Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Alicia Boole Stott

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

8 June 1860

Cork, Ireland

17 Dec 1940

England

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Alicia Boole ishte vajza e tretë të George Boole. George Boole Alicia vdiq kur ishte vetëm katër vjeç dhe ajo u ka sjellë deri pjesërisht në Angli nga gjyshja e saj, pjesërisht në KS nga xhaxhai i saj i madh. Kur ajo ishte dymbëdhjetë vjeçe ajo shkoi në Londër, ku ajo u bashkua me nënën e saj dhe motra.

Me arsim formal ajo ka habitur të gjithë kur, në moshën tetëmbëdhjetë vjeç, ajo u prezantua me një sërë cubes pak prej druri nga vëllai i saj-në-ligjit, Charles Howard Hinton. Alicia Boole eksperimentoi me kube dhe së shpejti zhvilluar një ndjehen amazing për katër gjeometri dimensionale. Ajo paraqiti polytope fjalën 'për të përshkruar një katër konveks dimensionale të ngurta.

MacHale, në, shkruan:

Ajo gjeti se ka qenë pikërisht gjashtë polytopes rregullt në katër dimensione dhe se ata janë të kufizohet nga 5, 16 apo 600 tetrahedra, 8 cubes, 24 octahedra ose 120 dodecahedra. Ajo pastaj i prodhuar tre-dimensionale ndër pjesët qendrore të të gjitha gjashtë polytopes rregullt nga ndërtimet thjesht Euklidiane dhe metodat sintetike për arsyen e thjeshtë se ajo nuk ka mësuar asnjë gjeometri analitike. Ajo e bëri të bukur modelet karton të gjitha këto seksione ....

Pas marrjes punën pranë sekretarisë Liverpool në 1889 ajo u takua dhe u martua me Walter Stott në 1890. Stott mësuar të Schoute 's punojnë në seksionet qendrore e polytopes rregullt në vitin 1895 dhe Alicia Stott dërgoi atë fotografi të modeleve të saj karton. Schoute erdhi në Angli dhe ka punuar me Alicia Stott, bindjen e saj për të publikuar rezultatet e saj që ajo e bëri në dy gazeta të botuar në Amsterdam në 1900 dhe 1910.

University of Groningen nderuar e saj duke e ftuar atë të marrë pjesë në festimet treqindtvjetor e universitetit dhe dhënien e një doktoraturë nderi i saj në 1914.

Në 1930 ajo u prezantua me Coxeter dhe ata punuan së bashku për probleme të ndryshme. Alicia Stott bërë dy zbulime të tjera të rëndësishme në lidhje me ndërtimet për polyhedra në lidhje me seksionin e artë. Coxeter e përshkroi kohën e tij duke bërë punë të përbashkët me të duke thënë:

Forcën dhe thjeshtësinë e karakterit të saj të kombinuara me diversitetin e interesave të saj për të bërë një mik i saj frymëzues.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland