Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Vyacheslaw Vassilievich Stepanov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

4 Sept 1889

Smolensk, Russia

22 July 1950

Moscow, USSR

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Vyacheslaw Stepanov hyrë në Universitetin e Moskës për të studiuar matematikë dhe fizikë në vitin 1908. Ai ishte e mbikqyrur nga Egorov atje. Ai kaloi disa kohë në Göttingen ku ai ndoqi leksione me Hilbert dhe Edmund Landau. Ai u kthye në Moskë dhe, e influencuar shumë nga Egorov dhe Luzin, ai punoi në funksione periodike dhe ekuacione diferenciale.

Stepanov u emërua si pedagog në Moskë në vitin 1915, pastaj prej 1928 ai u bë profesor. Ai u emërua Drejtor i Institutit të Kërkimeve të matematikës dhe Mekanikë nga 1939, një post që ai mbajti deri në vdekjen e tij.

Harald Bohr kishte hedhur idenë e një funksion pothuajse periodike dhe Stepanov ndërtuar dhe hetuar klasa të reja të këtyre funksioneve.

Në teorinë e ekuacioneve diferenciale ai ka punuar në teorinë e përgjithshme e sistemeve dinamike studiuar nga GD Birkhoff. Në këtë zonë Stepanov zgjatur punës nga Poincare.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland