Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

David Allan Spence

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

3 Jan 1926

Auckland, New Zealand

7 Sept 2003

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

David Spence 's ati ishte një avokat. Davidi u rrit, mori pjesë në shkollë, dhe e bëri punën e tij universitare në Zelandën e Re. Ai mori pjesë në King's College, Auckland, pasuar nga Universiteti i Auckland. Ai pastaj shkoi në Angli, ku ai ndërmori kërkime në inxhinieri në Clare College, Cambridge, duke u dhënë të doktoraturës së tij në 1952.

Spence nuk ka hyrë në botën akademike pas doktoraturës e tij, por shkoi në themelimin Aircraft Royal në Farnborough. Këtu ai filloi hulumtimet për problemet shtresë kufiri i rrjedhjes fluide që ishte me rëndësi të madhe në hartimin e krahët e avionit. Ai e përshkroi disa nga analizat e tij të rrjedhin mundshëm në lidhje me një organ që përfaqëson airfoil plus shtresa e saj kufitare dhe pas i trashë në Prediction letër karakteristikat e dy airfoils dimensionale e cila u shfaq në vitin 1954.

Ai paraqiti punën e tij më të rëndësishme nga kjo periudhë në letër heqin koeficienti i hollë, të krahut të jet flapped cila u shfaq në Procedura e Shoqërisë Mbretërore në vitin 1956. Spence studiuar dy-dimensionale airfoil vendosur në një inviscid, rrjedhin pangjeshshëm, fluide të qëndrueshme, në veçanti një avion të hollë që vijnë nga buzë e tij zvarritës e airfoil. Marrja e ekuacioneve në kushte të veçanta, Spence gjetur rezultatet numerike për të hequr, pitching moment, dhe formë reaktiv, që ai në krahasim me rezultatet eksperimentale të marra nga një tunel aerodinamik. Dy gazetat më tej në 1958 zgjatur rezultatet e kësaj letre. Njëri ishte hequr në një aerofoil hollë me një reaktiv-fluturoj rritur, ku ai ka studiuar një airfoil me shtrembëruar përplasje të tilla që vijnë nga jet fluturoj varet parandalon kufi-ndarja shtresa në panik. Rezultatet janë marrë duke përdorur një kompjuter në fillim elektronike. Zgjerimi i dytë u botua në gazeta e tij disa rezultate të thjeshtë për dy-jet-dimensionale aerofoils panik i cili u botua edhe në vitin 1958.

Në vitin 1964 u largua Spence themelimin Aircraft Mbretërore për të hyrë në botën akademike. Ai u emërua në departamentin e inxhinierisë së Universitetit të Oksfordit dhe mbeti atje për rreth 20 vjet. Ai shprehu në mënyrë të konsiderueshme sërë temash të cilat ai aplikuar teknikat e tij matematikore. 1977 Një letër për një problem Boussinesq material me moduli të ndryshme në tension dhe compression është përmbledhur në fjalët e tij si vijon:

Ne e konsiderojmë zhvendosjet e vogël në problemin e ngarkimit pika e një i pakufizuar elastik të ngurta që ka sjellje të ndryshme në tension dhe ngjeshje, duke përdorur marrëdhëniet konstituive që varen nga shenjat e shtamet kryesore. Nga konsiderata ngjashmëri, zhvendosjet janë shprehur në lidhje me zgjidhjen e një palë e ekuacioneve diferenciale jolineare të zakonshëm të kënaqshme dy kushte pikë kufitare. Këto janë gjetur nga një teknikë përsëritës dhënë rezultate numerike për vlerat tipike të kosntanta elastike mbi një gamë e vlerave të raportit të E (compressive) E (elastik) shtrirë në mes 0.5 dhe 2.

Spence aplikuar rezultatet e tij në compression të solids për të marrë një kuptim më të mirë të problemeve gjeofizik. Në veçanti ai ka studiuar magmë rrjedhin nën sipërfaqen e Tokës për të përftuar një kuptim më të mirë të eruptions vullkanik kur rrjedh magmë me thyerje në sipërfaqe të Tokës.

Ai i kaloi vitet e fundit të karrierës së tij si profesor i matematikës në Imperial College, Londër. Ai ka përgjegjësi të veçanta në këtë post për mësimin e matematikës për studentët e inxhinierisë, një aspekt për të cilën ai ishte jashtëzakonisht i kualifikuar mirë. Ai vazhdoi të prodhuar letra e cilësisë të pazgjidhura. Për shembull Një klasë e fund biharmonic problemet që dalin në strip elasticitet dhe rrjedhën e Stokes u shfaq në vitin 1983. Përmbledhje Spence e reslts të këtij dokumenti fillon:

Ne konsiderojnë se problemet vlera kufi për ekuacionin biharmonic në drejtkëndësh hapur x> 0, -1 <y <1, me kushtet kufitare homogjen në skajet e lirë y = 1, dhe të dhënat në fund x = 0 i një lloji që dalin si në elasticitet dhe në rrjedhën Stokes e një lëng i trashë, në të cilën ose dy thekson ose dy zhvendosjet janë të përshkruara. Për noncanonical tillë 'të dhënave, koeficientët në zgjerimin eigenfunction mund të gjendet vetëm nga zgjidhja e përcakton pafund ekuacionesh lineare, për të cilat një shumëllojshmëri e metodave të hartimit kanë qenë të propozuar.

Dokumentet e tjera nga kjo periudhë përfshijnë kontakt nga fërkimi me qethje tërthor (1986) dhe kontaktit linjë Problemi i vajosje elastohydrodynamic (1989). Ai aplikuar teorinë e tij për të studiuar efektet e injektuar me ujë në një pus nafte për të lejuar më të madh të naftës recovery. Kuptuarit të marra nga studimet e tillë lejon të naftës më shumë për të mbulohen nga Deti Verior puset se përndryshe mund të jetë e mundur.

Spence në pension nga kryetari i tij në Imperial College, Londër, në vitin 1991 kur arriti moshën 65 vjeç. Ai vazhdoi punën e tij matematikore, por kjo u bë gjithnjë e më vështirë për shkak të një sëmundjeje të gjatë. Ai kishte një numër të interesave jashtë matematikës, veçanërisht në historinë politike dhe ligjit. Ai është përshkruar në një nekrologji si:

... një njeri i qetë, i matur dhe i dashur me një dashuri të madhe për të dhe krenari në familjen e tij. Në ditët e tij më të vogël se ai ishte i etur për golfi dhe më i fuqishëm që ecin në rajonet malore.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland