Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Nikolay Yakovlevich Sonin

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

22 Feb 1849

Tula, Russia

27 Feb 1915

Petrograd (now St Petersburg), Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Nikolai Sonin mori pjesë në Universitetin e Moskës studiuar matematikë dhe fizikë ka 1865-1869. Ai mori një diplomë masteri me një tezë dorëzuar në 1871, pastaj ai dha mësim në Universitetin e Varshavës, ku ai mori një doktoraturë në 1874. Ai u emërua në një karrige në Universitetin e Varshavës në 1876. Në 1894 Sonin lëvizur në Shën Petersburg, ku ai dha mësim në Universitetin e Grave.

Sonin punuar në funksione të veçanta, në funksione të veçantë cilindrik. Ai gjithashtu ka punuar në Ojler - formula Maclaurin mbledhje.

Tema të tjera të përfshira Sonin studiuar polynomials Bernoulli (Jacob Bernoulli) dhe llogaritje e përafërt të integrals caktuar, Chebyshev vazhduar 's punën për integrimin e numerike.

Së bashku me AA Markov, Sonin përgatitur një botim dy vëllimit të Chebyshev 's punon në frëngjisht dhe rusisht.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland