Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Otto Stolz

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 May 1842

Hall (now Solbad Hall in Tirol), Austria

25 Oct 1905

Innsbruck, Austria

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Oto Stolz ka lindur në Insbruk dhe studiuar në Insbruk, Vjenë, pastaj në Berlin 1869-1871. Ai studioi gjithashtu në Göttingen para se të bëhet një profesor në qytetin e tij në Innsbruck. Pavarësisht nga përpjekje të shumta për të marrë atë që të pranojë një karrige në Vjenë, ai mbeti në ndërtimin e qytetin e tij në shtëpi një reputacion të fortë pavarësisht fondeve të ulët dhe vetëm pak nxënës por si kolegët e tërheqjes së Gegenbauer.

Tema e tij e hulumtimit janë të spektrit të gjerë por puna e tij më të rëndësishme ishte në analizë, ku ai ka shkruajtur nje nga librat e parë të analizave Weierstrass stil. Ai gjithashtu u kthye në infinitesimals e lloj condidered nga Njutoni dhe tentim për të bërë këtë mënyrë rigoroze.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland