Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Jakob Steiner

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

18 March 1796

Utzenstorf, Switzerland

1 April 1863

Bern, Switzerland

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Jakob Steiner nuk ka mësuar të lexojnë dhe shkruajnë deri sa ai ishte 14 dhe vetëm shkoi në shkollë në moshën 18, kundër dëshirat e prindërve të tij. Ai pastaj ka studiuar në Universitetet e Heidelberg dhe Berlin, mbështetjen e vetë me të ardhura shumë modeste nga tutoring.

Ai ishte një kontribues në fillim të Crelle 's Journal, gazetë e parë kushtuar krejtësisht për të matematikës themeluar në vitin 1826. Ai u emërua në një karrige në Universitetin e Berlinit në 1834, një post që ai mbajti deri në vdekjen e tij.

Ai ishte një nga kontribuesit më të mëdha për Gjeometria projektive.

Ai zbuloi sipërfaqe Shtajner që ka një pafundësi të dyfishtë të seksioneve konik mbi të. Teorema e Steiner, deklaron se dy lapsa me të cilat një konik është projektuar nga dy nga pikat e saj janë të lidhura projectively.

Një rezultat i famshëm është Poncelet-teorema e Shtajnerit që tregon se vetëm një rreth të caktuar dhe një avantazh të drejtë janë të nevojshme për ndërtimet Euklidiane.

Ai algjebër papëlqyeshme dhe analizat dhe besonte se llogaritja e zëvendëson të menduarit, ndërsa gjeometri stimulon të menduarit. Ai u përshkrua nga Thomas Hirst si vijon:

Ai është një njeri me moshë mesatare, i proporcione goxha i fortë, ka një fytyrë të gjatë intelektuale, me mjekër dhe mustaqe dhe një gjobë të shquar ballin, flokët e errët për ta kthyer në vend inclining gri. Gjëja e parë që ju godet në fytyrën e tij është një dash e kujdesit dhe ankthi, pothuajse dhimbje, sikur që dalin nga vuajtja fizike - ai ka reumatizmi. Ai asnjëherë nuk përgatit leksionet e tij më parë. Ai kështu shpesh pengohet ose nuk arrin të provojë atë që ai e dëshiron në momentin, dhe në çdo dështim i tillë ai është i sigurtë se do të bëjë disa vërejtje karakteristike.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland