Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Peter Ludwig Mejdell Sylow

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

12 Dec 1832

Christiania (now Oslo), Norway

7 Sept 1918

Christiania (now Oslo), Norway

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ludwig Sylow studiuar në Universitetin Christiania dhe fitoi një konkurs matematikës në 1853. Ai pastaj mori lartë mësues provimin shkollor në 1856 dhe, pasi nuk ishte në dispozicion pas universitar, mësoi në qytetin e Frederikshald 1858-1898.

Sylow vazhdoi studimet e tij matematikore megjithatë (shih)

ne pune e parë në funksionet eliptik në traditën e Abel dhe Jacobi, frymëzuar nga profesori i matematikës pastër Ole Jakobit Broch. Gjetja e Abel 's gazeta më zgjidhshmëri e ekuacioneve algjebrike nga radikalët më shumë interesante, Sylow u udhëhoq prej tyre (nga profesor në matematikë e aplikuar, Karl Bjerknes) për Galois.

Në 1861 Sylow fituar një bursë për të udhëtuar dhe vizitoi Berlinin dhe Paris. Në Paris ai ndoqi leksione nga Chasles në teorinë e conics, nga mekanika Ljuvilit më racional dhe nga Duhamel në teorinë e kufijve. Ai thotë se, në raport ai shkroi në fund të bursave, se ai gjithashtu:

bërë veten njohur me vepra të reja, sidomos në teorinë e ekuacioneve.

Në Berlin ai kishte diskutime të dobishme me Kronecker por nuk ishte në gjendje të marrin pjesë në kurse nga Weierstrass i cili ishte i sëmurë në kohë.

Në 1862 Sylow leksione në Universitetin e Christiania, zëvendësuese për Broch. Në leksionet e tij shpjegoi Sylow Abel 's dhe Galois' s punojnë në ekuacione algjebrike. Një përmbledhje e këtyre ligjëratave është paraqitur në. Vlen të përmendet se edhe pse ai nuk e kishte provuar "Teorema Sylow's 'në këtë kohë (ai botoi ato 10 vite më vonë) se nuk përbëjnë një pyetje rreth tyre. Pas provuar Cauchy 's teoremë që një grup e rendit p ndashme nga një kryeministër ka një nëngrup i p rendit, Sylow pyet nëse ai mund të jetë i përgjithësuar në kompetencat e p.

Midis 1873 dhe 1881 Sylow dhe Gënjeshtra përgatitur një botim të Abel 's punë të plotë. Gënjeshtra tha se shumica e punës është bërë nga Sylow. Megjithatë famë Sylow të mbështetet në një 10 faqe letër të botuar në vitin 1872.

Në këtë letër Théorèmes sur les groupes de Substitutions që Sylow botuar në Mathematische Sasia Annalen 5 (faqet 584-594) paraqiten tre Teorema Sylow. Cauchy kishte vërtetuar tashmë se një grup me qëllim i të cilit është i ndashëm nga një p kryesor ka një element i rendit p. Sylow provuar çfarë është ndoshta rezultat më të thellë në teorinë e grupeve të fundme.

Nëse n p fuqia më e madhe e p kryeministrit për të ndarë urdhrit të grupit G pastaj


  1. G ka nëngrupe të p n rendit,
  2. G ka 1 + nëngrupe kp të tilla,
  3. çdo dy nëngrupe të tilla janë të bashkuar.

Pothuajse të gjithë punën në grupe të fundme përdor Teorema Sylow's.

Sylow u bë redaktor i Acta Mathematica dhe, në 1894, ai u dha një doktoratë nderi nga universiteti i Kopenhagenit.

Gënjeshtra kishte një karrige të posaçme për Sylow krijuar në Universitetin Christiania dhe Sylow mësim në universitet nga 1898.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland