lartë në termometra.

Ai u kthye në temë të nyjet në fjalën e tij në shoqëri matematike Edinburg në 1883:

Ne të gjeni se ai të bëhet një pyetje e thjeshtë të punës të aftë për të nxjerrë të gjitha nyjet e mundur që çdo numër të caktuar të kalimeve. E nevojshme e punës rritet me shpejtësi ekstreme si numrin e kalimeve është rritur. ... Unë nuk kam qenë në gjendje të gjej kohën për të kryer këtë proces më tej se nyjet me shtatë kalime. ... Kjo është e dëshiruar shumë që dikush, me kohën e lirë e nevojshme, duhet të përpiqet të shtyjë këtë listë, nëse është e mundur deri në 11 ...

Kirkman lexuar tekstin e adresës Tait dhe filloi të punojë në klasifikimin nyjet me më shumë se shtatë pikë-kalimeve. Ai dërgoi Tait rezultatet e tij në aleancë me parashikimet e deri në nëntë pikë-kalimet maj 1884, por ai nuk e kishte shikuar problemin e vendosur që të parashikimeve çoi në nyjet ekuivalente. Tait punuar në këtë anë të problemit dhe, duke marrë parasysh vetëm nyje alternuara, zgjidhur problemet ekuivalenca brenda disa javësh. Tait duket se e di si të them se dy nyje ishin ekuivalent pa metoda rigoroze. Ai pohon këtë krejt qartë në letër ai shkroi tabelimit nyje ku ai thotë se metodat e tij të kenë:

... dëm të qënit në një paraprake masë të madhe ose më pak. Jo se rregullat e përcaktuara ... largohet nga cilido vend për të thjeshtë guessing, por ata janë shumë komplekse që do të mbahen gjithmonë në pikëpamje krejtësisht. Kështu ne nuk mund të jetë absolutisht i sigurt se me anë të proceseve të tilla ne kemi marrë të gjitha formave të ndryshme të cilat në thelb përkufizimin ne punësojnë comprehends.

Përkundër problemeve Tait e dinte saktësisht se çfarë ai kishte bërë për të, mrekullueshëm, tavolina e tij janë të sakta. Kur Kirkman dërgoi atij të gjitha parashikimet e sheshtë me 10 pikë-kalimeve në janar 1885 përsëri Tait gjetur të gjithë në nyjet ekuivalente. Tavolina ishin të shtypura në shtator 1885 dhe përsëri ata janë plotësisht të sakta. Deri atëherë ai kishte marrë nga Kirkman 1581 parashikimet nyjë me 11 pikë-kalimet dhe kjo kohë Tait mendonin se ai nuk kishte kohë për të zgjidhur problemin ekuivalenca për këto.

Ajo do të jetë krejt e pamundur në një artikull të këtij gjatësi për të mbuluar të gjitha temat që Tait punuar në. Knott listat e 365 letra dhe 22 libra të shkruar nga Tait. Ne do të përmendim dy temat e fundit që ai ka punuar më pas fund veprën e tij mbi nyjet. Thomson dije se do të punojnë në teorinë kinetike e gazeve dhe mes 1886 dhe 1892 Tait botuar më shumë se 20 letra në temë. Në këtë punë ai i dha atë që konsiderohet Thomson prova e parë të Waterston-teorema Maxwell equipartition.

Tait gjithashtu shkroi një letër klasik në trajektore e topat e golfit (1896). Subjekt i golfit ishte një interes të madh për të Tait. Nga katër bijtë e tij, i tretë u Frederik Guthrie Tait. Ai u bë lojtar golfi kryesor amatore në 1893 dhe fitoi kampionatin e Hapur Golf në 1896 dhe përsëri në 1898. Freddie Tait, pasi ai ishte i njohur në botë golfing, ka një rrugë në St Andrews emrin e tij e cila nuk është larg nga e mia [EFR] në shtëpi. Fredi ishte një njeri ushtarak në Watch Zi. Ai hoqi dorë golfit e tij kur ai vullnetarisht për të shërbyer në të Luftës Boer në vitin 1899. Ai ishte plagosur në Magersfontein më 19 dhjetor 1899 dhe u vra gjatë luftimeve në Koodoosberg më 7 shkurt 1900.

Një njeri thellësisht fetar, Tait ka shkruajtur, me fizikani Balfour Stewart, Universi fshehtën (1875):

... materializmi për të përmbysur nga një argument thjesht shkencor.

Për shkak të kërkesës publike, ai i shkroi një vazhdim Filozofi paradoksale (1878).

Ne kemi pikturuar një pamje shumë pozitive të Tait në detaje ne kemi dhënë më sipër. Kjo është e drejtë sepse ai e meriton jo më pak. Megjithatë ishte një tjetër anë të karakterit të tij të cilat ne duhet të përmendim. Ai u përfshi në shumë argumente e tij me shkencëtarët e tjerë të angazhuar dhe të paktën dy herë në argumentet shumë publike. Tait ishte e prirur për të lënë zemrën e tij sundimit kokën e tij në situata të tilla dhe ai shpesh erdhi e më keq në debat shkencor. Një e mosmarrëveshjeve të tij ishte me Heaviside dhe Gibbs metodat vektoriale të cilit ai argumentoi fuqishëm kundër për një periudhë të gjatë. Sigurisht Tait erdhi keq në këtë argumentet, ndoshta zemra e tij ishte vendosur edhe mbi metodat quaternionic kokën e tij për të lejuar për të parë rëndësinë e ideve të Heaviside dhe Gibbs.

Një tjetër mosmarrëveshje hidhur ishte me Clausius dhe Tyndall. Tait ishte patriotike në atë masë që ai do të le të tilla paragjykime pamje konsideratat e tij të shkencës. Debati nisi mbi atë se kush ishte parë të propozojë titujve të punës dhe ngrohjes. Tait dhe Tyndall filloi një argument mbi atë xhaul ose Julius Robert Mayer von Mayer kishte prioritet. Tait shkroi një llogari shumë paragjykime për historinë e termodinamikës i cili ishte stupidly pro-britanik dhe Tyndall kishte të drejtë të ofenduar. Pastaj Hopkins ngecur në polemikë kur Tyndall i kishte kërkuar atij t'i dërgonte atij dokumente nga të gjitha Mayer, por ai ishte si pro-gjerman si Tait ishte pro-britanik, kur ai botoi një artikull në 1868 duke deklaruar se jo vetëm që von Mayer kanë prioritet, por kështu nuk kombit gjerman. Një mosmarrëveshje më të ashpër ndërmjet Tait dhe Clausius filloi në 1872 kur botoi Maxwell Teoria e tij e të nxehtit. Clausius britanik deklaroi se ishin duke u përpjekur të kërkoni më shumë se sa ata merituar për teorinë e ngrohjes të cilat, duke pasur parasysh Tait shkrim, ishte një koment i drejtë. Maxwell, megjithatë, kishte mbi një numër vitesh të njohur plotësisht Clausius 's kontribut, ndryshe nga Tait me qasjen e tij paragjykime.

Sigurisht patriotizmi Tait të thoshte gjithashtu se ai ishte një përkrahës i përkushtuar i Shoqërisë Mbretërore të Edinburg të cilën ai shërbeu me besnikëri nga koha që është zgjedhur një tjetër, pak pasi u emëruar të kryesojë në Edinburg. Ai shërbeu si Sekretar i Përgjithshëm të Shoqërisë për 22 vjet nga 1879 deri 1901. Ai fitoi Çmimin jubileut Victoria qitje dhe dy herë çmimin e Keith nga ajo shoqëri. Edhe pse nuk zgjodhi një anëtar i Shoqërisë Mbretërore të Londrës, ai kishte dallim e marrjes se Medaljen e Shoqërisë Mbretërore në 1886. Nderon tjera që i jepen Tait përfshirë dhënien e titujve të nderit nga Universiteti i Glasgout dhe Universitetin e Irlandës, si dhe u zgjodh për anëtarësimin nderi e akademitë e Danimarka, Holanda, Suedia dhe Irlanda.

Në një ceremoni në Peterhouse të paraqesin një portret të Tait, Zoti i foli Kelvin e shokut të tij:

Mbaj mend një herë Tait remarking që jetojnë, por shkenca nuk ka vlerë për të. Ai ishte sinqerisht thënë, por Tait provuar vetë atë që të mos jetë e vërtetë. Tait ishte një lexues i madh. Ai do të ketë Shekspiri, Dikens, dhe Thackeray jashtë nga zemra. Kujtimi i tij ishte e mrekullueshme. Çfarë ai një herë lexuar simpati ai ndonjëherë pas mend. Kështu ai ishte gjithmonë i gatshëm me kuotimin e lezetshëm, dhe këto të qarta orë tonë të punës. Për ne e bëmë punën e rëndë matematikore, thyer gur nuk ishte në të.

Në ai është përshkruar si më poshtë:

Figura e tij e njohur u shënua nga një sjellje e çuditshme të caktuar, ose pakujdesi të veshjes, dhe disa nga shokët e tij intime zor se mund të mos harroni kurrë se e kishte parë atë në një kostum mbrëmjeje. Dining out ishte me të vërtetë një gjë e neveritshme në sytë e tij, nëse do të ishte jozyrtarisht në shoqëri të një ose dy shpirt të afërm.


Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland