Matematikanë

Time linjë Photos Para Pulla Sketch Kërkimi

Osip Ivanovich Somov

Datlindja:

Vendin e lindjes:

Data e vdekjes:

Vendi i vdekjes:

1 June 1815

Otrada, Moscow gubernia (now oblast), Russia

26 April 1876

St Petersburg, Russia

Prezantimi
ATTENTION - Automatic translation nga versioni anglisht

Osip Somov frekuentuar shkollën e mesme në Moskë dhe pastaj hyri në Universitetin e Moskës për të studiuar matematikë dhe fizikë. Ai u diplomua në 1835 dhe nga 1839 dha mësim në Moskë Komercial College.

Nga 1841 Somov ndoqi Universitetin e Shën Petersburg, ku ai u dha një doktoraturë dhe u emërua profesor i matematikës aplikuar. Ai dha mësim në Universitetin e Shën Petërburgut për 25 vjet.

Somov origjinën një qasje gjeometrike të mekanikës teorike në Rusi. Ai studioi rotacionin e një organi të ngurta në lidhje me një pikë, duke studiuar shembujt që dalin nga puna e Eulerit, Poinsot, Lagranzhit dhe Poisson.

Tema të tjera të përfshira Somov studiuar funksionet eliptik dhe zbatimin e tyre në mekanikë.

Source:School of Mathematics and Statistics University of St Andrews, Scotland