Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Eduard Study

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

23 March 1862

Coburg, Germany

6 Jan 1930

Bonn, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Eduard Studimi ishte bir i një mësuesi. Ai studioi shkencat e matematikës dhe në universitetet e Jena, Strasburg, Leipzig dhe Mynih nga 1880. Ai mori doktoratën e tij nga Universiteti i Mynihut në 1884.

Studimi Në 1885 u emërua si pedagog i matematikës në Universitetin e Leipzig ku ai u ndikua shumë nga Gordan, por në përgjithësi ai ishte kryesisht vetë mësoi në matematikë dhe kjo ishte për të treguar në qasjen e tij shumë individuale.

Pas tre vjet në Leipzig, Studimi u zhvendos në Universitetin e Marburg. Në 1893 ai vizitoi Shtetet e Bashkuara, ku ai dha mësim në disa universitete, por ai ishte bazuar kryesisht në Johns Hopkins University. Pas kthimit të tij në Gjermani në vitin 1894 ai u emërua profesor i jashtëzakonshëm i matematikës në Göttingen.

Përsëri Studimi ishte që të lëvizin pas tre vjetësh, këtë herë në një rang profesori të plotë në Greifswald. Në 1904 ai ka bërë veprimin e tij përfundimtar kur ai pranoi të kryesojë në Universitetin e Bonit e cila kishte mbetur vakant në vdekjen e Lipschitz në tetor 1903. Studimi mbajtur karrige në Bon derisa ka dalë në pension në vitin 1927.

Studimi u bë një lider në gjeometrinë e numrave kompleks. Ai riformulohet, në mënyrë të pavarur e Severi, parimet themelore të gjeometrisë enumerative për shkak të Schubert. Ai gjithashtu ka punuar në teorinë e invariant ndihmuar për të zhvilluar një shënim simbolik. Në 1923 ai botoi punën e rëndësishme në të vërtetë dhe algebras kompleks i dimensionit të ulët botuese këto rezultate. Kontributi Studimi është përmbledhur nga W Burau si vijon:

... Studimi tregoi atë që konsiderohet të jetë një trajtim i plotë i një problemi. ... Me Corrado Segre, Studimi ishte një nga pionierët kryesorë në gjeometrinë e numrave kompleks. ... I aftë në metodat e teorisë invariant ... Studimi, duke punësuar identitetet e teori, kërkoi që të tregojë se teorema gjeometrike janë të pavarur i koordinatave. ... Studimi i parë ishte për të hetuar në mënyrë sistematike të gjitha algebras poseduar deri në katër gjeneratorë mbi R dhe C.

Fusha të tjera të cilat Studimi u punuar mbi vijat drejt në hapësirë eliptik, me nxënësit e tij në Bon JL Calvin Coolidge, dhe ai thjeshtuar metodën e operatorëve diferenciale. Në 1903 ai botoi Geometrie der Dynamen cila konsiderohet kinematikë Euklidiane dhe Mekanika e trupave të ngurtë. Në ndikimin e Geometrie der Dynamen është përshkruar:

Për fat të keq, për shkak të stilit të saj të vështirë dhe ngopje e koncepteve të reja, kjo punë nuk ka gjetur atë publik meritat.

Studimi mbetur në Bon pas daljes në pension e tij dhe vdiq nga kanceri tre vjet më vonë.

Një fakt përfundimtar rreth Studimi është me interes. Ai kishte qenë gjithmonë i interesuar në biologji nga ditët e tij të studentëve dhe një nga mënyrat që ai vazhdoi këtë interes me jetën e tij ishte duke patur një koleksion mbresëlënëse fluturat.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland