Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Georgii Dmitrievic Suvorov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

19 May 1919

Saratov, Russia

12 Oct 1984

Donetske, Ukraine

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Georgii Suvorov ka lindur në Saratov, në Rusi perëndimore të lumit Vollga. Ai ka studiuar në Universitetin Tomsk, universiteti i parë siberian e cila kishte qenë themeluar në 1888, u diplomua në vitin 1941. Ai dha mësim në Universitetin Tomsk deri 1965 kur ai u emërua në krye të departamentit në Institutin e matematikës të Aplikuara dhe Mekanikë i Akademisë së Shkencave të Ukrainës në Donetske.

Suvorov bërë kontribute të mëdha për të teorisë së funksioneve. Ai ka punuar, në veçanti, në teorinë e mappings topological dhe metrikë në hapësirë 2-dimensionale.

Një fushë tjetër që ishte Suvorov punuar në teorinë e mappings conformal dhe kuazi-mappings formale. Rezultatet e tij në këtë fushë, kryesisht nga fundi i viteve 1960 kur ai ishte në Donetske, janë të një rëndësie të veçantë. Ai shprehu Lavrentev 's rezultatet në këtë fushë, në veçanti Lavrentev' s stabilitetin dhe teorema differentiability, në klasat më të përgjithshme të transformimeve.

Në të risive shumë në punën e Suvorov ishte metoda të reja që ai paraqiti që të ndihmojnë në të kuptuarit e pronave metrikë e mappings me kufizohet Dirichlet integrale.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland