Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Ernst Steinitz

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

13 June 1871

Laurahütte, Silesia, Germany (now Huta Laura, Poland)

29 Sept 1928

Kiel, Germany

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Ernst Steinitz hyri Universitetit të Breslau në 1890. Ai shkoi në Berlin për të studiuar matematikë atje në vitin 1891 dhe, pas dy vjet e shpenzimeve në Berlin, ai u kthye në Breslau në 1893. Në vijim vitin Steinitz parashtruar tezën e doktoraturës në Breslau dhe, vitin e ardhshëm, ai u emërua Privatdozent në Technische Hochschule Berlin - Charlottenburg.

Ofruar një rang profesori në Kolegjin Teknik të Breslau e panë atë të kthehet në Breslau, më 1910. Dhjetë vjet më vonë ai u transferua në Kiel, ku ai u emërua kryetar i matematikës në Universitetin e Kiel.

Steinitz ishte një mik i Toeplitz. Drejtimi i matematikës e tij ishte gjithashtu i ndikuar shumë nga Heinrich Ueber dhe nga Hensel 's rezultatet më p-numrat adic në vitin 1899. Në rezultatet interesante nga Steinitz diskutohen. Këto rezultate janë dhënë nga Steinitz në 1900, kur ai ishte një Privatdozent në Technische Hochschule Berlin - Charlottenburg, në takimin vjetor të Mathematiker Deutsche-Vereinigung në Aachen. Në Steinitz e tij flasin futur një algjebër mbi unazë e integers elementeve bazë të cilit janë klasa isomorphism e grupeve të fundme abelian. Sot kjo është e njohur si algjebër Hall. Steinitz bërë një numër të conjectures të cilat ishin provuar më vonë nga Hall.

Steinitz është më i njohur për punën që ai publikoi në vitin 1910. Ai dha përkufizimin e parë abstrakte të një fushe në Algebraische Körper der Theorie në atë vit. Fushat Kryeministrit, elemente te ndare dhe shkallën e përsosuri të një zgjatje fushë janë futur të gjitha në këtë letër 1910. Ai provoi se çdo fushë ka një fushë të mbyllura algjebrike extension, ndoshta më të rëndësishme teorema e tij të vetme.

Ndërtimit tani standard i rationals si klasat e titujve të palë integers nën lidhje ekuivalenca: (a, b) është e barabartë me (c, d) nëse dhe vetëm nëse ad = bc u dha edhe nga Steinitz në vitin 1910.

Steinitz gjithashtu ka punuar në polyhedra dhe dorëshkrimin e tij në temë është redaktuar nga Rademacher në vitin 1934 pas vdekjes së tij.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland